Artikel top billede

Vil have mere fart i udbredelsen: Microsoft forærer tusindvis af Lumia-telefoner væk - sådan får du fingre i en

Microsoft fortsætter sin gratis-bølge: Selskabet vil forære tusindvis af Lumia-telefoner væk som led i selskabets nye strategi. Se her, hvordan du får fingre i en.

Trods mange års ihærdige forsøg på at vinde indpas på smartphone-markedet, halter Microsoft fortsat langt bagefter Googles Android og Apples iOS.

I 2014 var 78,7 procent af alle solgte smartphones således Android-telefoner, mens 15,1 procent var iPhones.

Blot 3,3 procent af de solgte smartphones i 2014 var ifølge IDC Windows Phone-telefoner.

Læs også: Historien om Windows Phone og den barske kamp mod Android og iOS

Men det skal der nu laves om på, bedyrer Microsoft, der med sin nye cloud-baserede strategi har stærkt brug for, at Lumia-telefonernes udbredelse kommer i vejret.

Selskabet har i de seneste år gradvist sænket priserne på selskabets ellers pænt roste Lumia-telefoner, der i dag kan fås til under 2.000 kroner for en fuldt udrustet smartphone i mellemklassen.

Det gælder eksempelvis de nye satsninger Lumia 640 og 640XL.

Læs også: It-forhandlere: Derfor gider vi ikke sælge Windows Phone og Surface

Nu tager selskabet konsekvensen fuldt ud i den konstante sænkning af priserne.

"For at få sat mere fart i udbredelsen af Lumia-telefonerne har vi besluttet at forære i alt 500.000 Lumia-telefoner væk i løbet af april og maj. Går det godt, er det ret sikkert, at vi helt fjerner prismærket fra alle vores telefoner, så de bare bliver gratis. Det er også meget nemmere at håndtere end alt det bøvl med faktureringer til højre og venstre, som ærligt talt er ret træls og som trækker tænder ud i vores organisation," lyder det fra Microsofts chef for Lumia-forretningen, Brian Gordon Sylvester.

De 500.000 telefoner bliver fordelt på de forskellige markeder i verden ud fra den forventede effekt af tiltaget.

Det betyder, at Danmark - der er kendt som et solidt Microsoft-land - vil modtage en relativ stor andel af de 500.000 telefoner, nemlig 18.000 styks, som altså nu skal foræres væk til danskerne.

Kun til private

Microsoft har valgt alene at forære de mange telefoner til private danskere, selv om selskabet ikke lægger skjul på, at forærings-programmet ikke mindst sigter mod at få skubbet Windows Phone ind i virksomhederne, der i stor stil i forvejen kører med Microsoft-løsninger - ikke mindst Dynamics og Office 365.

"Selv om mange virksomheder anvender Microsofts løsninger, kan vi se, at brugerne foretrækker iPhone- og Android-telefoner. Vi håber, at vi kan få dem til at medbringe en Windows Phone på arbejde fremfor en iPhone, for ellers er det snyd," siger Brian Gordon Sylvester.

Forventer at de bliver revet væk

I Danmark forventer Microsoft, at de 18.000 Lumia-telefoner vil blive afsat i løbet af højst to dage.

Selskabet har oprettet en særlig afdeling, der skal håndtere afsætningen af de mange smartphones.

Afdelingen består primært af pakkere, der skal sørge for, at de gratis telefoner bliver sendt afsted samme dag, som bestillingerne indgår.

De 18.000 Lumia-telefoner skal ikke fordeles efter først-til-mølle, men efter en personlig vurdering, hvor selskabet blandt andet vil se på indkomst-niveau, job-funktion, alder, hårfarve og hvor i landet, man bor.

Det skyldes, at Microsoft ikke ønsker, at alle telefonerne går til samme område af landet eller til ansatte i samme firma.

De skal istedet fordeles nogenlunde jævnt blandt de målgrupper, som er interessante for selskabet.

"Der bliver ikke tale om en dyb screening, for det gider vi ikke. Så man skal bare taste sine oplysninger ind på på vores website, hvorefter systemet hurtigt vil beregne, om man kan få en telefon. Så man får ja eller nej med det samme," siger Anders Dennis Holm-Dinsen, der står i spidsen for den nyoprettede såkaldte Lumia Special Gift-afdeling hos danske Microsoft.

"Du må love mig at skrive, at man altså ikke skal blive sur, hvis man får at vide, at man ikke kan få en gratis Lumia. For det kan man ikke være bekendt. Sådan er det altså bare," siger han.

Kan få sendt en Lumia til andre

Er man allerede Windows Phone-bruger, kan man i systemet bede Microsoft om at sende navngivne personer en Lumia-telefon som gave, hvis man ønsker at glæde en kollega eller en ven med en ny smartphone.

Her vil Microsoft indpakke telefonen fint i en særlig gaveæske med venlig hilsen fra selskabet og med en særlig hilsen fra topchef Satya Nadella i form af en lille chokolade-mand.

"Og de smager rigtigt godt. Vi har i afdelingen allerede spist en hel kasse af dem," siger Anders Dennis Holm-Dinsen

Ikke den store impact - og dog

Der sælges i Danmark godt og vel et par millioner smartphones om året.

Det betyder, at de 18.000 gratis Windows-telefoner ikke vil få enorm effekt på markedet som helhed.

"Men vi håber, at det kan få nogen til at opdage, at vores Lumia-telefoner faktisk er fede telefoner, der kan en helt masse. Og måske kan den erkendelse så få dem til at anbefale Lumia-telefonerne til andre, så vi kan få noget gang i udbredelsen," siger Anders Dennis Holm-Dinsen.

Vind en tur i privat-jet med lækre stewardesser

For at fremme denne effekt vil Microsoft i løbet af de kommende måneder trække lod om en tur i privat-jet med den ypperste forplejning af lækre stewardesser til selskabets hovedkvarter i Seattle med efterfølgende besøg i den lokale zoologiske have (med is), hvis man tager et billede af sin Lumia-telefon og deler det på Facebook, Twitter eller andre af de sociale medier.

Anders Dennis Holm-Dinsen oplyser, at Microsoft Danmark er blevet lovet, at tre danskere vil blive sendt med privat-jet til Seattle sammen med de øvrige vindere fra Skandinavien, hvilket vil sige to fra Sverige og en enkelt nordmand.

Lumia-telefonerne bygger på Microsofts opkøb af finske Nokia, og derfor har Finland sin helt egen konkurrence, der vil involvere forskellige former for koneløft, en grøn havetraktor samt en kaste-konkurrence med iPhones - formodentlig fulgt af høje tilråb.

Også her vil vinderne blive fløjet til Seattle i privat-jet bemandet med lækre stewardesser.
 
Den store transformation mod gratis
Microsoft har i det seneste års tid været i gang med en enorm transformation af selskabet, der er ved at lægge dets ellers mangeårige fokus på Windows og salg af software-licenser bag sig.

I stedet skal cloud'en og de mobile enheder bringes ind i centrum som omdrejningspunktet for Microsofts forretningsmodel.

Det kan du læse mere om her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Microsoft har i det seneste års tid sendt en række gratis-versioner af nogle af selskabets tidligere stor-indtjenende produkter på gaden.

De tæller blandt andet gratis-versioner af Windows, gratis Windows 10 og gratis Office til både iOS og Android.

Det kan du læse mere om her: Microsoft tilbyder gratis Windows 10 - også til software-piraterne

I stedet skal pengene nu komme fra salg af abonnementer, hvor Microsoft vil anvende en freemium-model, hvor grund-modullet i programmerne er gratis, men hvor det skal koste et abonnement at få lov til at anvende mere end de helt basale funktioner.

Det samme kommer til at være tilfældet i de gratis Lumia-telefoner, der vil blive udstyret med hele paletten af Microsofts gratis-løsninger.

En særlig funktion vil gøre, at disse funktioner først kan slettes igen efter tre måneders brug.

"På den måde sikrer vi, at brugerne faktisk får tjekket vores løsninger ud. Det synes vi kun er rimeligt, når vi nu stikker dem en gratis smartphone," siger Anders Dennis Holm-Dinsen.

Det lægger sig tæt op ad Microsofts vision om, at selskabets produkter og forretningsområder skal hænge langt bedre sammen end tidligere.

Den langt stærkere integration mellem løsningerne skal blandt andet give grundlag for langt mere avanceret databehandling i ikke mindst enterprise-systemerne, hvor Microsoft snakker om en helt type intelligente it-systemer, som han kalder 'system of intelligence.'

Det kan du læse mere om her: Microsoft: Vi står på tærsklen til en tid domineret af helt ny type systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere