Artikel top billede

Microsoft scorer 20 milliarder kroner på Android-patenter

Android er en særdeles lukrativ forretning for Microsoft, der skovler milliarder ind på software-patenter. Alene Samsung skylder seks milliarder på den konto, men er festen ved at være slut for Microsoft?

Microsoft har alle år haft svært ved at bide sig fast på mobilmarkedet med sine telefoner - selv efter Nokia blev slugt for en slik sidste år.

Det har længe været kendt, at Microsoft alligevel tjener fedt på mobilmarkedet igennem en række patenter, som benyttes i Android-telefoner.

Rundt regnet har Microsoft sidste år tjent op i mod 20 milliarder kroner på Android-patenter.

Det skriver ZDNet.

Samsung skylder seks milliarder

Alene producenten Samsung har måttet betale seks milliarder kroner til den amerikanske software-gigant i patentomkostninger.

Da Samsung i første omgang ikke ville betale, reagerede Microsoft i august ved at kræve godt 40 millioner i tabte renteindtægter for udeblevne betaling.

Aftalen mellem Microsoft og Samsung daterer sig tilbage til 2011, hvor Samsungs betaling til Microsoft afhænger af, hvor mange mobiler Samsung får skubber over disken.

Samsung har dog senere hævdet, at Microsofts køb af Nokia har brudt de to selskabers patent-aftale. 

Tabte mod Motorola

Tidligere har Microsoft presset selskaber som Foxconn, Nikon og ZTE med udsagn om, at det er billigere at betale for Microsofts Android-patenter, end det bliver at udkæmpe kampen i en retssal.

Motorola er i dag den eneste større Android-producent, der ikke er sovset totalt ind i Microsofts Android-patenter.

Den Google-ejede mobilproducent har sågar været i retten mod Microsoft, hvor det viste sig, at 16 ud 17 Microsoft-anklager blev tilbagevist, så der kun var ét betalingspligtigt patent tilbage.

Google: Typisk Microsoft
Det har givet de andre Android-producenter blod på tanden for at undgå patentbetalingen.

Som et nyt slag mod Microsofts Android-patent-forretning har den kinesiske regering i sommers offentliggjort 310 Android-patenter, som Microsoft hævder at have taget eller ansøgt om at få patent på.

Derved kan andre Android-selskaber få indsigt i, hvordan de slipper for at fede Microsofts pengetank op.

Microsofts ærkerival og selskabet bag Android, Google, har også taget bladet fra munden i sagen.

"Det er den samme taktik, som vi har set igen og igen fra Microsoft. I stedet for at bygge storslåede nye produkter, så angriber Microsoft konkurrenterne og forsøger at presse prisen op på Android-enheder for kunderne," siger Google-talsmand Matt Kallmann til ZDNet.

Læs også: 
Microsoft tjener kassen - på Android
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere