Artikel top billede

Storage-krigen hærger: Microsoft kommer med ubegrænset plads i OneDrive

Kampen om kunderne er stor blandt cloud-tjenesterne. Nu rykker Microsoft endnu en brik frem og tilbyder gratis, ubegrænset plads til alle Office 365-kunder. Men det er et marketingstunt, mener analytiker.

Storage-krigen er for alvor i gang.

For blot to dage siden kom Dropbox med nye funktioner og sikkerhedscertifikater, så det kunne lokke flere business-brugere til at bruge selskabets cloud-storagetjeneste.

Det skete efter, at Google for et par måneder siden sænkede sin pris på selskabets Google Drive-tjeneste.

Nu kommer Microsoft så med sit ultimative stød: Gratis, ubegrænset plads på OneDrive så længe at du har et aktivt Office 365-abonnement.

Det er ellers ikke mere end en måned siden, at Microsoft hævede mængden af gratis lagerplads til 100 gigabyte til alle OneDrive-brugere og 1.000 gigabyte - én terabyte - til alle Office 365-kunder.

"Der er en meget stærk konkurrence på cloudstorage-området i øjeblikket, hvor firmaer som Box, Amazon, Google, Microsoft, Apple og selvfølgelig Dropbox kæmper om, hvem der kan lave det billigste tilbud på mest plads," forklarer Anders Elbak, analytiker hos IDC til Computerworld.dk.

Kun få kan bruge så meget plads
Men Microsofts tilbud skal tages med et gran salt.

Allerede før havde Microsoft som førnævnt tilbudt 1 terabyte plads til alle Office 365-kunder, og det vil kun være meget få kunder, som rent faktisk vil få noget ud af det nye tilbud.

"Langt de fleste forbrugere bruger deres cloudstorage til enten backup eller fildeling, og det er kun meget få, som kunne komme op på den allerede eksisterende terabyte plads," siger Anders Elbak.

Microsoft har ikke egne tal på, hvor meget data, hver enkelt bruger egentlig bruger på OneDrive. Men 11 milliarder billeder sammen med én milliard Office-dokumenter er ifølge Microsoft lagret på OneDrive.

"Det er mest af alt et marketingsstunt. Det lyder betryggende for en bruger, hvis han ved, at han bare kan fylde på uden at møde et loft på noget tidspunkt. Ubegrænset er virkelig et ord med masser af kraft, selvom du egentlig ikke kan bruge så meget," siger Anders Elbak.

Distancerer sig fra konkurrenterne
Med den ubegrænsede plads distancerer Microsoft sig meget fra de andre konkurrenter på markedet.

Flere andre services, såsom Google Drive eller Dropbox, lover forhøjede pladsmængder i begrænsede perioder i to år, hvis man for eksempel køber en Android-telefon.

Ligeledes forsøger de alle at flotte deres fjer for business-segmentet med de stærkeste sikkerhedscertifikater, dyb integration i enten Office 365, Salesforce og lignende business applikationer.

"Med ubegrænset plads sætter Microsoft ligesom en streg under konkurrencen. Nu kan Google eller Dropbox ikke længere komme med et tilbud, som er bedre - i hvert fald ikke i forhold til pris og pladsmængde, " siger Anders Elbak.

Samtidig mister Microsoft ikke længere kunder ved, at der pludselig kommer et bedre tilbud fra en anden udbyder, som gør det bedre.

Man kan formode, at der snart kommer et lignende tilbud fra en af de andre cloud-tjenester, og så vil det hele handle om brugeroplevelse og funktioner frem for kolde tal om pladsmængde.

De penge, som ikke fås på OneDrive bliver i stedet tjent på de potentielt flere Office 365-kunder, som kan blive hentet med tilbuddet.

Den ubegrænsede, gratis plads til Office 365-kunderne kunder (privat-brugere) kommer hen over de kommende måneder og i løbet af 2015 vil også OneDrive for Business modtage samme store opdatering. 

Læs også: Snart har vi alle ubegrænset storage - men hvad bliver prisen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere