Artikel top billede

Microsoft lægger Bing bag sig som hovedprodukt: Kommer alligevel aldrig til at slå Google

Microsoft opgiver troen på, at søgemaskinen Bing nogensinde kommer til at slå Google som ren søgemaskine. Istedet skal Bing-teknologierne nu anvendes til noget andet.

Det har været en erkendelse, der har været længe undervejs, og nu er den omsider klar: Microsofts søgemaskine, Bing, kommer ikke til at kunne slå Googles søgemaskine.

Sådan lyder det nu fra Stefan Weitz, der er øverste chef for Microsofts søgemaskine-forretning.

Han erkender, at Bing ikke kommer til at kunne konkurrere med Googles søgemaskine i en frontal konkurrence.

Satser på søge-applikationer

I stedet vil Microsoft nu dreje sin søge-indsats over mod udvikling af avancerede søge-applikationer, som der måske er en anderledes lukrativ fremtid i.

Det er efterhånden en del år siden, at Microsoft blæste til kamp mod Googles dengang totale dominans på søgemarkedet.

Det skete ikke mindst, da Microsoft i 2005 lancerede sin Windows Live-satsning.

Siden skortede det ikke på de bombastiske udmeldinger som eksempelvis denne fra 2007: Microsofts mål: Vi vælter Google om to år.

Sådan er det ikke længere.

For Microsoft erkender, at der ikke længere er særlige muligheder i søgemaskinen Bing som selvstændig søgemaskine i et marked, som Google altid har og fortsat ejer som en slags de facto-standard.

Skal integreres i andre produkter

I stedet vil Microsoft fokusere på fremover at integrere de avancerede søge-teknologier, der ligger bag Bing, i Microsofts øvrige produkter.

"Det store spørgsmål er jo: Hvilken retning bevæger 'search' sig? Det er usandsynligt, at vi kommer til at vinde markedandel på det rene søgemarked, men det er muligt på markederne for 'machine learning' og lignende. Og at vi kan gøre 'search' til en større del af vores liv," sagde Stefan Weitz fornylig på en konference i Irlands hovedstad, Dublin.

Her pegede han på, at Microsoft fremtidige søgefokus handler 'mindre om Bing.com, som dog fortsat har en betydning."

"I stedet handler det om, hvordan vi kan væve teknologien ind i de ting, som brugerne allerede foretager sig," sagde han.

Det kan eksempelvis være i Office 365 og lignende.

Microsoft er da også allerede begyndt med at indbygge søgeteknologier fra Bing i forskellige produkter - eksempelvis Microsoft Azure Machine Learning, der er et avanceret analyseværktøj, som høster data fra mange kilder.

Microsoft forestiller sig, at selskabet kan vinde markedsandele på søgemarkedet med denne tilgang.

Det skyldes ikke mindst, at Microsofts produkter har massiv udbredelse verden over. Og i en tid, hvor it-teknologierne hænger mere og mere sammen og bliver mere og mere komplekse, kan et stigende antal produkttyper have gavn af indbygget søge-teknologi.

Den nuværende 'rene' Microsoft-søgemaskine, Bing, er fem år gammel.

Selv om den ikke har været i stand til at vinde markedsandele af nogen særlig betydning på søgemarkedet, er den dog fortsat blandt de største.

Der er dog fortsat meget lang vej op til Google, der for længst er blevet synonym med søgninger på nettet.

Læs også:

Ny kæmpeaftale: Derfor går Dropbox nu pludselig sammen med Microsoft

Microsoft skærer ned: Danske ansatte fyret

Microsoft på rette vej: Surface, telefoner og Office 365 buldrer derudad

Ærkerivalerne IBM og Microsoft forener sig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere