Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nets tavs efter mega-nedbrud

Kun få detaljer er sluppet ud omkring kæmpe-nedbruddet, der i går sendte de danske Dankort-terminaler til tælling i 11 timer.

Dagen derpå er der nærmest larmende tavshed fra Nets, der er ansvarlig for udviklingen og driften af det Dankort-system, som i går var berørt af et historisk langt nedbrud på omkring 11 timer.

Nets har både i dag og i går valgt kun at løfte fligen for et par enkelte detaljer.

"Vores foreløbige konklusion er, at der opstod en fejl på en netværks-router i forbindelse med en planlagt systemopdatering hos vores leverandør, IBM," lyder det fra kommunikationsrådgiver Michael Juul Rugaard, Nets.

Nets kalder hændelsen for en "menneskelig fejl" og mener nu, at det er tid til at gennemgå alle opdaterings-procedurer med leverandøren IBM.

IBM også skyld i nedbrud i fjor

Det er ikke første gang, at leverandøren IBM sender en af Nets' betalingsløsninger i jorden. I fjor var IBM-teknikerne også på spil med en fejlslagen rutinemæssig opdatering, der medførte et mere end tre timer langt nedbrud.

Nu sker det igen. Hvad kommer det til at betyde for jeres samarbejde med IBM?

"Det vil være helt forkert af mig at sige noget om det," siger Michael Juul Rugaard og fortsætter:

"Men det er klart, at som Susanne Brønnum [Group Executive Vice President hos Nets, red.] sagde på tv i går, så giver det selvfølgelig anledning til, at vi kigger vores procedurer gennem i sømmene, og det gør vi selvfølgelig sammen med IBM, men jeg kan ikke på nogen måde drage nogle konklusioner nu," siger Michael Juul Rugaard.

Kommunikationsmedarbejderen hos Nets nedtoner samtidig betydningen af det 11 timer lange nedbrud.

"Til trods for det vi så i går, mener vi, at vi har et overordentligt stabilt system, som man kan have tillid til. Det er vores klare overbevisning," siger Michael Juul Rugaard.

"Det kan desværre altså bare ske en sjælden gang"

Nets: Nedbruddet skal kortlægges
Selv om Nets' ikke vil fortælle noget om nedbruddet, før IBM har givet virksomheden en rapport, som beskriver hændelsesforløbet nærmere, ved Nets allerede nu, hvad der skal til for at undgå nedbrud i fremtiden.

"Alt skal kortlægges, så vi kan lære af forløbet. Så kan vi sikre os, at samme fejl ikke begås flere gange," fortæller Michael Juul Rugaard.

Selv om systemerne i skrivende stund knap har haft en oppetid, der nærmer sig 24 timer, er virksomheden selv yderst positiv omkring at undgå fremtidige hændelser.

"Det kan desværre altså bare ske en sjælden gang til trods for, at det system vi har, formentlig er verdens bedste system," siger Michael Juul Rugaard.

IBM ønsker i dag ikke at kommentere hændelsen og henviser til sin udtalelse fra i går.

Læs også:
Nets: Mega-nedbrud skyldes fejl hos IBM

Opdaterings-bøf hos Net: Dankort-terminaler helt i sort

Total tavshed i Nets efter stort Dankort-nedbrud




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere