Artikel top billede

Microsoft skovler penge ind: Løber fra alle de andre

Softwaremarkedet er under voldsom forandring, men det er stadig en gammel kending som Microsoft, der fører an - og i overbevisende stil. Se de største software-virksomheder her.

En ny opgørelse fra IDC viser, at Microsofts omsætning på softwaremarkedet fra 2012 til 2013 voksede med 12,2 procent.

I samme periode steg IBM's omsætning med 1,2 procent, Oracles voksede med 2,5 procent, og SAP øgede omsætningen med 6,4 procent.

Markedsandelene ud fra 2013-omsætningen fordeler sig således:

Microsoft: 17,8 procent.
IBM: 8 procent.
Oracle: 7,9 procent.
SAP: 4,9 procent.
Symantec: 1,7 procent.
Andre: 59,7 procent.

Her er væksten størst

Det er interessant, at Microsoft er den eneste af de fem største leverandører, der øgede markedsandelen fra 2012 til 2013, mens de øvrige leverandører enten oplevede mindre fald eller blot stilstand i forhold til markedsandelen.

Samlet set steg omsætningen på det globale softwaremarkedet i 2013 med 5,5 procent til 369 milliarder dollars - omkring 1.992 milliarder kroner.

IDC peger i opgørelsen på, at væksten primært kommer big data og analytics, samarbejdssoftware og anden forretningssoftware.

"Software til data management, data-adgang og informations-deling fortæstter med at drive væksten i den overordnede software-industri," udtaler IDC-analytiker Henry D. Morris.

Et marked i forandring

IDC-analysen er meget lig den, vi skrev om for nylig fra PricewaterhouseCoopers, der har analyseret softwaremarkedet med udgangspunkt i årsregnskaber fra verdens 100 største softwareleverandører.

Her ligger også Microsoft, IBM, Oracle og SAP som de fire største, mens Symantec er erstattet af Ericsson på femtepladsen.

PricewaterhouseCoopers spår i øvrigt store forandringer på softwaremarkedet:

"Adskillige hardwarevirksomheder dukker op på listen for første gang - Dell dukker eksempelvis på som nummer 64 for første gang."

"Inden længe vil vi formentlig se endnu flere ikke-traditionelle komme ind. Eksempelvis tøj-virksomheder, der leverer sundheds- og fitness-informationer ved at analysere og rapportere information fra sensorer i klæderne. Eller enheder, der leverer værdifuld data om energi-forbrug til deres erhvervskunder," skriver PwC videre i rapporten.

"Efterhånden som alle typer af produkter bliver en standardvare, har virksomhederne kig på værdien i software for at kunne komme ind på nye markeder."

Også softwaremarkedets konge, Microsoft, er i fuld gang med at omstille sig en ny tid- læs meget mere om det her.

Læs også:

Softwaremarkedet under voldsom forandring: Her er de nye vindere

Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er fremtiden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere