Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Storage-krigen hærger: Microsoft kommer med ubegrænset plads i OneDrive

Kampen om kunderne er stor blandt cloud-tjenesterne. Nu rykker Microsoft endnu en brik frem og tilbyder gratis, ubegrænset plads til alle Office 365-kunder. Men det er et marketingstunt, mener analytiker.

Storage-krigen er for alvor i gang.

For blot to dage siden kom Dropbox med nye funktioner og sikkerhedscertifikater, så det kunne lokke flere business-brugere til at bruge selskabets cloud-storagetjeneste.

Det skete efter, at Google for et par måneder siden sænkede sin pris på selskabets Google Drive-tjeneste.

Nu kommer Microsoft så med sit ultimative stød: Gratis, ubegrænset plads på OneDrive så længe at du har et aktivt Office 365-abonnement.

Det er ellers ikke mere end en måned siden, at Microsoft hævede mængden af gratis lagerplads til 100 gigabyte til alle OneDrive-brugere og 1.000 gigabyte - én terabyte - til alle Office 365-kunder.

"Der er en meget stærk konkurrence på cloudstorage-området i øjeblikket, hvor firmaer som Box, Amazon, Google, Microsoft, Apple og selvfølgelig Dropbox kæmper om, hvem der kan lave det billigste tilbud på mest plads," forklarer Anders Elbak, analytiker hos IDC til Computerworld.dk.

Kun få kan bruge så meget plads
Men Microsofts tilbud skal tages med et gran salt.

Allerede før havde Microsoft som førnævnt tilbudt 1 terabyte plads til alle Office 365-kunder, og det vil kun være meget få kunder, som rent faktisk vil få noget ud af det nye tilbud.

"Langt de fleste forbrugere bruger deres cloudstorage til enten backup eller fildeling, og det er kun meget få, som kunne komme op på den allerede eksisterende terabyte plads," siger Anders Elbak.

Microsoft har ikke egne tal på, hvor meget data, hver enkelt bruger egentlig bruger på OneDrive. Men 11 milliarder billeder sammen med én milliard Office-dokumenter er ifølge Microsoft lagret på OneDrive.

"Det er mest af alt et marketingsstunt. Det lyder betryggende for en bruger, hvis han ved, at han bare kan fylde på uden at møde et loft på noget tidspunkt. Ubegrænset er virkelig et ord med masser af kraft, selvom du egentlig ikke kan bruge så meget," siger Anders Elbak.

Distancerer sig fra konkurrenterne
Med den ubegrænsede plads distancerer Microsoft sig meget fra de andre konkurrenter på markedet.

Flere andre services, såsom Google Drive eller Dropbox, lover forhøjede pladsmængder i begrænsede perioder i to år, hvis man for eksempel køber en Android-telefon.

Ligeledes forsøger de alle at flotte deres fjer for business-segmentet med de stærkeste sikkerhedscertifikater, dyb integration i enten Office 365, Salesforce og lignende business applikationer.

"Med ubegrænset plads sætter Microsoft ligesom en streg under konkurrencen. Nu kan Google eller Dropbox ikke længere komme med et tilbud, som er bedre - i hvert fald ikke i forhold til pris og pladsmængde, " siger Anders Elbak.

Samtidig mister Microsoft ikke længere kunder ved, at der pludselig kommer et bedre tilbud fra en anden udbyder, som gør det bedre.

Man kan formode, at der snart kommer et lignende tilbud fra en af de andre cloud-tjenester, og så vil det hele handle om brugeroplevelse og funktioner frem for kolde tal om pladsmængde.

De penge, som ikke fås på OneDrive bliver i stedet tjent på de potentielt flere Office 365-kunder, som kan blive hentet med tilbuddet.

Den ubegrænsede, gratis plads til Office 365-kunderne kunder (privat-brugere) kommer hen over de kommende måneder og i løbet af 2015 vil også OneDrive for Business modtage samme store opdatering. 

Læs også: Snart har vi alle ubegrænset storage - men hvad bliver prisen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.