Artikel top billede

Voldsom vækst på smartphone-markedet: Disse mærker stormer frem

Væksten på smartphone-markedet tager til. Se hvilke leverandører, der sælger bedst.

Man skulle måske tro, at smartphone-bølgen efterhånden havde toppet, men det er bestemt ikke tilfældet. 

Antallet af smartphones, producenterne sendte afsted fra fabrikkerne, steg med hele 23 procent på globalt plan fra andet kvartal 2013 til andet kvartal i år.

Sådan lyder konklusionen i den netop offentliggjorte kvartalsopgørelse fra analysefirmaet IDC.

Dermed blev der også slået rekord i andet kvartal i år, hvor der ialt blev sendt 295 millioner smartphones afsted fra producenterne ifølge IDC.

Det svarer til, hvis stort set samtlige borgere i USA havde fået en ny smartphone i dette kvartal. 

Den rekord viser, at smartphone-markedet stadig har masser af vækst-muligheder, lyder det i analysen - hvor det også fremhæves, at man venter, at den nye rekord vil blive overgået allerede med den næste kvartalsopgørelse.

Det er ikke mindst de nye markeder og de lidt billigere smartphones, der driver væksten. 

Men konkurrencen om at få snablen i forbrugernes pengepunge er benhård.

"Lige nu har vi mere end et dusin leverandører, der har mulighed for at lande i top-fem i det næste kvartal. En håndfuld af disse virksomheder opererer i øjeblikket i et enkelt land, men ingen skal tage fejl og tro, at de er tilfredse med det - de kan alle se mulighederne, der ligger uden for deres hjemmemarkeder," skriver IDC.

Samsung mister pusten

Blandt de fem største smartphone-leverandører på globalt plan er det især værd at bemærke, at verdens største producent, Samsung, oplevede et fald på næsten fire procent i antallet af smartphone-forsendelser fra andet kvartal sidste år til samme kvartal i år.

Samsung ligger nu på en global markedsandel på 25,2 procent ifølge IDC-opgørelsen.

"For at fastholde positionen på toppen vil Samsung være nødt til at skabe et momentum på markeder, der er domineret af lokale brands," lyder det fra IDC - nok ikke mindst med henblik på det kinesiske marked og USA.

Apple, der fortsat er verdens anden største smartphone-producent, ligger nu på en markedsandel på 11,9 procent, mens nummer tre, Huawei, står for 6,9 procent af de smartphones, der sendes ud til butikkerne.

IDC-opgørelsen viser, at netop kinesiske Huawei er den af de fem største producenter, der har oplevet den største vækst over det seneste år - hele 95 procent er smartphone-forsendelserne fra Huawei steget med.

Fjerdepladsen i opgørelsen går til Lenovo med en markedsandel på 5,4 procent, mens LG ligger på 4,9 procent.

Sådan ser situationen ud i Danmark

I hele 2013 blev der i Danmark ifølge IDC solgt flere end 2,6 millioner smartphones.

Det var Samsung og Apple, der nuppede det meste af markedet med markedsandele på henholdsvis 40,1 procent og 33,4 procent.

Også Sony klarede sig godt med en markedsandel på 11,2 procent ifølge IDC's opgørelse.

Både Nokia og HTC stod for blot tre procent, mens Blackberry røg helt ned på 0,3 procent.

Læs også:

Her er taberne på det danske smartphone-marked




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere