Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Klar til juleferien? Her får du mest internet på hotellet

Skal du på juleferie, så husk at kontrollere om der er net-forbindelse på hotellet, for det er langt fra en selvfølgelighed. Danmark ligger lidt skuffende på en 26. plads på listen over, hvor der er flest hoteller med net-forbindelse.

Hører du til den gruppe, der skal tjekke mails og se nyheder, når du er på sommer- og juleferie?

Så er du ikke alene.

Men der er stor forskel på, hvordan hoteller rundt omkring i verden er forsynet med den lyksaliggørende netværksteknologi.

Det viser en undersøgelse, som er foretaget af hotelsiden Trivago. Undersøgelsen er baseret på information fra mere end 700.000 hoteller over hele kloden.

Og Danmark klarer sig overraskende ringe i den sammenligning.

Det er 67 procent af de danske hoteller, der kan tilbyde internet på hotelværelset, og vi indtager derfor en 26. plads på listen - lige foran Polen og efter Tyrkiet.

Noget flinkere til at levere internetforbindelse er man i USA og Canada, der topper listen med omkring 88 procent netværksdækning på overnatningsstederne.

Danmark må også se sig distanceret af vores skandinaviske naboer. Sverige indtager en 21. plads med 68 procent, mens Norge er oppe på en 15. plads med internet på 75 procent af hotelværelserne.

Bundskraberne er ..

I den modsatte af listen ende ligger lande som Grækenland, Spanien og Cypern. På disse ellers populære feriedestinationer er det omkring halvdelen af hotellerne, der kan tilbyde adgang til nettet.

"Mange ser internetadgang på hotellet, som en afgørende faktor, når der skal vælges hotel. Derfor er det en skam, at Danmark ligger lavt på listen igen i år," siger Vibe Fogh-Andersen, fra trivago om den danske internet-indsats.

Faktisk er vi synket tre pladser ned af listen i forhold til 2013. Den liste kan du se her.

Der er kommet tre procent flere hoteller med internet, men hotellerne fra udlandet er altså hurtigere til at bygge netværk.

Undersøgelsen viser hvor stor en procentdel af hotellerne, der tilbyder internet på værelserne, enten trådløst eller via kabel. Dermed tæller hoteller der kun tilbyder internetadgang i lobbyen, ikke med.

Læs også:
Bredbånds-forbindelsen alle drømmer om: Her får de 10 Gbit/s

Hvor mange fejl er for mange på dit DSL-internet?

Langsomt internet? Der er nok (også) støj på din linje
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.