Artikel top billede

SAP efter kunde-brok: Nu bliver licenserne ændret

SAP ændrer sine licens- og betalingsbetingelser markant efter lang tids utilfredshed med de komplicerede og uoverskuelige regler blandt kunderne. Se her, hvordan SAP nu vil gøre.

Den tyske ERP-gigants kunder har længe været utilfredse med selskabets licens-betingelser, der har haft ry for at være meget komplicerede og omfattende.

Eksempelvis har SAP's licensregler hidtil fyldt ikke mindre end 131 sider.

Efter flere års forarbejde barsler selskabet nu med en række forenklinger af selskabets pris- og licens-betingelser.

Det sker, efter at flere end 300 SAP-kunder har givet deres mening til kende i en stor undersøgelse, ligesom selskabet også har inddraget sine egne account-folk, jurister og lignende i arbejdet.

"Det har taget meget lang tid for os, men vi har ønsket at sikre, at vi ikke ender det samme sted igen [med utilfredshed med de omfattende regler, red.]," lyder det fra SAP's chef for området, Joe LaRosa, til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Produkter bliver bundlet sammen

Blandt forenklingsmetoderne er udpræget brug af bundling.

Faktisk har SAP sammensat mere end 30 nye software-pakker, der hver især sigter mod bestemte typer SAP-brugere og forretnings-processer.

Ideen er, at SAP-kunderne med bundlingen af produkter skal slippe for selv at skulle bruge tid og ressourcer på at sammensætte de ofte komplekse produkter, der hver især har deres eget sæt licens-betingelser.

Arbejdet med at sammensætte software-pakkerne har ifølge SAP krævet, at selskabet har holdt tungen lige i munden i balancegangen mellem at levere et enkelt produkt, uden at der kommer for mange software-produkter med i en given pakke, som den ønskede målgruppe ikke har brug for og ikke er interesseret i.

SAP er i fuld gang med en omfattende transformation, der sigter mod at ændre selskabet fra sit mangeårige ERP-fokus med vægt på de allerstørste virksomheder til at blive en langt mere agil virksomhed med fokus også ned i markedet.

Det kan du læse mere om her: Ny dansk SAP-chef: Her er min plan med SAP Danmark.

Læs også:

SAP's enkle licens-vejledning er på 131 sider.

Ny dansk SAP-chef: Her er min plan med SAP Danmark.

Danskere blæser til kamp mod licens-audits: Sådan får vi prisen ned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere