Artikel top billede

Avis: Apple kendte til iCloud-hul i et halvt år

En udvikler har i marts advaret Apple om, at det var muligt at logge ind i iCloud via en kendt hackermetode. Siden er hundredevis af kendis-nøgenbilleder lækket fra netop iCloud.

Allerede i marts blev it-selskabet Apple advaret om en sikkerhedsbrist i selskabets iCloud, hvorfra der for nyligt er lækket en række nøgenbilleder af kendisser.

Det skriver Dailydot

Nyhedssitet kan berette, at softwareudvikleren Ibrahim Balic den 26. marts sendte Apple en mail, hvor han advarede it-giganten om, at han havde haft held og dygtighed til at omgå en sikkerhedsfunktion i iCloud.

Sikkerhedsfunktionen var ellers indbygget i iCloud til at modstå brute force-angreb, hvor angriberne kan afprøve tusindvis af brugernavne og passwords, indtil de rammer rigtigt og kommer ind på fremmede konti.

Tidligere har Computerworld beskrevet muligheden for gentagende login-forsøg på en webtjeneste som dårlig sikkerhed netop på grund af muligheden for brute force-angreb, hvilket du kan læse mere om her.

Fiks det, tak

Ibrahim Balic kunne angiveligt i sine tests afprøve over 20.000 passwords på enhver iCloud-konto, selvom Apple-maskineriet langt tidligere burde have stoppet så mange forsøg på at logge på én konto.

"Jeg vil gerne informere jer om dette, så det kan blive fikset,"indleder Ibrahim Balic sin mailkorrespondance med Apple ifølge Dailydot.

Apple takker ham for opmærksomheden, men får tilsyneladende ikke lukket sikkerhedsbristen, som Ibrahim Balic ellers opfordrer til.

Hullet står åbent længe

For i maj konstaterer Ibrahim Balic muligheden for brute force-angreb i iCloud stadig står åben.

Og han skriver igen til æbleselskabet.

Her ønsker man at se beviser på, at Ibrahim Balic kan komme ind, og så strander korrespondancen tilsyneladende der.

Hvorvidt de hundredvis af kendis-nøgenbilleder er røget ud på nettet via brute force-angreb på iCloud, som Ibrahim Balic advarer mod, er foreløbigt ikke blevet bekræftet.

I kølvandet på sagen, der i internationale medier er døbt 'celebgate', afviser Apple, at nogen er kommet ind via sikkerhedsbrister i selskabets systemer - inklusiv iCloud og Find my iPhone-mekanismen.

Ikke desto mindre vidner Ibrahim Balics udsagn om, at brute force-angreb har været en mulighed i Apples iCloud.

Har været efter Apple før

Ibrahim Balic er desuden ikke hr. hvem-som-helst i Apple-regi.

Sidste sommer erklærede han, at havde fundet 13 sikkerhedsbrister og 100.000 brugerdetaljer via Apples udviklerplatform developer.apple.com.

Apple udtalte efter de udsagn, at sensitive brugerinformationer kunne være faldet i de forkerte hænder, hvorefter selskabet lukkede for sit udvikler-site i længere perioder for at undgå yderlige ballade.

Læs også:
Apple trækker iOS 8-opdatering tilbage - ødelægger iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.