Artikel top billede

Test: Super-billig - og fornuftig - Android-tablet

Medion har en tradition for at levere kø-tilbud til Aldi-butikkernes elektronikhylder. Fra onsdag morgen er det en Android tablet til 1.149 kroner, som skal lokke kunderne til. Vi har testet tabletten, som du kan købe lige om lidt.

Det er et par år siden, at tablet-feberen for alvor rasede og iPads var det eneste sikre valg.

Men de seneste to år har budt på en seriøs modning af Android-platformen til tablets, som vores test af 6 mini-tablets viste i marts måned.

iPads er stadig det sikre valg for mange, men specielt på prisen kan Android-enhederne ofte være med - især hvis du ikke har behov for det nyeste teknologi i din tablet.

Sådan er det med Medion Lifetab S7852, som kommer til salg i landets Aldi-butikker fra onsdag 7. maj. For med en pris på 1.149 kroner skal der nok være en kunde eller to, som smider en ekstra tablet i tasken.

Og det kan du forholdsvist roligt gøre, når du har læst denne anmeldelse.

Det skyldes først og fremmest, at Medion S7852 leverer varen til en fornuftig pris - ikke mindst på grund af styresystemet, som er Android version 4.4 (kaldet KitKat, læs mere om systemet her), og mens det er ikke er det 4.4.2 som vores Nexus 7 (2) anvender, så er det tilpas nyt til, at det går an.

Opdatering: Medion har frigivet en opdatering til Android 4.4.2.

Kommer med quadcore-processor

Android-systemet i Lifetab-modellen bliver drevet af en quad-core processor på 1,6 gigahertz.

Og de to ting spiller fint sammen og gør, at den billige tablet føles rimeligt responsiv, når der skal arbejdes.

En test med den såkaldte SunSpider-test, som tester browserens hastighed, placerer da også Lifetab S7852 på niveau med Nexus 7 (2) og iPad 2 og 3 med knapt 1.200 millisekunder - mens de alle får klø af Microsoft Surface 2 med Windows RT.

Lifetab er dog en lidt anden tablet og med dens skærm på 7,85 tommer er den mere i konkurrence med de mindre mini-tablets som iPad mini, Nexus 7 og de andre modeller som vi testede for nylig.

De mindre tablets egner sig ofte rigtigt godt til at læse ebøger på eller som en børne-tablet i familien - og begge dele er Lifetab-modellen også fint egnet til.

Skærmen er og bliver dog modellens akilleshæl. For når Medion kan lave en quadcore-baseret tablet til 1.149 kroner, så skal der spares et sted.

Med S7852 er det på skærmen, hvor der er blevet sparet.

Først og fremmest er der sparet på opløsningen, som er på 1.024 x 768 pixels.

Det er samme opløsning som første generation af iPad mini og væsentligt mindre end for eksempel den nyeste udgave af Nexus 7, som har en skærmopløsning på 1.920 x 1.200 pixels.

Samtidig er skærmens gengivelse af hvide farver direkte gul-tonet. Det betyder at farverne er rimeligt varme, men også at de hvide områder direkte gullige.

Og det er særligt noget, som du bemærker, når du holder tabletten op imod andre tablets, som for eksempel en iPad 2 eller en Nexus 7 (se vores sammenligningsbilleder herunder).

Man kan indvende, at det er måske ikke noget som familiens yngste lægger mærke til når der skal streames Nexflix eller ses Youtube-videoer. Og det er helt korrekt.

Men regner du med at bruge Lifetab S7852 som ebogslæser, så vil du opleve at skærmen er en smule grynet på grund af opløsningen og let gullig, hvor den bør være hvid. Specielt hvis du sammenligner med tablets i et højere prisleje.

Solid konstruktion

Konstruktionen virker i øvrigt solid og er uden bekymrende knirkelyde, når vi vrider i den.

Prisen er dog en vægt på 370 gram, hvor den nyeste iPad mini med stort set samme størrelse skærm (med dobbelt så høj opløsning) vejer 341 gram.

Bagsiden er i udført i plastik og tager ikke let imod hverken ridser eller fingeraftryk.

Det er også på bagsiden, at du, i bedste pædagogiske stil, finder ikonerne for tilslutningsmulighederne på Medion S7852.

For mens tabletten kommer med 16 gigabyte lager, hvor vi fandt knapt 12 gigabyte tilgængelige, så kan du udvide lagerpladsen med microSD-kort med en kapacitet på op til 64 gigabyte.

Opladningen foregår via et standard microUSB-stik og den medfølgende lader er nem og kompakt.

MicroUSB-stikket har desuden er værtsfunktion, som lader dig tilslutte forskelligt USB-grej til din tablet.

Medion skal i den forbindelse have stor ros for at vedlægge et USB-host kabel som standard.

Så vil du prøve at tilslutte et keyboard, mus eller en kortlæser til din tablet, er det bare at prøve løs.

Bare husk at ikke alt USB-grej virker med tabletten. Ofte vil Bluetooth (som er version 4.0 på S7852) dog være et nemmere alternativ, men det er lækkert at have muligheden og kablet fra starten.

Ekstra apps er nemme at fjerne

Medion har i øvrigt valgt at udstyre tabletten med en række Android apps, blandt andet Kaspersky sikkerhedssoftware, tegneprogrammer, nyhedsprogrammer, software til hotel-søgning og lignende.

Intet af det er rigtigt nyttigt, men det hele kan heldigvis nemt afinstalleres, hvis du ser dig sur på dem.

I den forbindelse skal Medion også have ros for ikke at have fyldt S7852 op med mærkelige skins, tvungne programmer eller lignende.

I stedet kan du, efter at have afinstalleret diverse programmer, på få minutter få en standard Android 4.4.

Så kan du - eller måske et yngre familiemedlem - leve med den forholdsvis lave skærmopløsning på 1.024 x 768 pixels og den gullige toning af skærmen, så har vi faktisk ikke rigtigt noget at udsætte på Medion Lifetab S7852. Specielt til prisen.

Regner du dog med at skulle læse mange ebøger på den lille maskine, så vil vi dog anbefale at du prøver en tablet med en højere opløsning og dermed et klarere billede, inden du køber.


Loading ikon