Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Dommen over Office til iPad: Geniale eller gumpetunge apps?

Microsofts Office-apps til iPad har været længe undervejs, men nu er de her - og dommen falder prompte hos anmelderne.

Efter at have tøvet i flere år kunne Microsoft i sidste uge langt om længe præsentere de forskellige Office-apps til Apples iPad.

"Det her er ikke bare Office på endnu en device. Vi har tænkt en masse over, hvad folk ønsker at gøre, når de sidder med deres tablet, på iPad-funktionalitet og på touch-first, da vi byggede Office til iPad," skriver Microsoft om de nye apps.

Det er gratis at downloade Word, Excel og Powerpoint til iPad, men hvis man vil andet og mere end at læse dokumenterne, må man have fat i kreditkortet.

Det kræver nemlig et Office 365-abonnement, hvis man vil oprette og redigere Office-dokumenter på iPad'en.

For privatbrugerne er det formentlig ikke noget, der vækker den store begejstring - og slet ikke når der i forvejen findes et pænt udvalg af alternative apps, der er enten gratis eller kan købes for et engangsbeløb.

Eksempelvis får nye iOS-brugere Apples Pages, Keynote og Numbers med helt gratis.

Rigtig mange danske virksomheder har dog allerede valgt at satse på Office 365, og da de typisk også kører med Office på pc'erne, vil iPad-udgaverne give mere mening hos det kundesegment.

Men spørgsmålet er, om Microsofts beslutning om at satse på iPad er så helhjertet, at Word, Excel og PowerPoint også leverer det, softwaregiganten lover?

"Vi har genopfundet Office på iPad og samtidig fastholdt det, folk elsker ved Office. Vi håber, at du vil blive lige så glad for resultaterne, som vi er," lyder det fra Microsofts side.

Sådan fungerer Office til iPad

Vi giver dig her overblikket over nogle af de første anmeldelser af Office til iPad:

Engadget roser Microsoft for at have taget opgaven meget seriøst, så det er andet og mere end blot en forstørret udgave af iPhone-versionerne, der nu kan downloades til iPad.  

"Microsoft tog sig tid til at udvikle denne software (måske flere år), og resultatet er en pakke, der gør fantastisk brug af iPad'ens ekstra skærmplads."

"Designet er smukt og ligetil. Endnu vigtigere er det, at de indeholder et fint udvalg af mulighed for tilpasninger, hvoraf du ikke vil opdage mange af dem ved første blik."

"Men lad os gøre det klart: Office til iPad er ikke for iPad-brugere, der er på udkig efter en produktivitets-pakke; det er for Office-kunder, der tilfældigvis ejer en iPad," skriver Engadget videre.

Er det for sent for Microsoft?

Ars Technicas anmelder skriver, at det er nogle fantastiske kontorprogrammer, men at Microsoft ankommer noget sent til festen, og at softwaren derfor nok først og fremmest vil være for eksisterende kunder med særlige Office-behov.

Lidt anderledes er dommen hos Techcrunch, der mener, at Office til iPad har været ventetiden værd.

"Det, Microsoft har præsteret her, er intet mindre end at ændre det at arbejde med Office-filer på iPad fra at være et nødvendigt onde til at være en behagelig oplevelse, og det er ikke nogen lille bedrift."

Dette giver minus-point

Techcrunch ærgrer sig dog over Microsofts belsutning om at satse på abonnements-modellen i stedet for et fast engangsbeløb for de nye apps. 

"Office til iPad er overraskende poleret fra starten af, og til trods for nogle få beslutninger, som vi er uenig i, er designet og implementeringen et tegn på, at det nye Microsoft ikke vil behandle andre platforme end dets egne som andenrangsborgere, hvilket lover godt for både dem og brugerne."

Endelig har vores kolleger på det amerikanske PC World også en anmeldelse af de nye Office-apps, og her lyder dommen på fire og en halv ud af fem mulige stjerner.

"Microsofts Office til iPad destillerer Office ned til det mest essentielt brugbare og præsenterer det hele i iOS-æstetikken."

I Apples App Store har Word og Excel til iPad indtil videre fået en samlet bruger-karakter på tre og en halv ud af fem mulige, mens PowerPoint ligger på karakteren fire.

Videoer om Office til iPad

Læs også:

Microsoft i kovending: Leverer Office til iPad

Det nye Microsoft: lægger WIndows bag sig - her er den nye fremtid

Apple har (måske) placeret en bombe under Microsofts Office

Microsoft får på puklen for ny Office-app til iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere