Artikel top billede

(Foto: Shutter_M /)

Kæmpe CIO-undersøgelse afslører it-bossernes 2015-planer

Gartners globale CIO-undersøgelse afslører it-ledernes prioriteringer og dermed også, hvor it-budgetterne vil blive brugt i det kommende år.

Med 2.810 respondenter fra 84 lande er Gartners årlige CIO-survey noget af det det nærmeste, man kommer et globalt indblik i CIO'ernes virkelighed.

Analysefirmaet spørger i undersøgelsen blandt andet CIO'erne, hvilke it-områder de vil prioritere højst i det kommende år.

Hovedbudskabet i 2015-undersøgelsen er, at CIO'erne på globalt plan har følgende prioriteringer:

 • BI/Analytics
 • Infrastructure and Data Center
 • Cloud
 • ERP
 • Mobile
 • Digitalization/Digital Marketing
 • Security
 • Networking, Voice and Data Communications
 • CRM
 • Industry-Specific Applications
 • Legacy Modernization
 • Enterprise Applications
Læs også: It-chefens 2015: Derfor skal du droppe kontrol-rollen og finde visionerne frem

Gartner hæfter sig blandt andet ved, at CIO Agenda Survey viser, at cloud computing - en af de absolut højdespringere fra de seneste år - i dag er en levedygtig mulighed i mange it-projekter, der kræver infrastruktur og drift, men ikke desto mindre ikke det emne, som CIO'erne bruger mest tid på at tænke over.

"Undersøgelsen resultater viser, at public cloud for de fleste CIO'er nu er en mulighed til projekter, men at det kun er den første overvejelse for en lille minoritet," udtaler Dave Russell, vice president hos Gartner.

Ni procent af CIO'erne i dag overvejer slet ikke, om SaaS er en mulighed, mens det er 15 procent, der slet ikke har IaaS inde på radaren ifølge Gartners undersøgelse.

Mobility bliver ved med at være hot

Gartner skriver også, at mobile enheder nu er det primære eller sekundære interface ved en betydelig del af it-investeringerne.

Det forklarer også, hvorfor de fleste leverandører af forretningssoftware i dag har så travlt med at fortælle om, hvor gode de er til at understøtte de mobile platforme med apps og andre løsninger, ligesom virksomhederne selv stor-investerer i de kundevendte mobil-løsninger.

"Det betyder også, at det blot at gøre en service tilgængelig på en mobil enhed ikke er nok. Tjenesterne skal i stedet være bygget specifikt til disse enheder, så de er brugbare og ikke er en hindring."

Læs også: It-chefens 2015: Derfor skal du droppe kontrol-rollen og finde visionerne frem

Klar til fremtidens teknologier?

Det vil måske overraske nogen, at BI, der trods alt ikke er noget nyt fænomen, ligger placeret helt i toppen af CIO-listen for 2015.

Gartner skriver dog, at CIO'erne anerkender behovet for moderne, avancerede analyser og metoder til at måle forretningsværdien af it'en - hvilket kræver nye it-systemer og arbejdsgange.

Endelig fremhæver analysefirmaet, at nogle CIO'er allerede er begyndt at tage hul på at anvende næste generations it-teknologier, eksempelvis internet of things, 3D-print og robotter.

Men der er stadig plads til forbedringer:

"CIO'er hænger gennemsnitligt set fast i at tænke på nuet snarere end fremtiden. 84 procent af CIO'erne fokuserer på den nære fremtid med tre år eller kortere tid," lyder det fra Gartner. 

Læs også:

Dansk it-afdeling forvandlet på to år: Fra bits og bytes til business

Dansk CIO: Der er alt for meget fokus på oppetid og udgifter

It-chefens 2015: Derfor skal du droppe kontrol-rollen og finde visionerne frem

Mød tre danske it-afdelinger: Knivskarpt fokus på drift, innovation og projektstyring