Artikel top billede

Stort smæk: Kendt dansk webbutik betaler danmarkshistoriens største spam-bøde

Med over 200.000 spam-sms'er og mails får danske Smartguy en bøde på 800.000 kroner, hvilket er en tangering af den største spam-bøde nogensinde i Danmark.

Online-butikken Stylepit (tidligere SmartGuy) med blandt andet tøj og sko på hylderne er idømt en bøde på 800.000 kroner for at have sendt 231.293 spam-sms'er og 42 mails.

De uanmodede reklamer blev sendt i fem kampagnebølger.

Og selvom Forbrugerombudsmanden efter første sms-bølge gjorde virksomheden opmærksom på indkomne klager, fortsatte spammeriet på mails i perioden fra den 9. april og frem til 19. december sidste år.

Virksomheden blev politianmeldt af Forbrugerombudsmanden i december 2013, hvorefter Stylepit hjalp myndighederne med at opklare miseren.

Det skriver Forbrugerombudsmanden på sin hjemmeside.

Tangering af største bøde 

Med en bødestraf på 800.000 kroner er SmartGuy/Stylepit-sagen en tangering af den største spamsag i kroner og øre herhjemme.

En spam-sag mod DSB fra december 2010 udløste ligeledes et bødeforlæg på 800.000 kroner til statsbanerne.

"Kun én gang tidligere har en virksomhed vedtaget så stor en bøde i en sag om uanmodede reklamer. Det understreger sagens alvor. Den store bøde skyldes, at SmartGuy har sendt de ulovlige reklamer til et meget stort antal personer," skriver Forbrugerombudsmand Henrik Øe på sin hjemmeside.

I DSB-sagen blev 200.000 personer spammet.

I den mere kulørte ende af skalaen kan det oplyses, at en af de tidligere spambøde-rekorder lød på 400.000 kroner, efter telefirmaet Aircom i 2004 sendte uønskede reklamer via fax til op mod 15.300 modtagere.

Sms og mail er forskelligt

I sagen mod Stylepit/SmartGuy oplyses det på Forbrugerombudsmandens hjemmeside, at det har haft formildende omstændigheder for selskabet, at virksomheden troede, at den havde tilladelse til at sende de mange reklame-sms'er.

Ved en granskning af tilladelserne viste det sig, at personerne, der modtog sms'erne, kun havde givet samtykke til at modtage reklamer på mails - og altså ikke sms.

"Virksomheder skal være opmærksomme på, at et samtykke fra en person til at modtage reklamemails ikke gør, at virksomheden derved lovligt kan sende reklame på sms til personen. Det vil kræve et særskilt samtykke."

Du kan læse mere om spamreglerne på Forbrugerombudsmandens hjemmeside.

Læs mere:
El-selskab får bøde på 70.000 kroner for syv ulovlige opkald




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere