Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Microsofts vigtige partnerkonference på trapperne: Dette kan du vente dig

ComputerViews: Om få dage slår Microsoft dørene op for årets måske vigtigste arrangement, selskabets store partner-konference. Computerworld tager turen med. Se her, hvad du kan forvente af temaer og nyheder.

ComputerViews: På søndag slår Microsoft dørene op for den 21. udgave af selskabets World Partner Conference - WPC - i den amerikanske hovedstad, Washington D.C.

Op mod 15.000 partnere fra hele verden deltager - herunder adskillige fra Danmark - og de skal nok få nok at se til, for Microsoft befinder sig midt i en brydningstid.

Partner-konferencen har altid haft høj prioritet i Microsoft, for selv om selskabet generelt er mest kendt for sine styresystemer ude i stuerne, er det via de mange tusinder partnere verden over, at Microsoft har sin reelle styrke.

De gør nemlig, at Microsoft har frontløbere ude med fokus på virksomheder overalt i verden - både geografisk og branche-specifikt - med tæt kendskab til de enkelte virksomheder.

Det gælder både udvikling af nye branche-specifikke og ofte lokalt tilrettede løsninger, som de enkelte partnere udvikler som lag oven på Microsoft-miljøerne samt målrettet salg af alverdens Microsoft-løsninger i de enkelte områder.

Fokus er i stort omfang rettet mod erhvervslivet, hvor det er muligt at tjene mange penge med den rigtige løsning.

Det meget omfangsrige partner-netværk - der tæller både udvikler-partnere og sælger-partnere - har været medvirkende til, at langt de fleste virksomheder i dag i en eller anden udstrækning anvender Microsoft-baserede løsninger.

Microsoft er uden sammenligning verdens største softwarefirma med en samlet markedsandel på det globale softwaremarked i 2013 på 17,8 procent fulgt af IBM på andenpladsen med en andel på blot otte procent.

Det kan du læse mere om her: Microsoft skovler penge ind: Løber fra alle de andre.

Hvad vil vi få at vide?

Den årlige partner-konference er dermed stedet, hvor Microsoft fortæller om strategi, målsætninger, kommende (vigtige) løsninger og kurs-ændringer, så de forandringer, der altid er en del af et teknologifirma, ikke kommer bag på de mange partnere, der jo skal udvikle og sælge nye løsninger.

Lad os tage et kig på de temaer, som Microsoft vil tage op i den kommende uge.

Cloud first, mobile first

Det overordnede hovedtema bliver uden den mindste tvivl selskabets nye mantra, 'Cloud first, mobile first.'

Det stammer fra selskabets nye topchef, Satya Nadella, der debuterer som Microsoft-CEO på konferencen.

Microsoft har hidtil i årevis arbejdet efter, at alle initiativer skulle understøtte Windows - blandt ved heftig bundling af produkterne. Det har været en kæmpesucces på pc-området, men har ikke kastet af sig på tablet-området, hvor Microsoft slet ikke har fået det ønskede fodfæste.

Satya Nadella og Microsofts reaktion: Slut med 'Windows first.'

Nu handler det om 'Cloud first, mobile first,' der i stedet sigter efter at nå brugerne, hvor de er, og så få dem skubbet over mod Microsofts cloud-løsninger, som selskabet satser stort på.

Eller som chefen for selskabets vigtige business-division, Kirill Tatarinov, for nylig sagde til Computerworld:

"I dag handler det ikke om konkurrence. Det handler om at give kunderne de løsninger, der bedst kan fungere i forhold til deres forretningsbehov. Når alt kommer til alt, vinder vores kunder ved hjælp af mere innovation, bedre integration og fortsat konkurrence, der bringer det bedste frem i os alle."

Du kan læse mere om 'Cloud first, mobile first' her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid.


Budskabet er vigtigt for de tusindvis af partnere, for det kan meget vel betyde, at de skal til at ændre hele deres tilgang til Microsoft-forretningen og til de produkter, som de enten lever af at sælge til kunderne eller af at udvikle applikationer oven på.

Microsoft vil på partner-konferencen lægge sig i selen for at fortælle, hvad partnerne skal gøre for at komme med på den nye cloud- og mobile-bølge samt komme med bud på, hvordan en god og effektiv og lukrativ cloud- og mobilfokuseret partner ser ud.

De fem vigtigste trends

Microsoft har på partnerkonferencen fem spor, der tilsammen meget godt afspejler de vigtigste trends og de vigtigste punkter for selskabet lige nu.

De er cloud, big data, mobility and devices, sociale tjenester i virksomhederne samt salg og marketing.

Lad os tage et kig på et par af de vigtigste af disse:

Cloud

Microsoft har i de senere år satset stort på netop cloud'en, og det ser ud til, at de massive investeringer nu for alvor begynder at rykke.

Der er blevet bygget nye datacentre i stor stil, og de bagvedliggende teknologier er ved at være klar. Nu skal løsningerne ud til kunderne. Og partner-miljøet skal for alvor forstå, at Microsofts fokus ligger på cloud-løsningerne.

Omstillingen har været i gang i årevis, og Microsoft har for år tilbage meldt ud, at cloud er fremtiden. Men det er først nu, at selskabets overordnede strategi og hovedfokus har fulgt trop.

Det er med andre ord nu, at den helt store transformation sker, og Microsoft er ved at tage det store skridt mod at blive et cloud-centreret selskab.

Hvad kommer det til at betyde for partnerne? Hvordan gør man? Og hvad skal man give slip på?

Du kan læse mere om Microsofts cloud-satsning her: Her er Microsofts vilde datacenter - kom med ind bag portene

Mobility and devices

Microsoft har overtaget Nokia, og det er alfa og omega for selskabet at få fat i smartphone-markedet, der i dag er stærkt domineret af ikke mindst Googles fortsat buldrende Android samt - i mindre målestok - Apples iOS.

Microsoft vil både have fingre i Android-brugerne og Apple-brugerne, hvilket selskabet klart har vist for nylig: Microsoft i kovending: Lancerer kæmpeprogram til iPad.

Microsoft skal imidlertid også have sit eget Windows-system med over i smartphone- og tabletverdenen, og her spiller Nokia og Microsofts egne Surface-computere en væsentlig rolle.

Microsoft mener (selvfølgelig) at Windows er genialt til smartphone og tablet.

Nu handler det bare om at få alle andre til at mene det samme.

Partnerne er i tæt kontakt med slutkunderne, og derfor vil Microsoft fyre op på cylindrene med masser af gode råd om, hvordan man eksempelvis kan benytte (Windows-)tablets til at fremme forretningen.

Og så kunne det meget vel være, at Microsoft i næste uge vil løfte sløret for en tidlig version af Windows 9, som ventes i butikkerne engang til næste år.

Deltager du i Microsofts World Partner Conference i næste uge?

Hvad forventer du bliver de vigtigste budskaber fra Microsoft? Kom med dine bud i debatfeltet herunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.