Bredbånds-forbindelsen alle drømmer om: Her får de 10 Gbit/s

Sydkoreansk bredbåndsselskab er klar en med internetforbindelse på 10 Gbit/s. Det får de danske internetforbindelser til at blegne noget.

Måske har du en bredbåndsforbindelse på 2, 10 eller 20 mbit/s, eller måske du ligefrem den lykkelige bruger af en 50 eller 100 mbit-forbindelse?

Det er den slags hastigheder, der typisk er i spil, når det gælder danske bredbåndsbrugere, og selvom mange almindelige forbrugere nok finder det helt tilstrækkeligt, så er der også dem, der godt kunne tænke sig langt højere hastigheder. 

Hvis du i løbet af efterårsferien har drømt om en ny bredbåndsforbindelse, der kan give din nuværende baghjul, så burde du måske være rejst til Sydkorea i stedet for til Vesterhavet.

I hvert fald er man i Sydkorea i gang med at tage hul på 10 Gbit/s-æraen.

Det er SK Broadband, der ifølge stopthecap.com netop har lanceret en 10 Gbit/s-løsning, og det er ikke mindst noget landet lægger vægt på i det konstante teknologi-kapløb med USA.

"I 1960'erne holdt verden øje med NASA, der sendte mænd til månen, og mange af os voksede op med en forbløffelse over de konstante fremskridt hos amerikanerne. Nu holder amerikanerne øje med os," udtaler en Natsuki Kumagai i forbindelse med præsentationen af 10 Gbit-løsningen.

SK Broadband forklarer ifølge stopthecap.com, at hvor det i dag tager 80 sekunder at downloade en film på 1 GB på en gennemsnitlig forbindelse i Sydkorea, så ryger det ned på 0,8 sekunder med den nye forbindelse.

Hvad med uploadhastighederne?
Historien melder sjovt nok ikke noget om uploadhastigheden, selvom det ofte er på den front, at udviklingen står noget i stampe. 

For nylig viste en britisk undersøgelse, at mens den gennemsnitlige downloadhastighed i England nu er på 18,7 mbit/s, så hedder uploadhastigheden kun 2,4 Mbit, og billedet er stort set det samme i Danmark.  

Selvom det rent teknisk sagtens kan lade sig gøre at øge upload-hastigheden, så er mange kommercielle løsninger typisk baseret på asymmetriske forbindelser, eksempelvis 10/1, 25/2 eller 5/10.

Denne figur fra Erhvervsstyrelsen viser udviklingen i medianen på markedsførte download-og uploadhastigheder i fra 2007 til 2013 i Danmark. Det hurtigste bredbånd i Danmark
Selvom de danske top-hastigheder blegner noget, når man sammenligner med Sydkoreanernes, så er også danske selskaber i gang med at sætte turbo på bredbånds-udviklingen.

Eksempelvis har en del borgere i Dronninglund i dag adgang til op til 1 Gbit/s-forbindelser hos Bredbånd Nord.

Hos Waoo kan man i dag over fibernettet få hele 500/500 Mbit/s - hvis man altså vil betale 999 kroner om måneden. 

Her er de danske bredbånds-muligheder
Ifølge Erhvervsstyrelsens bredbåndskortlægning (PDF) havde 70 procent af de danske husstande og virksomheder medio 2013 mulighed for at få en bredbåndsforbindelse på 100 Mbit/s i downloadhastighed - i 2010 var det kun 23 procent, der havde adgang til den slags hastigheder.

Selvom upload-mulighederne halter noget bagefter, går det trods alt også frem på den front. 

I 2010 havde 22 procent af adgang til 10 Mbit/s i uploadhastighed - det var i 2013 steget til 55 procent, skriver Erhvervsstyrelsen i rapporten.Læs også:

Kæmpe bredbånds-rapport offentliggjort: Sådan klarer Danmark sig

Derfor er danske internethastigheder et utroværdigt skønmaleri

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Data fra 45.000 virksomheder: Sådan lykkes den digital transformation
Digital transformation medfører gennemgribende forandringer og lykkes kun, hvis du får kunder og medarbejdere med på vognen. Denne hvidbog fra Zendesk konkluderer på data fra 45.000 virksomheder, hvornår processen lykkes – og hvornår den ikke gør.