Trådløst bredbånd udfordrer ADSL

Bredbåndsselskabet Arrownet trodser trenden og tjener penge på at sælge trådløst bredbånd, også kaldet FWA, til danskerne. Selskabet har vendt røde tal til sorte i 2003 og mener, at trådløst bredbånd er et reelt alternativ til ADSL-forbindelser til private.

Bredbåndsselskabet Arrownet fra den københavnske Vestegn jubler oven på et rekordår, hvor kunderne strømmede til det lille selskab, der primært lever af at sælge bredbåndsinternet til bolig- og antenneforeninger.

Ifølge selskabets administrerende direktør, Henrik Lind, hænger væksten tæt sammen med, at Arrownet i begyndelsen af 2003 fik tilladelse fra IT- og Telestyrelsen til at udbyde trådløs bredbåndsadgang.

Tilladelsen dækker brug af frekvenser i 10,5 Ghz-båndet. Produktet er kraftigt beslægtet med den FWA-teknologi (Fixed Wireless Access), der kun har fået en meget begrænset udbredelse herhjemme.

Tjener penge på FWA-alternativ

- Det har absolut været en god forretning. Vi kommer ud af 2003 med et lille overskud på 1,2 millioner kroner, hvilket er meget tilfredsstillende oven på underskuddet på 10,5 millioner kroner sidste år, siger Henrik Lind.

Han oplyser, at Arrownet, der bygger på svenske Arrowheads danske forretning, i begyndelsen har tilbudt det trådløse internet i nærheden af de antenneforeninger, som allerede er kunder hos Arrownet.

På den måde har Arrownet udnyttet sit eksisterende netværk og blot udvidet dækningen ved at opsætte sendere i de master, selskabet allerede har adgang til. Derfor kan Arrownet tilbyde trådløs internet til konkurrencedygtige priser.

Priserne har trukket mange nye kunder i butikken i 2003, og omsætningen blev fordoblet i forhold til 2002, hvor den landede på 24 millioner kroner.

Alternativ til ADSL

Når kunden køber trådløst bredbånd hos Arrownet, skal han montere en lille firkantet antenne på 20x20 centimeter uden for sit hus, og antennen skal have frit udsyn til Arrownets sender.

En sender har en rækkevidde på omkring 12 kilometer, og derfor er en del af de forbrugere, der ikke kan få en ADSL-forbindelse, potentielle Arrownet-kunder.

- Vi fik i 2003 27 nye antenneforeninger som kunder og havde ved udgangen af året vores kabelmodemer stående i omkring 19.000 danske hjem, fortæller Henrik Lind.

Siden er kundetallet vokset til godt 23.000, hvilket placerer Arrownet som den tredjestørste udbyder af bredbånd til danskerne over kabel-tv-netværk efter TDC og Telia Stofa.

Henrik Lind oplyser, at Arrownet fremover vil satse på at lande flere privatkunder uden for antenne- og boligforeninger, da det trådløse bredbånd sagtens kan konkurrere med ADSL-alternativer fra eksempelvis TDC.

- Vi kan absolut konkurrere med de ADSL-udbyderne på både kvalitet og pris, mener Arrow-direktøren.

Bliver teleselskab

Arrownet har også udvidet butikken i 2003, da det har købt teleselskabet Telcomplus, hvilket skal sikre, at Arrownet i fremtiden både kan levere IP-telefoni, bredbåndsinternet og tv-signaler til antenne- og boligforeniger.

Med købet sigter Arrownet samtidig mod at komme til at tjene penge på telefoni. Det har hidtil ikke været muligt i selskabets bredbåndsløsning til bolig- og antenneforeninger, hvor folk internt kan ringe gratis via IP-telefoni, mens ekstern telefoni hidtil er gået via andre teleudbydere.

Arrownet fik i 2002 8,6 millioner kroner i kassen fra villige investorer, heriblandt Nordica Erhvervsinvest.

- Jeg vil absolut ikke udelukke, at vi får flere penge tilført i 2004, da vi i øjeblikket har godt tag i markedet, som er i eksplosiv vækst. Det kræver store investeringer, som vi kun kan foretage, hvis vi får tilført flere midler, siger direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere