Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Hackere gik lige gennem ny patch: Adobe forsøger at lukke stort Flash-hul på din pc igen

Blot en uge tog det for hackere at gennembryde en stor Adobe-patch til en sårbarhed i Flash Player, som blev udsendt for en måned siden. Nu prøver Adobe igen. Fjenden er de frygtede exploit kits.

Adobe forsøger for anden gang at lukke et stort sikkerheds-hul i Flash Player, som selskabet første gang forsøgte at lukke for en måned siden.

Dengang - 14. oktober - udsendte Adobe en opdatering med navnet 'CVE-2104-8439', der rettede softwaren. Selskabet regnede med, at sårbarheden, som dermed var fortid.

Det kan du læse mere om her: Opdateringer fra Oracle, Microsoft og Adobe: Store lappedag i dag

Men sådan skulle det ikke blive.

For sårbarheden blev udnyttet igen ganske kort tid efter, at Adobe havde udsendt denne første rettelse, efter såkaldte 'exploit kit'-udviklere hurtigt fandt ud af en omvej til fortsat at kunne udnytte sårbarheden.

Farlige pakker

'Exploit kits' er en slags software-pakker, som typisk lægges ud på websites, hvor pakken downloades, når en bruger browser forbi. Når den først er installeret, vil den hele tiden lede efter nye sårbarheder på den angrebne computer og herigennem installere malware.

Nu forsøger Adobe igen med en opdatering af opdateringen, der en gang for alle skal lukke sårbarheden.

'CVE-2014-8439' blev første gang udsendt 14. oktober for at lukke i alt fire sårbarheder

Det var sikkerhedsselskabet Kaffeine, der opdagede, at sårbarheden kunne udnyttes via blandt andet exploit-kittet Angler blot en uge efter, at den første gang var blevet lappet.

Senere blev også exploit kittene Astrum og Nuclear ændret, så de ligeledes kunne udnytte sårbarheden, hedder det.

Kaffeine kontaktede F-Secure, skriver sikkerhedschef Timo Hirvonen i en blog om emnet.

"Vi overvejede muligheden for, at den seneste patch forhindrede exploiten i at fungere, men at den grundlæggende årsag til sårbarheden stadig eksisterede, så vi kontakede Adobe Product Secuirty Incident Response Team," skriver han.

Adobe var enig i vurderingen og har derfor nu udsendt den nye rettelse, hedder det.




IT-JOB

ALD Automotive Danmark A/S

Experienced Developer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Test Manager – QEA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere