Artikel top billede

Storage-krigen hærger: Microsoft kommer med ubegrænset plads i OneDrive

Kampen om kunderne er stor blandt cloud-tjenesterne. Nu rykker Microsoft endnu en brik frem og tilbyder gratis, ubegrænset plads til alle Office 365-kunder. Men det er et marketingstunt, mener analytiker.

Storage-krigen er for alvor i gang.

For blot to dage siden kom Dropbox med nye funktioner og sikkerhedscertifikater, så det kunne lokke flere business-brugere til at bruge selskabets cloud-storagetjeneste.

Det skete efter, at Google for et par måneder siden sænkede sin pris på selskabets Google Drive-tjeneste.

Nu kommer Microsoft så med sit ultimative stød: Gratis, ubegrænset plads på OneDrive så længe at du har et aktivt Office 365-abonnement.

Det er ellers ikke mere end en måned siden, at Microsoft hævede mængden af gratis lagerplads til 100 gigabyte til alle OneDrive-brugere og 1.000 gigabyte - én terabyte - til alle Office 365-kunder.

"Der er en meget stærk konkurrence på cloudstorage-området i øjeblikket, hvor firmaer som Box, Amazon, Google, Microsoft, Apple og selvfølgelig Dropbox kæmper om, hvem der kan lave det billigste tilbud på mest plads," forklarer Anders Elbak, analytiker hos IDC til Computerworld.dk.

Kun få kan bruge så meget plads
Men Microsofts tilbud skal tages med et gran salt.

Allerede før havde Microsoft som førnævnt tilbudt 1 terabyte plads til alle Office 365-kunder, og det vil kun være meget få kunder, som rent faktisk vil få noget ud af det nye tilbud.

"Langt de fleste forbrugere bruger deres cloudstorage til enten backup eller fildeling, og det er kun meget få, som kunne komme op på den allerede eksisterende terabyte plads," siger Anders Elbak.

Microsoft har ikke egne tal på, hvor meget data, hver enkelt bruger egentlig bruger på OneDrive. Men 11 milliarder billeder sammen med én milliard Office-dokumenter er ifølge Microsoft lagret på OneDrive.

"Det er mest af alt et marketingsstunt. Det lyder betryggende for en bruger, hvis han ved, at han bare kan fylde på uden at møde et loft på noget tidspunkt. Ubegrænset er virkelig et ord med masser af kraft, selvom du egentlig ikke kan bruge så meget," siger Anders Elbak.

Distancerer sig fra konkurrenterne
Med den ubegrænsede plads distancerer Microsoft sig meget fra de andre konkurrenter på markedet.

Flere andre services, såsom Google Drive eller Dropbox, lover forhøjede pladsmængder i begrænsede perioder i to år, hvis man for eksempel køber en Android-telefon.

Ligeledes forsøger de alle at flotte deres fjer for business-segmentet med de stærkeste sikkerhedscertifikater, dyb integration i enten Office 365, Salesforce og lignende business applikationer.

"Med ubegrænset plads sætter Microsoft ligesom en streg under konkurrencen. Nu kan Google eller Dropbox ikke længere komme med et tilbud, som er bedre - i hvert fald ikke i forhold til pris og pladsmængde, " siger Anders Elbak.

Samtidig mister Microsoft ikke længere kunder ved, at der pludselig kommer et bedre tilbud fra en anden udbyder, som gør det bedre.

Man kan formode, at der snart kommer et lignende tilbud fra en af de andre cloud-tjenester, og så vil det hele handle om brugeroplevelse og funktioner frem for kolde tal om pladsmængde.

De penge, som ikke fås på OneDrive bliver i stedet tjent på de potentielt flere Office 365-kunder, som kan blive hentet med tilbuddet.

Den ubegrænsede, gratis plads til Office 365-kunderne kunder (privat-brugere) kommer hen over de kommende måneder og i løbet af 2015 vil også OneDrive for Business modtage samme store opdatering. 

Læs også: Snart har vi alle ubegrænset storage - men hvad bliver prisen?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere