Artikel top billede

Så udsat er du: Dit kontor-firmware er proppet med farlige huller

Det software, der findes i dine routere, printere, kameraer og meget andet, er fyldt med overraskende mange farlige sårbarheder, viser ny undersøgelse. Især et udbredt produkt udgør en risiko.

Store dele af den firmware, som du anvender i dit daglige arbejde, er ifølge en ny undersøgelse proppet med sikkerhedshuller.

Undersøgelsen stammer fra franske Eurecom, der har gennemgået produkter fra kendte firmaer som Siemens, Xerox, Philips, D-Link, Samsung, Belkin, LG og andre, hvis produkter er meget udbredte i verdens kontorlandskaber.

Firmwaren i mere end 120 af de gennemgåede produkter indeholder således en eller flere af de 83 sårbarheder, som Eurecom har kigget efter.

De tæller blandt andet dårlig beskyttelse af krypterings-systemerne og masser af bagdøre, som hackere kan anvende til at skaffe sig adgang til it-systemerne.

Ifølge Eurecom findes der flest sårbarheder i forbruger-rettede produkter.

Den største synder for virksomhederne er imidlertid printere, hvis sårbarheder meget sjældent patches, da printer-software typisk ikke bliver opdateret.

Sådan sikrer du dig

Den bedste løsning til at sikre sig mod sårbarheder i firmware i printere og andet udstyr, er ifølge sikkerhedsfolk at holde dem adskilte på isolerede netværk eller - mere besværligt - nøje at kontrollere adgangen til maskinerne.

Ifølge sikkerhedsmanden Robert Erbes fra IOActive bør netværk, der anvendes til printere og lignende kontor-maskiner, være udstyret med skrappe adgangsbegrænsninger - såkaldt 'white listing'-teknologi - så alene godkendte maskiner og personer kan få adgang fra identificerede og godkendte IP-adresser.

Problemet med firmware-sårbarheder står endda til at blive meget voldsommere i de kommende år i takt med, at antallet af sensorer og apparater, der er koblet på internettet, vokser.

Det kan du læse mere om her: Sikkerheds-mareridt venter: Dine pivåbne it-systemer kan hverken lappes eller opgraderes.

Læs også: Sikkerhedsmand: Ingen grund til firmware-panik endnu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere