Artikel top billede

Hackere gik lige gennem ny patch: Adobe forsøger at lukke stort Flash-hul på din pc igen

Blot en uge tog det for hackere at gennembryde en stor Adobe-patch til en sårbarhed i Flash Player, som blev udsendt for en måned siden. Nu prøver Adobe igen. Fjenden er de frygtede exploit kits.

Adobe forsøger for anden gang at lukke et stort sikkerheds-hul i Flash Player, som selskabet første gang forsøgte at lukke for en måned siden.

Dengang - 14. oktober - udsendte Adobe en opdatering med navnet 'CVE-2104-8439', der rettede softwaren. Selskabet regnede med, at sårbarheden, som dermed var fortid.

Det kan du læse mere om her: Opdateringer fra Oracle, Microsoft og Adobe: Store lappedag i dag

Men sådan skulle det ikke blive.

For sårbarheden blev udnyttet igen ganske kort tid efter, at Adobe havde udsendt denne første rettelse, efter såkaldte 'exploit kit'-udviklere hurtigt fandt ud af en omvej til fortsat at kunne udnytte sårbarheden.

Farlige pakker

'Exploit kits' er en slags software-pakker, som typisk lægges ud på websites, hvor pakken downloades, når en bruger browser forbi. Når den først er installeret, vil den hele tiden lede efter nye sårbarheder på den angrebne computer og herigennem installere malware.

Nu forsøger Adobe igen med en opdatering af opdateringen, der en gang for alle skal lukke sårbarheden.

'CVE-2014-8439' blev første gang udsendt 14. oktober for at lukke i alt fire sårbarheder

Det var sikkerhedsselskabet Kaffeine, der opdagede, at sårbarheden kunne udnyttes via blandt andet exploit-kittet Angler blot en uge efter, at den første gang var blevet lappet.

Senere blev også exploit kittene Astrum og Nuclear ændret, så de ligeledes kunne udnytte sårbarheden, hedder det.

Kaffeine kontaktede F-Secure, skriver sikkerhedschef Timo Hirvonen i en blog om emnet.

"Vi overvejede muligheden for, at den seneste patch forhindrede exploiten i at fungere, men at den grundlæggende årsag til sårbarheden stadig eksisterede, så vi kontakede Adobe Product Secuirty Incident Response Team," skriver han.

Adobe var enig i vurderingen og har derfor nu udsendt den nye rettelse, hedder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Hvad koster det egentlig…? Tag overblikket tilbage over dine omkostninger i skyen
Mange organisationer arbejder på tværs af flere cloudplatforme – men er udfordret af, at det kan være næsten umuligt at vide, hvad man betaler for og hvorfor.