Artikel top billede

Alt du skal vide om Android 4.4 KitKat

Google er klar med den nyeste udgave af Android-styresystemet. Version 4.4 kaldes også KitKat, og her får du overblikket over de vigtigste nyskabelser.

De seneste par måneder har Google varmet op til den officielle lancering af Android 4.4, der også går under navnet KitKat.

Søgegiganten har for vane at give de forskellige udgaver af det mobile styresystem kælenavne baseret på desserter og sukkerholdige produkter.

Den seneste version hedder KitKat, og navnet er lånt fra fødevareproducenten Nestlé, der producerer chokoladebaren af samme navn.

Denne form for product placement har ikke tidligere gjort sig gældende på Android-platformen, men det giver formentlig Nestlés produkt et solidt pr-boost at blive kædet sammen med verdens i øjeblikket mest populære styresystem til mobiltelefoner.

Den første telefon til at få Android 4.4 indenbords er Googles egen Nexus 5, som er klar i de danske butikker i midten af november til 4.000 kroner.

Mobilen er produceret af LG, som også stod bag Nexus 4, der blev lanceret for et år siden.

Har du talt med din mobil i dag?

Med hver version af Android tilføjer Google en række nye funktioner, og brugergrænsefladen finpudses.

En af nyskabelserne er muligheden for bedre stemmestyring af Android-telefonerne.

Det er måske ikke særlig interessant for os danskere, da Android stadig ikke har lært vores sprog og formentlig ikke har udsigt til at gøre det i den nærmeste fremtid.

Men du kan naturligvis kaste dig ud i engelsk og betjene telefonen med stemmen, hvor du beder den om at udføre søgninger, sende sms'er, komme med navigationsforslag eller afspille en sang.

Funktionen aktiveres ved at sige "Ok, Google". Det er altså ikke nødvendigt at trykke på telefonen eller aktivere en app.

I den nye version af Android er der særlig fokus på kontaktlisten, og den sorteres efter, hvem du oftest taler med.

Hvis nogen ringer til dig fra et nummer, som ikke er i din kontaktliste, vil styresystemet desuden forsøge at slå nummeret op blandt lokale virksomheder via Google Maps for at finde et match.

Alt i alt har Google gjort en del ud af at strømline kommunikation med Android-mobilen, og den sørger nu også for i en app at samle sms-, mms- og chat-beskeder sammen med video-samtaler.

Nemmere at sende og dele Office-filer

Produktivitetsmæssigt er der også en del ændringer i Android 4.4. 

App'en Quickoffice, der kan skabe og redigere Microsoft Office-dokumenter, har fået et redesign og er optimeret til det nye styresystem. 

Med kontorprogrammet kan der gemmes på Google Drev eller andre onlinetjenester, og det er muligt at hente en oversigt frem over de filer, som senest har været aktive.

På den måde er det lidt lettere at sende filer, som man lige har arbejdet med. 

Med KitKat er der også større fokus på at printe ud fra mobil eller tablet-pc, og det kan lade sig gøre via printere, som er forbundet til Google Cloud Print, HP ePrint-printere eller andre printere, som har apps på Google Play. 

Google har med Android 4.4 tilføjet en række småændringer af styresystemet, og det er alt fra 'low-power' musikafspilning til nemmere justering af brugervalgte baggrundsbilleder. 

Der er også en del nyt under motorhjelmen, som ikke umiddelbart er til at se, men ifølge søgegiganten skulle mulititasking og touchbetjening af Android nu foregå bedre end tidligere.

Desuden har fotodelen fået funktionen HDR+, der lader mobilen tage fem fotos med forskellige eksponering lige efter hinanden og kombinere dem til det bedst mulige billede.

Det giver billeder en stor spændvidde i lys og skygger, og de vil ideelt set indeholde mindre billedstøj.

KitKat-telefonerne kommer buldrende

Alle ting er dog ikke fuldkommen nyskabende med Android 4.4. 

Nogle funktioner og tiltag har mobilproducenter som HTC og Samsung allerede 'opfundet' i deres særlige versioner af Android kaldet Sense og TouchWiz.

Som nævnt er den første telefon med Android 4.4 Googles egen Nexus 5, og vi vil formentlig se de nuværende Android-topmodeller få versionen i løbet af det næste halve års tid.

Det er mobilproducenterne, som skal justere versionen og tilpasse den til deres pågældende telefoner og derefter sende opdateringer ud. Du kan altså ikke selv installere KitKat, medmindre du foretager en 'rooting' af din telefon.

Kommende Android-topmodeller vil formentlig have Android 4.4 indenbords. De første telefoner fra mobilproducenter som Samsung, HTC, LG og Sony med KitKat ombord fra fødslen ventes at blive lanceret fra januar og drypvis nogle måneder frem.

Du kan få det samlede overblik over nyskabelserne i Android 4.4 her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere