Artikel top billede

Danske teenagere hacker sig ind på skolens it-system - risikerer halvandet års fængsel

Tre unge mænd er mistænkt for at have hacket sig ind på en skoles it-system og slettet flere elevers fraværsprocenter. De risikerer nu at ruske bag tremmer i halvandet år.

Fyns Politi har for nyligt anholdt to unge mænd på 18 og en enkelt på 20, der er sigtet for at have brugt skolemedarbejderes brugernavn og password til at logge ind på en fynsk erhvervsskoles it-system.

Mere konkret er de unge mænd mistænkt for at have misbrugt login-oplysningerne til at tiltuske sig adgangen til skolens fraværssystem, så flere elevers registrerede fravær er blevet slettet.

"Lige nu foreligger der erkendelse fra to af de sigtede," fortæller Albert Rasmussen, afdelingsleder for økonomisk- og it-kriminalitet ved Fyns Politi, til Computerworld.

De unge mænd er sigtet efter straffelovens paragraf 263, der omhandler indbrud på andres computere.

"Strafferammen løber lige fra en bøde til fængsel i halvandet år, og det er på nuværende tidspunkt helt umuligt at sige, hvor denne sag havner," lyder det fra Albert Rasmussen.

Undersøger pc'er grundigt

Han fortæller, at anmeldelsen fra skolen havnede hos politiet den 24. oktober.

Herefter gik ordensmagten i gang med efterforskningen, der blandt andet består i beslaglæggelsen og ransagningen af de mistænktes computere.

Hvad politiet har fundet, ønsker Albert Rasmussen fra Fyns Politi ikke at gå i detaljer med.

"Vi kigger på, hvad der ligger på deres computere. Der kan jo selvfølgelig dukke andre ting op, end dem vi i første omgang kigger efter. Men det kan vi ikke sige noget om lige nu, mens efterforskningen er i gang," forklarer Albert Rasmussen fra Fyns Politi.

Umiddelbart tyder intet dog på, at eleverne har pillet ved andre ting end fraværssystemet på den pågældende erhvervsskole.

Flere skoler i søgelyset

Styrelsen for it og læring skriver på sin hjemmeside, at flere skoler kan være ramt af de uautoriserede login med henblik på at ændre i elevernes registrerede fravær.

Albert Rasmussen fra Fyns Politi siger dog til Computerworld, at hans politikreds indtil videre kun efterforsker en enkelt skole.

Han forklarer, at efterforskningen nu skal afsluttes, før der kommet et egentlig anklageskrift.

Ifølge Albert Rasmussen kan der godt gå et halvt års tid, før de sigtede stilles for en dommer.

Mor hackede sine børns skole


Folkeskole-elever hackede læreren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere