Artikel top billede

Alt du skal vide om Android 4.4 KitKat

Google er klar med den nyeste udgave af Android-styresystemet. Version 4.4 kaldes også KitKat, og her får du overblikket over de vigtigste nyskabelser.

De seneste par måneder har Google varmet op til den officielle lancering af Android 4.4, der også går under navnet KitKat.

Søgegiganten har for vane at give de forskellige udgaver af det mobile styresystem kælenavne baseret på desserter og sukkerholdige produkter.

Den seneste version hedder KitKat, og navnet er lånt fra fødevareproducenten Nestlé, der producerer chokoladebaren af samme navn.

Denne form for product placement har ikke tidligere gjort sig gældende på Android-platformen, men det giver formentlig Nestlés produkt et solidt pr-boost at blive kædet sammen med verdens i øjeblikket mest populære styresystem til mobiltelefoner.

Den første telefon til at få Android 4.4 indenbords er Googles egen Nexus 5, som er klar i de danske butikker i midten af november til 4.000 kroner.

Mobilen er produceret af LG, som også stod bag Nexus 4, der blev lanceret for et år siden.

Har du talt med din mobil i dag?

Med hver version af Android tilføjer Google en række nye funktioner, og brugergrænsefladen finpudses.

En af nyskabelserne er muligheden for bedre stemmestyring af Android-telefonerne.

Det er måske ikke særlig interessant for os danskere, da Android stadig ikke har lært vores sprog og formentlig ikke har udsigt til at gøre det i den nærmeste fremtid.

Men du kan naturligvis kaste dig ud i engelsk og betjene telefonen med stemmen, hvor du beder den om at udføre søgninger, sende sms'er, komme med navigationsforslag eller afspille en sang.

Funktionen aktiveres ved at sige "Ok, Google". Det er altså ikke nødvendigt at trykke på telefonen eller aktivere en app.

I den nye version af Android er der særlig fokus på kontaktlisten, og den sorteres efter, hvem du oftest taler med.

Hvis nogen ringer til dig fra et nummer, som ikke er i din kontaktliste, vil styresystemet desuden forsøge at slå nummeret op blandt lokale virksomheder via Google Maps for at finde et match.

Alt i alt har Google gjort en del ud af at strømline kommunikation med Android-mobilen, og den sørger nu også for i en app at samle sms-, mms- og chat-beskeder sammen med video-samtaler.

Nemmere at sende og dele Office-filer

Produktivitetsmæssigt er der også en del ændringer i Android 4.4. 

App'en Quickoffice, der kan skabe og redigere Microsoft Office-dokumenter, har fået et redesign og er optimeret til det nye styresystem. 

Med kontorprogrammet kan der gemmes på Google Drev eller andre onlinetjenester, og det er muligt at hente en oversigt frem over de filer, som senest har været aktive.

På den måde er det lidt lettere at sende filer, som man lige har arbejdet med. 

Med KitKat er der også større fokus på at printe ud fra mobil eller tablet-pc, og det kan lade sig gøre via printere, som er forbundet til Google Cloud Print, HP ePrint-printere eller andre printere, som har apps på Google Play. 

Google har med Android 4.4 tilføjet en række småændringer af styresystemet, og det er alt fra 'low-power' musikafspilning til nemmere justering af brugervalgte baggrundsbilleder. 

Der er også en del nyt under motorhjelmen, som ikke umiddelbart er til at se, men ifølge søgegiganten skulle mulititasking og touchbetjening af Android nu foregå bedre end tidligere.

Desuden har fotodelen fået funktionen HDR+, der lader mobilen tage fem fotos med forskellige eksponering lige efter hinanden og kombinere dem til det bedst mulige billede.

Det giver billeder en stor spændvidde i lys og skygger, og de vil ideelt set indeholde mindre billedstøj.

KitKat-telefonerne kommer buldrende

Alle ting er dog ikke fuldkommen nyskabende med Android 4.4. 

Nogle funktioner og tiltag har mobilproducenter som HTC og Samsung allerede 'opfundet' i deres særlige versioner af Android kaldet Sense og TouchWiz.

Som nævnt er den første telefon med Android 4.4 Googles egen Nexus 5, og vi vil formentlig se de nuværende Android-topmodeller få versionen i løbet af det næste halve års tid.

Det er mobilproducenterne, som skal justere versionen og tilpasse den til deres pågældende telefoner og derefter sende opdateringer ud. Du kan altså ikke selv installere KitKat, medmindre du foretager en 'rooting' af din telefon.

Kommende Android-topmodeller vil formentlig have Android 4.4 indenbords. De første telefoner fra mobilproducenter som Samsung, HTC, LG og Sony med KitKat ombord fra fødslen ventes at blive lanceret fra januar og drypvis nogle måneder frem.

Du kan få det samlede overblik over nyskabelserne i Android 4.4 her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.