Artikel top billede

Vild spekulation: Er Apple i gang med at købe Disney?

It-selskabet Apple køber underholdningskoncernen Disney. Sådan lyder et vildt og vedvarende rygte fra USA, hvor der er flere ting, der taler både for og imod en storfusion.

It-selskabet Apple har i det foregående årti vokset i en hast, som få andre selskaber nogensinde har præsteret.

Den fyldte skattekiste hos æbleselskabet fra Silicon Valley har i tidernes løb sat gang i mange spekulationer omkring, hvordan Apple skal udvide forretningen og holde sine aktionærer glade.

Nu forudsiger det New York-baseret ventureselskab North River Ventures, at Apple vil opkøbe Disney-koncernen, som har en markedsværdi på svimlende 785 milliarder kroner.

Til sammenligning lyder Apples kassebeholdning på godt 825 milliarder kroner

Det skriver The Washington Post, som oplyser, at spekulationerne om en Apple-Disney-sammensmeltning har ligget højt på Wall Street-hajernes radar i flere år.

"Logikken er så ligetil, at handlen kunne ske i morgen," siger Francis McInerney fra North River Ventures.

"De to selskaber har en identisk måde at tænke på komplimentære markeder. Der er intet, de gør, som konkurrerer med hinanden. Samtidig vil en aftale mellem de selskaber blive et kraftcenter," spekulerer han, videre ifølge The Washington Post.

Derfor skal de gå sammen

Francis McInerney udsagn stammer ikke fra insider-viden fra hverken Apple eller Disney.

Derimod bygger spekulationen på hans egne analyser af selskabernes kulturer, deres fremtidsplanlægning af indtægter og virksomhedernes behov for at forblive profitable.

Blandt andet kan cloud computing bane vejen for at løse mange af Disneys udfordringer med at kunne udnytte ubegrænset computerkraft til meget få penge.

Samtidig kan en Apple-Disney-fusion for alvor kunne blive en superspiller på tv'et - en slags "Netflix på steorider", som Francis McInerney betegner det.

Derfor bliver handlen ikke til noget

Selvom der kunne være mange fordele for begge selskaber ved sådan en aftale, er der også mange årsager til, at Apple ikke køber Disney.

For det første er gigant-handler ikke ligefrem Apples stil. Da selskabet for nyligt købte it-selskabet Beats for 17 milliarder kroner, var det selskabets største opkøb nogensinde.

For det andet er Apples pengetank placeret uden for USA, og den vil blive beskattet, hvis den bliver bragt ind i Guds eget land for at købe Disney-koncernen, hvis administrerende direktør i dag sidder i Apples bestyrelse.

Et tredje spørgsmålstegn er, om de amerikanske konkurrencemyndigheder vil godkende en storhandel mellem to af USA's mest kendte og succesrige virksomheder.

Hverken Disney eller Apple har kommenteret på spekulationerne omkring en mulig fusion.

Læs også: 
Nu kan du få et drømmejob hos Apple - lær Siri at tale dansk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere