Storage-selskab sluger flash-firma for seks milliarder

Mere end seks milliarder har SanDisk måttet punge ud for en flash-opkomling, som glæder sig meget over at blive opkøbt.

Producenten af flashhukommelseskort, SanDisk, har langet godt seks milliarder kroner ud for selskabet Fusion-io, der har specialiseret sig i design og udvikling af flashhukommelses-produkter.

Betalingen sker kontant, skriver The Wall Street Journal.

Ifølge SanDisks administrerende direktør, Sanjay Mehrotra, betyder aftalen, at selskabet fremover vil være bedre i stand til at hjælpe SanDisk med at blive kørt i stilling til virksomheder, som skal håndtere de stadig stigende datamængder til en lavere pris.

"Vi ser frem til at arbejde med verdensklasse ingeniører og markedsføringshold fra Fusion-io i bestræbelserne på at tilbyde højværdi-løsninger til kunder over hele verden," udtaler Sanjay Mehrotra i en pressemeddelelse oven på købet.

Apple og Facebook med i købet
Handlen er godkendt af begge selskabers bestyrelser, og det forventes, at den også glider igennem diverse myndigheder, som også skal godkende handlen.

Blåstemplingerne ventes at være på plads i SanDisks tredje regnskabskvartal, og dermed overtager selskabet også Fusion-io's kundeliste, hvor navne som Apple og Facebook figurerer.

Hos det købte selskab er glæden over at være blevet købt også stor, da Fusion-io's teknologi med SanDisk i ryggen nu kan sælges meget bredere, end det hidtil har været tilfældet.

For en måneds tid siden købte konkurrenten EMC også et mindre flash-selskab, hvilket du kan læse mere om her

SanDisk stod selv til at blive købt for små seks år siden af it-giganten Samsung, men den handel røg i vasken efter længere tids forhandlinger. 

Læs også:

Stor som et køleskab: Se harddiskens utrolige udvikling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.