Artikel top billede

Så udsat er du: Dit kontor-firmware er proppet med farlige huller

Det software, der findes i dine routere, printere, kameraer og meget andet, er fyldt med overraskende mange farlige sårbarheder, viser ny undersøgelse. Især et udbredt produkt udgør en risiko.

Store dele af den firmware, som du anvender i dit daglige arbejde, er ifølge en ny undersøgelse proppet med sikkerhedshuller.

Undersøgelsen stammer fra franske Eurecom, der har gennemgået produkter fra kendte firmaer som Siemens, Xerox, Philips, D-Link, Samsung, Belkin, LG og andre, hvis produkter er meget udbredte i verdens kontorlandskaber.

Firmwaren i mere end 120 af de gennemgåede produkter indeholder således en eller flere af de 83 sårbarheder, som Eurecom har kigget efter.

De tæller blandt andet dårlig beskyttelse af krypterings-systemerne og masser af bagdøre, som hackere kan anvende til at skaffe sig adgang til it-systemerne.

Ifølge Eurecom findes der flest sårbarheder i forbruger-rettede produkter.

Den største synder for virksomhederne er imidlertid printere, hvis sårbarheder meget sjældent patches, da printer-software typisk ikke bliver opdateret.

Sådan sikrer du dig

Den bedste løsning til at sikre sig mod sårbarheder i firmware i printere og andet udstyr, er ifølge sikkerhedsfolk at holde dem adskilte på isolerede netværk eller - mere besværligt - nøje at kontrollere adgangen til maskinerne.

Ifølge sikkerhedsmanden Robert Erbes fra IOActive bør netværk, der anvendes til printere og lignende kontor-maskiner, være udstyret med skrappe adgangsbegrænsninger - såkaldt 'white listing'-teknologi - så alene godkendte maskiner og personer kan få adgang fra identificerede og godkendte IP-adresser.

Problemet med firmware-sårbarheder står endda til at blive meget voldsommere i de kommende år i takt med, at antallet af sensorer og apparater, der er koblet på internettet, vokser.

Det kan du læse mere om her: Sikkerheds-mareridt venter: Dine pivåbne it-systemer kan hverken lappes eller opgraderes.

Læs også: Sikkerhedsmand: Ingen grund til firmware-panik endnu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere