Artikel top billede

Microsoft tjener kassen - på Android

Nu skal Foxconn betale licensafgifter til Microsoft for smartphones og tablet-pc'er med Android.

Microsoft har netop indgået en licensaftale med den taiwanesiske producent Foxconn (Hon Hai Precision Industry), som betyder, at selskabet fremover skal betale licens for at bruge Microsofts patenter i alle produkter med Android og Chrome OS.

Foxconn fremstiller 40 procent af verdens forbruger-elektronik, og aftalen indebærer, at Microsoft fremover modtager licensbetalinger for en stor del af disse produkter. Ifølge Ars Technica er der tale om den største licensaftale, som Microsoft har indgået indtil nu.

Det er blandt andet Acer og Amazon, der får produceret Android-enheder hos Foxconn.

Microsoft kræver, at alle producenter, som fremstiller Android-produkter, skal betale licens. Nu fortæller Microsoft, at mere end halvdelen af alle Android-telefoner kommer fra producenter, der betaler licens for patenterne, herunder LG, HTC og Samsung.

En af undtagelserne er Motorola Mobility, der er ejet af Google. Selskabet har indtil videre afvist at betale licens til Microsoft.

Men Googles mobile operativsystem har alligevel udviklet sig til en ganske god forretning for Microsoft.

Goldman Sachs har tidligere forudsagt, at Microsoft ville tjene 444 millioner dollar eller næsten 2,5 mia. kr. på Android-licenser i regnskabsåret 2012.

Det ser ikke dårligt, når man tænker på, at Microsoft ikke har investeret én eneste krone i udviklingen af Android. Google har da også anklaget Microsoft for at afpresse konkurrenterne.

Microsoft mener, at Android krænker firmaets patenter. Det anslås, at Microsoft modtager mellem 3 og 6 dollar for hver solgt Android-enhed. Det er muligvis mere, end Google tjener på hver enhed.

Google forlanger ikke direkte licens på Android, men tjener penge på annoncevisninger og salg af applikationer.

Pengene fra Android er dog kun en dråbe i havet for Microsoft, som havde en omsætning på mere end 400 mia. kr. i 2012.

Det skulle dog være sikkert, at indtægterne fra Android-licenser er meget større end det beløb, som Microsoft tjener på salg af sit eget mobile operativsystem til smartphones.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.