IBM: Disse syv teknologi-trends kan du ikke komme uden om

It-giganten IBM har haft tusindvis af forskere til at udpege de mest dominerende it-megatrends for de kommende år. Se her, hvilke syv kerneteknologier der ifølge Big Blue vil tegne fremtidens it-brug.

I de seneste godt 30 år har it-giganten IBM kigget grundigt i krystalkuglen for at udpege fremtidige mega-trends inden for teknologi og forretningsudvikling.

Resultatet er i år kogt ned til syv pejlemærker.

Det er sket, efter at 3.000 IBM-forskere fra 13 laboratorier over hele verden med flere Nobelpris-vindere har været med til at nominere de vigtigste emner, som alle CEO's, CIO's og CTO's bør skrive sig bag øret i det kommende årti.

Overskriften på årets forudsigelser er 'systems of insights', der udfordrer mange af de nuværende teknologi-anvendelser, hvad enten det drejer sig om intelligente sensorer, pc'er, it i biler eller sociale aktiviteter på nettet.

"Tidligere var den slags enheder og aktiviteter separerede, men vi mener, at det først bliver rigtig interessant, når man kombinerer disse ting," siger executive briefing manager Stephan Schneider fra Big Blues Zürich-laboratorium i Schweiz, som er ansvarlig for IBM's præsentation af de syv mega-trends.

Han nævner, at et eksempel på et 'systems of insights' kunne være Web 3.0 - også kaldet det semantiske web med en masse automatiserede processer bag kulisserne - men IBM's bud på 'systemer af indsigter' er langt mere end blot et intelligent internet.

Betydning for samfundsudviklingen
Stephan Schneider fortæller til Computerworld, at IBM-forskerne deler deres fund og dermed reelt forretningshemmeligheder med omverdenen og de vigtigste kunder, fordi it-giganten på den måde får den bedste feedback omkring teknologi-udviklingen.

Her fremhæver han, at IBM traditionelt har undersøgt samspillet med forretningsudviklingen, men at IBM-forskerne i de seneste år også har inddraget mega-trends i samfundsudviklingen for at få et mere nuanceret billede af folks teknologi-anvendelse og -behov.

"Eksempelvis er det meget vigtigt, at teknologidirektører forstår, hvor teknologien bevæger sig hen, så de kan binde teknologiudviklingen sammen med forretningen, sine medarbejdere og kunder," siger Stephan Schneider.

Han hævder, at IBM har en succesrate på omkring 80 procent med at udpege de rette mega-trends, hvor begreber som Web 2.0, cloud computing, altid-forbundne-enheder og Internet of Things er blevet spottet i krystalkuglen i de seneste 10 år.

På spørgsmålet om IBM med sine omkring 430.000 ansatte så også er frontløbere til at tage sin egen medicin og implementere sine egne mega-trends smiler Stephan Schneider.

"Vi er en supertanker, og det tager naturligvis noget tid, før man kan vende en supertanker," erkender han.

Du kan på næste side få et indblik i, hvad IBM mener vil forme it-verdenen i de næste 10 år.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Derfor kan Apples dristige processor-revolution give Mac'en længeventet renæssance - men det kan også blive dødsstødet
ComputerViews: Gennem det seneste årti har Apples Macs stået i skyggen af iPhonen og iPaden, men beslutningen om at smide Intel på porten og udvikle sine egne chips kan få helt afgørende betydning for Macens fremtid.
Computerworld
Tidligere Intel-udvikler: Derfor besluttede Apple sig for at droppe Intel
Det har vakt opsigt, at Apple har besluttet at droppe sin mangeårige samarbejdspartner Intel som leverandør af chip til Mac. Årsagen var helt konkret, fortæller tidligere Intel-topudvikler.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.