Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft skovler penge ind: Løber fra alle de andre

Softwaremarkedet er under voldsom forandring, men det er stadig en gammel kending som Microsoft, der fører an - og i overbevisende stil. Se de største software-virksomheder her.

En ny opgørelse fra IDC viser, at Microsofts omsætning på softwaremarkedet fra 2012 til 2013 voksede med 12,2 procent.

I samme periode steg IBM's omsætning med 1,2 procent, Oracles voksede med 2,5 procent, og SAP øgede omsætningen med 6,4 procent.

Markedsandelene ud fra 2013-omsætningen fordeler sig således:

Microsoft: 17,8 procent.
IBM: 8 procent.
Oracle: 7,9 procent.
SAP: 4,9 procent.
Symantec: 1,7 procent.
Andre: 59,7 procent.

Her er væksten størst

Det er interessant, at Microsoft er den eneste af de fem største leverandører, der øgede markedsandelen fra 2012 til 2013, mens de øvrige leverandører enten oplevede mindre fald eller blot stilstand i forhold til markedsandelen.

Samlet set steg omsætningen på det globale softwaremarkedet i 2013 med 5,5 procent til 369 milliarder dollars - omkring 1.992 milliarder kroner.

IDC peger i opgørelsen på, at væksten primært kommer big data og analytics, samarbejdssoftware og anden forretningssoftware.

"Software til data management, data-adgang og informations-deling fortæstter med at drive væksten i den overordnede software-industri," udtaler IDC-analytiker Henry D. Morris.

Et marked i forandring

IDC-analysen er meget lig den, vi skrev om for nylig fra PricewaterhouseCoopers, der har analyseret softwaremarkedet med udgangspunkt i årsregnskaber fra verdens 100 største softwareleverandører.

Her ligger også Microsoft, IBM, Oracle og SAP som de fire største, mens Symantec er erstattet af Ericsson på femtepladsen.

PricewaterhouseCoopers spår i øvrigt store forandringer på softwaremarkedet:

"Adskillige hardwarevirksomheder dukker op på listen for første gang - Dell dukker eksempelvis på som nummer 64 for første gang."

"Inden længe vil vi formentlig se endnu flere ikke-traditionelle komme ind. Eksempelvis tøj-virksomheder, der leverer sundheds- og fitness-informationer ved at analysere og rapportere information fra sensorer i klæderne. Eller enheder, der leverer værdifuld data om energi-forbrug til deres erhvervskunder," skriver PwC videre i rapporten.

"Efterhånden som alle typer af produkter bliver en standardvare, har virksomhederne kig på værdien i software for at kunne komme ind på nye markeder."

Også softwaremarkedets konge, Microsoft, er i fuld gang med at omstille sig en ny tid- læs meget mere om det her.

Læs også:

Softwaremarkedet under voldsom forandring: Her er de nye vindere

Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er fremtiden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere