Artikel top billede

Klar til juleferien? Her får du mest internet på hotellet

Skal du på juleferie, så husk at kontrollere om der er net-forbindelse på hotellet, for det er langt fra en selvfølgelighed. Danmark ligger lidt skuffende på en 26. plads på listen over, hvor der er flest hoteller med net-forbindelse.

Hører du til den gruppe, der skal tjekke mails og se nyheder, når du er på sommer- og juleferie?

Så er du ikke alene.

Men der er stor forskel på, hvordan hoteller rundt omkring i verden er forsynet med den lyksaliggørende netværksteknologi.

Det viser en undersøgelse, som er foretaget af hotelsiden Trivago. Undersøgelsen er baseret på information fra mere end 700.000 hoteller over hele kloden.

Og Danmark klarer sig overraskende ringe i den sammenligning.

Det er 67 procent af de danske hoteller, der kan tilbyde internet på hotelværelset, og vi indtager derfor en 26. plads på listen - lige foran Polen og efter Tyrkiet.

Noget flinkere til at levere internetforbindelse er man i USA og Canada, der topper listen med omkring 88 procent netværksdækning på overnatningsstederne.

Danmark må også se sig distanceret af vores skandinaviske naboer. Sverige indtager en 21. plads med 68 procent, mens Norge er oppe på en 15. plads med internet på 75 procent af hotelværelserne.

Bundskraberne er ..

I den modsatte af listen ende ligger lande som Grækenland, Spanien og Cypern. På disse ellers populære feriedestinationer er det omkring halvdelen af hotellerne, der kan tilbyde adgang til nettet.

"Mange ser internetadgang på hotellet, som en afgørende faktor, når der skal vælges hotel. Derfor er det en skam, at Danmark ligger lavt på listen igen i år," siger Vibe Fogh-Andersen, fra trivago om den danske internet-indsats.

Faktisk er vi synket tre pladser ned af listen i forhold til 2013. Den liste kan du se her.

Der er kommet tre procent flere hoteller med internet, men hotellerne fra udlandet er altså hurtigere til at bygge netværk.

Undersøgelsen viser hvor stor en procentdel af hotellerne, der tilbyder internet på værelserne, enten trådløst eller via kabel. Dermed tæller hoteller der kun tilbyder internetadgang i lobbyen, ikke med.

Læs også:
Bredbånds-forbindelsen alle drømmer om: Her får de 10 Gbit/s

Hvor mange fejl er for mange på dit DSL-internet?

Langsomt internet? Der er nok (også) støj på din linje
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere