Artikel top billede

Topledere: Disse fem ting spænder ben for it-projekterne

Toplederne er ikke i tvivl om, hvad de største udfordringer er i forhold til at høste de gevinster, digitale projekter potentielt kan føre til.

Rigtig mange virksomheder satser i dag på, at en øget digitalisering kan føre til øget vækst, og de investerer derfor også betydelige summer i de digitale projekter.

"Men organisatoriske udfordringer og mangel på talenter er almindelige, signifikante problemer, der forhindrer virksomhederne i at opskalere deres digitale tiltag eller i at se klare afkast på investeringerne."

Det skriver rådgivningsfirmaet McKinsey på baggrund af en stor global undersøgelse blandt topledere i store virksomheder med titler som CEO, CIO, CMO og CFO.

Ifølge McKinsey er det under 40 procent af virksomhederne, der har konkrete måder at måle værdien af de digitale initiativer på - det kunne eksempelvis være ved at have konkrete målsætninger eller dedikerede ejere af projekterne.

Samtidig er det kun syv procent af virksomhedslederene, der svarer, at deres organisationer forstår den præcise værdi, der er på spil, når vi taler digitalisering.

Her er de fem store udfordringer

850 respondenter er blevet bedt om at udpege de fem største udfordringer ved digitale projekter.

Af de 12 svarmuligheder er det disse fem, der anses som de største udfordringer:

1) Svært at finde talenterne (både tekniske og funktionelle)

2) Organisationsstrukturerne er ikke designet til digitale projekter.

3) Forretningsprocesser er ikke fleksible nok til, at man kan udnytte nye muligheder.

4) Der mangler data med høj kvalitet til at træffe forretnings-beslutninger.

5) Man er ikke i stand til at anvende et mere eksperimenterende mind-set, der ellers er best practise i forhold til digitalisering.

De vigtigste digitale trends

Rådgivningsfirmaet har også bedt de 850 topledere om at svare på, hvilke tre digitale trends de anser som de vigtigste strategisk og investeringsmæssigt.

Her prioriteres det digitale engagement i forhold til kunderne højst.

Derefter kommer digital innovation af produkter, driftsmodeller eller forretningsmodeller.

Tredjepladsen går til big data og avancerede analyser.

I forhold til investeringsniveauet på de forskellige digitale områder springer det især i øjnene, at virksomhedslederne siger, at de under-investerer i big data og analytics - selv om de samtidig forventer at investere mere på de områder inden for de næste tre år.

Det skal du gøre

McKinsey har på baggrund af den globale undersøgelse tre grundlæggende anbefalinger:

- CEO'en skal arbejde på at sikre en forståelse i virksomheden af de værdier, der ligger gemt i en øget digitalisering.

- Man skal sikre de rette strukturer og processer på tværs af organisationen for at kunne få det fulde udbytte af digitaliseringen.

- Man skal prioritere opbygningen og rekrutteringen af de rette talenter.

Læs også:

Din chef i vildrede: Kan alt dette virkelig udrydde os

Kan it-chefen løse den vigtigste opgave af alle?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere