Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Avis: Apple kendte til iCloud-hul i et halvt år

En udvikler har i marts advaret Apple om, at det var muligt at logge ind i iCloud via en kendt hackermetode. Siden er hundredevis af kendis-nøgenbilleder lækket fra netop iCloud.

Allerede i marts blev it-selskabet Apple advaret om en sikkerhedsbrist i selskabets iCloud, hvorfra der for nyligt er lækket en række nøgenbilleder af kendisser.

Det skriver Dailydot

Nyhedssitet kan berette, at softwareudvikleren Ibrahim Balic den 26. marts sendte Apple en mail, hvor han advarede it-giganten om, at han havde haft held og dygtighed til at omgå en sikkerhedsfunktion i iCloud.

Sikkerhedsfunktionen var ellers indbygget i iCloud til at modstå brute force-angreb, hvor angriberne kan afprøve tusindvis af brugernavne og passwords, indtil de rammer rigtigt og kommer ind på fremmede konti.

Tidligere har Computerworld beskrevet muligheden for gentagende login-forsøg på en webtjeneste som dårlig sikkerhed netop på grund af muligheden for brute force-angreb, hvilket du kan læse mere om her.

Fiks det, tak

Ibrahim Balic kunne angiveligt i sine tests afprøve over 20.000 passwords på enhver iCloud-konto, selvom Apple-maskineriet langt tidligere burde have stoppet så mange forsøg på at logge på én konto.

"Jeg vil gerne informere jer om dette, så det kan blive fikset,"indleder Ibrahim Balic sin mailkorrespondance med Apple ifølge Dailydot.

Apple takker ham for opmærksomheden, men får tilsyneladende ikke lukket sikkerhedsbristen, som Ibrahim Balic ellers opfordrer til.

Hullet står åbent længe

For i maj konstaterer Ibrahim Balic muligheden for brute force-angreb i iCloud stadig står åben.

Og han skriver igen til æbleselskabet.

Her ønsker man at se beviser på, at Ibrahim Balic kan komme ind, og så strander korrespondancen tilsyneladende der.

Hvorvidt de hundredvis af kendis-nøgenbilleder er røget ud på nettet via brute force-angreb på iCloud, som Ibrahim Balic advarer mod, er foreløbigt ikke blevet bekræftet.

I kølvandet på sagen, der i internationale medier er døbt 'celebgate', afviser Apple, at nogen er kommet ind via sikkerhedsbrister i selskabets systemer - inklusiv iCloud og Find my iPhone-mekanismen.

Ikke desto mindre vidner Ibrahim Balics udsagn om, at brute force-angreb har været en mulighed i Apples iCloud.

Har været efter Apple før

Ibrahim Balic er desuden ikke hr. hvem-som-helst i Apple-regi.

Sidste sommer erklærede han, at havde fundet 13 sikkerhedsbrister og 100.000 brugerdetaljer via Apples udviklerplatform developer.apple.com.

Apple udtalte efter de udsagn, at sensitive brugerinformationer kunne være faldet i de forkerte hænder, hvorefter selskabet lukkede for sit udvikler-site i længere perioder for at undgå yderlige ballade.

Læs også:
Apple trækker iOS 8-opdatering tilbage - ødelægger iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere