Artikel top billede

SAP efter kunde-brok: Nu bliver licenserne ændret

SAP ændrer sine licens- og betalingsbetingelser markant efter lang tids utilfredshed med de komplicerede og uoverskuelige regler blandt kunderne. Se her, hvordan SAP nu vil gøre.

Den tyske ERP-gigants kunder har længe været utilfredse med selskabets licens-betingelser, der har haft ry for at være meget komplicerede og omfattende.

Eksempelvis har SAP's licensregler hidtil fyldt ikke mindre end 131 sider.

Efter flere års forarbejde barsler selskabet nu med en række forenklinger af selskabets pris- og licens-betingelser.

Det sker, efter at flere end 300 SAP-kunder har givet deres mening til kende i en stor undersøgelse, ligesom selskabet også har inddraget sine egne account-folk, jurister og lignende i arbejdet.

"Det har taget meget lang tid for os, men vi har ønsket at sikre, at vi ikke ender det samme sted igen [med utilfredshed med de omfattende regler, red.]," lyder det fra SAP's chef for området, Joe LaRosa, til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Produkter bliver bundlet sammen

Blandt forenklingsmetoderne er udpræget brug af bundling.

Faktisk har SAP sammensat mere end 30 nye software-pakker, der hver især sigter mod bestemte typer SAP-brugere og forretnings-processer.

Ideen er, at SAP-kunderne med bundlingen af produkter skal slippe for selv at skulle bruge tid og ressourcer på at sammensætte de ofte komplekse produkter, der hver især har deres eget sæt licens-betingelser.

Arbejdet med at sammensætte software-pakkerne har ifølge SAP krævet, at selskabet har holdt tungen lige i munden i balancegangen mellem at levere et enkelt produkt, uden at der kommer for mange software-produkter med i en given pakke, som den ønskede målgruppe ikke har brug for og ikke er interesseret i.

SAP er i fuld gang med en omfattende transformation, der sigter mod at ændre selskabet fra sit mangeårige ERP-fokus med vægt på de allerstørste virksomheder til at blive en langt mere agil virksomhed med fokus også ned i markedet.

Det kan du læse mere om her: Ny dansk SAP-chef: Her er min plan med SAP Danmark.

Læs også:

SAP's enkle licens-vejledning er på 131 sider.

Ny dansk SAP-chef: Her er min plan med SAP Danmark.

Danskere blæser til kamp mod licens-audits: Sådan får vi prisen ned.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere