Kæmpe CIO-undersøgelse afslører it-bossernes 2015-planer

Gartners globale CIO-undersøgelse afslører it-ledernes prioriteringer og dermed også, hvor it-budgetterne vil blive brugt i det kommende år.

Med 2.810 respondenter fra 84 lande er Gartners årlige CIO-survey noget af det det nærmeste, man kommer et globalt indblik i CIO'ernes virkelighed.

Analysefirmaet spørger i undersøgelsen blandt andet CIO'erne, hvilke it-områder de vil prioritere højst i det kommende år.

Hovedbudskabet i 2015-undersøgelsen er, at CIO'erne på globalt plan har følgende prioriteringer:
 • BI/Analytics
 • Infrastructure and Data Center
 • Cloud
 • ERP
 • Mobile
 • Digitalization/Digital Marketing
 • Security
 • Networking, Voice and Data Communications
 • CRM
 • Industry-Specific Applications
 • Legacy Modernization
 • Enterprise Applications
Læs også: It-chefens 2015: Derfor skal du droppe kontrol-rollen og finde visionerne frem

Gartner hæfter sig blandt andet ved, at CIO Agenda Survey viser, at cloud computing - en af de absolut højdespringere fra de seneste år - i dag er en levedygtig mulighed i mange it-projekter, der kræver infrastruktur og drift, men ikke desto mindre ikke det emne, som CIO'erne bruger mest tid på at tænke over.

"Undersøgelsen resultater viser, at public cloud for de fleste CIO'er nu er en mulighed til projekter, men at det kun er den første overvejelse for en lille minoritet," udtaler Dave Russell, vice president hos Gartner.

Ni procent af CIO'erne i dag overvejer slet ikke, om SaaS er en mulighed, mens det er 15 procent, der slet ikke har IaaS inde på radaren ifølge Gartners undersøgelse.

Mobility bliver ved med at være hot
Gartner skriver også, at mobile enheder nu er det primære eller sekundære interface ved en betydelig del af it-investeringerne.

Det forklarer også, hvorfor de fleste leverandører af forretningssoftware i dag har så travlt med at fortælle om, hvor gode de er til at understøtte de mobile platforme med apps og andre løsninger, ligesom virksomhederne selv stor-investerer i de kundevendte mobil-løsninger.

"Det betyder også, at det blot at gøre en service tilgængelig på en mobil enhed ikke er nok. Tjenesterne skal i stedet være bygget specifikt til disse enheder, så de er brugbare og ikke er en hindring."

Læs også: It-chefens 2015: Derfor skal du droppe kontrol-rollen og finde visionerne frem

Klar til fremtidens teknologier?
Det vil måske overraske nogen, at BI, der trods alt ikke er noget nyt fænomen, ligger placeret helt i toppen af CIO-listen for 2015.

Gartner skriver dog, at CIO'erne anerkender behovet for moderne, avancerede analyser og metoder til at måle forretningsværdien af it'en - hvilket kræver nye it-systemer og arbejdsgange.

Endelig fremhæver analysefirmaet, at nogle CIO'er allerede er begyndt at tage hul på at anvende næste generations it-teknologier, eksempelvis internet of things, 3D-print og robotter.

Men der er stadig plads til forbedringer:

"CIO'er hænger gennemsnitligt set fast i at tænke på nuet snarere end fremtiden. 84 procent af CIO'erne fokuserer på den nære fremtid med tre år eller kortere tid," lyder det fra Gartner. Læs også:

Dansk it-afdeling forvandlet på to år: Fra bits og bytes til business

Dansk CIO: Der er alt for meget fokus på oppetid og udgifter

It-chefens 2015: Derfor skal du droppe kontrol-rollen og finde visionerne frem

Mød tre danske it-afdelinger: Knivskarpt fokus på drift, innovation og projektstyring

Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.