Artikel top billede

Microsoft scorer 20 milliarder kroner på Android-patenter

Android er en særdeles lukrativ forretning for Microsoft, der skovler milliarder ind på software-patenter. Alene Samsung skylder seks milliarder på den konto, men er festen ved at være slut for Microsoft?

Microsoft har alle år haft svært ved at bide sig fast på mobilmarkedet med sine telefoner - selv efter Nokia blev slugt for en slik sidste år.

Det har længe været kendt, at Microsoft alligevel tjener fedt på mobilmarkedet igennem en række patenter, som benyttes i Android-telefoner.

Rundt regnet har Microsoft sidste år tjent op i mod 20 milliarder kroner på Android-patenter.

Det skriver ZDNet.

Samsung skylder seks milliarder

Alene producenten Samsung har måttet betale seks milliarder kroner til den amerikanske software-gigant i patentomkostninger.

Da Samsung i første omgang ikke ville betale, reagerede Microsoft i august ved at kræve godt 40 millioner i tabte renteindtægter for udeblevne betaling.

Aftalen mellem Microsoft og Samsung daterer sig tilbage til 2011, hvor Samsungs betaling til Microsoft afhænger af, hvor mange mobiler Samsung får skubber over disken.

Samsung har dog senere hævdet, at Microsofts køb af Nokia har brudt de to selskabers patent-aftale. 

Tabte mod Motorola

Tidligere har Microsoft presset selskaber som Foxconn, Nikon og ZTE med udsagn om, at det er billigere at betale for Microsofts Android-patenter, end det bliver at udkæmpe kampen i en retssal.

Motorola er i dag den eneste større Android-producent, der ikke er sovset totalt ind i Microsofts Android-patenter.

Den Google-ejede mobilproducent har sågar været i retten mod Microsoft, hvor det viste sig, at 16 ud 17 Microsoft-anklager blev tilbagevist, så der kun var ét betalingspligtigt patent tilbage.

Google: Typisk Microsoft
Det har givet de andre Android-producenter blod på tanden for at undgå patentbetalingen.

Som et nyt slag mod Microsofts Android-patent-forretning har den kinesiske regering i sommers offentliggjort 310 Android-patenter, som Microsoft hævder at have taget eller ansøgt om at få patent på.

Derved kan andre Android-selskaber få indsigt i, hvordan de slipper for at fede Microsofts pengetank op.

Microsofts ærkerival og selskabet bag Android, Google, har også taget bladet fra munden i sagen.

"Det er den samme taktik, som vi har set igen og igen fra Microsoft. I stedet for at bygge storslåede nye produkter, så angriber Microsoft konkurrenterne og forsøger at presse prisen op på Android-enheder for kunderne," siger Google-talsmand Matt Kallmann til ZDNet.

Læs også: 
Microsoft tjener kassen - på Android




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere