Artikel top billede

Vild spekulation: Er Apple i gang med at købe Disney?

It-selskabet Apple køber underholdningskoncernen Disney. Sådan lyder et vildt og vedvarende rygte fra USA, hvor der er flere ting, der taler både for og imod en storfusion.

It-selskabet Apple har i det foregående årti vokset i en hast, som få andre selskaber nogensinde har præsteret.

Den fyldte skattekiste hos æbleselskabet fra Silicon Valley har i tidernes løb sat gang i mange spekulationer omkring, hvordan Apple skal udvide forretningen og holde sine aktionærer glade.

Nu forudsiger det New York-baseret ventureselskab North River Ventures, at Apple vil opkøbe Disney-koncernen, som har en markedsværdi på svimlende 785 milliarder kroner.

Til sammenligning lyder Apples kassebeholdning på godt 825 milliarder kroner

Det skriver The Washington Post, som oplyser, at spekulationerne om en Apple-Disney-sammensmeltning har ligget højt på Wall Street-hajernes radar i flere år.

"Logikken er så ligetil, at handlen kunne ske i morgen," siger Francis McInerney fra North River Ventures.

"De to selskaber har en identisk måde at tænke på komplimentære markeder. Der er intet, de gør, som konkurrerer med hinanden. Samtidig vil en aftale mellem de selskaber blive et kraftcenter," spekulerer han, videre ifølge The Washington Post.

Derfor skal de gå sammen

Francis McInerney udsagn stammer ikke fra insider-viden fra hverken Apple eller Disney.

Derimod bygger spekulationen på hans egne analyser af selskabernes kulturer, deres fremtidsplanlægning af indtægter og virksomhedernes behov for at forblive profitable.

Blandt andet kan cloud computing bane vejen for at løse mange af Disneys udfordringer med at kunne udnytte ubegrænset computerkraft til meget få penge.

Samtidig kan en Apple-Disney-fusion for alvor kunne blive en superspiller på tv'et - en slags "Netflix på steorider", som Francis McInerney betegner det.

Derfor bliver handlen ikke til noget

Selvom der kunne være mange fordele for begge selskaber ved sådan en aftale, er der også mange årsager til, at Apple ikke køber Disney.

For det første er gigant-handler ikke ligefrem Apples stil. Da selskabet for nyligt købte it-selskabet Beats for 17 milliarder kroner, var det selskabets største opkøb nogensinde.

For det andet er Apples pengetank placeret uden for USA, og den vil blive beskattet, hvis den bliver bragt ind i Guds eget land for at købe Disney-koncernen, hvis administrerende direktør i dag sidder i Apples bestyrelse.

Et tredje spørgsmålstegn er, om de amerikanske konkurrencemyndigheder vil godkende en storhandel mellem to af USA's mest kendte og succesrige virksomheder.

Hverken Disney eller Apple har kommenteret på spekulationerne omkring en mulig fusion.

Læs også: 
Nu kan du få et drømmejob hos Apple - lær Siri at tale dansk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere