Artikel top billede

Storage-selskab sluger flash-firma for seks milliarder

Mere end seks milliarder har SanDisk måttet punge ud for en flash-opkomling, som glæder sig meget over at blive opkøbt.

Producenten af flashhukommelseskort, SanDisk, har langet godt seks milliarder kroner ud for selskabet Fusion-io, der har specialiseret sig i design og udvikling af flashhukommelses-produkter.

Betalingen sker kontant, skriver The Wall Street Journal.

Ifølge SanDisks administrerende direktør, Sanjay Mehrotra, betyder aftalen, at selskabet fremover vil være bedre i stand til at hjælpe SanDisk med at blive kørt i stilling til virksomheder, som skal håndtere de stadig stigende datamængder til en lavere pris.

"Vi ser frem til at arbejde med verdensklasse ingeniører og markedsføringshold fra Fusion-io i bestræbelserne på at tilbyde højværdi-løsninger til kunder over hele verden," udtaler Sanjay Mehrotra i en pressemeddelelse oven på købet.

Apple og Facebook med i købet

Handlen er godkendt af begge selskabers bestyrelser, og det forventes, at den også glider igennem diverse myndigheder, som også skal godkende handlen.

Blåstemplingerne ventes at være på plads i SanDisks tredje regnskabskvartal, og dermed overtager selskabet også Fusion-io's kundeliste, hvor navne som Apple og Facebook figurerer.

Hos det købte selskab er glæden over at være blevet købt også stor, da Fusion-io's teknologi med SanDisk i ryggen nu kan sælges meget bredere, end det hidtil har været tilfældet.

For en måneds tid siden købte konkurrenten EMC også et mindre flash-selskab, hvilket du kan læse mere om her

SanDisk stod selv til at blive købt for små seks år siden af it-giganten Samsung, men den handel røg i vasken efter længere tids forhandlinger. 

Læs også:

Stor som et køleskab: Se harddiskens utrolige udvikling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere