Artikel top billede

Her er it-branchens løgne-historier fra 1. april

Blev du snydt så vandet drev? Vi har samlet en række af it-branchens løgne-historier, som blev offentliggjort 1. april.

Det har i dagens anledning væltet ud med løgnehistorier fra nær og fjern, og it-branchen er selvfølgelig ikke nogen undtagelse.

Google har vanen tro offentliggjort en hel stribe af sjove tiltag på dagen.

Blandt dem finder vi nyheden om, at Google lancerer 'Smartbox by Inbox.'

Her er tale om en ganske revolutionerende genopfindelse af den klassiske brevpost-postkasse, der "fusionerer den fysiske post med alt det, som du elsker ved den elektroniske slags," som Google skriver.

Du kan se Googles video om 'Smartbox by Inbox: The mailbox of tomorrow, today' her:

Google breaker også nyheden om en helt ny funktion i Chrome-browseren - #ChromeSelfie - på mobiltelefonen, der gør det muligt omgående at 'dele din reaktion' i selfie-form på enhver nyhed, som du læser' uden al den 'besværlige tekst.'

Google i Japan er klar med nyheden om den helt nye "Input Piro-Piro,' der er en håndfri device, der kan skrive bogstaver styret af, hvor hårdt brugeren puster ned i et rør.

Du kan se videoen om 'Input Piro-Piro' her:

Det er måske ikke en regulær løgnehistorie, men i hvert fald tilbyder Google pludselig et såkaldt Pac-Man-mode på Google Maps, hvor man kan vælge at få sin rute fremvist af den klassiske, gnaskende ost.

Vi tager lige en sidste af Googles mange jokes med, nemlig denne funktion, der gør det muligt at skrive alting bagfra. Og det kan man jo nogle gange have brug for. Eller ikke.

Engelske The Register beretter om, at Netflix har lanceret en ny variant af sin streaming-tjeneste med navnet Netflix Brown, hvor det bliver muligt at se film og serier som Dallas og Dynasti i klassisk VHS-kvalitet - det vil sige kornet og med dårligt lys.

Det sker i et forsøg på at gøre seer-oplevelsen 'mere autentisk,' hedder det.

Australske Morning Bulletin i Rockhampton skriver om den banebrydende Moobile Wi-fi, som er en lille Wifi-sender, som farmerne kan placere på køernes horn via en smart anordning.

Med dimsen monteret på ko-hornene, kan farmerne få internet-adgang, selv om de befinder sig langt ude i bushen - blot de er i nærheden af en ko med Moobile-senderen monteret.

Herhjemme melder It-Jobbank, at Viborg nu bliver Android-fri zone.

Beslutningen er blevet truffet i en form for respekt for, at Android-rivalen Apple har besluttet at placeret selskabets kommende kæmpedata-center i Foulum, der ligger i Viborg Kommune, fremgår det.

Jobindex skriver, at Efterretningstjenesten søger ny chef til afdelingen for Borgerservice under mottoet 'Vi spionerer for dig.'

"Er du snagende, og kan du omsætte det til solide løsninger for Danmarks befolkning?", bliver der spurgt i job-opslaget.

Netto skriver, at man nu kan få leveret sine varer ved døren af droner.

Sjovt? Tjah, men i hvert fald måske ikke helt langt fra en kommende virkelighed, i det både Amazon og Google reelt arbejder på lignende løsninger, som du kan læse mere om her.

Kærlighed og mad

Fastfood-portalen JustEat oplyser, at selskabet lancerer en ny overbygning til Just Eat-app'en, der hedder 'Just Date,' da 'kærlighed og mad er et oplagt match," som det hedder.

I England melder Pink News i samme boldgade, at vicestatsminister Nick Clegg har tilmeldt sig en række dating-apps for på denne måde at få 'bedre forbindelse til vælgerne."

Også it-websitet Version2 har fundet på sjove ting og sager. 

Sitet skriver, at Skat har fundet et software-program frem, som egentlig blev skrottet i 1982, da det lille program måske kan hjælpe Skat med at inddrive forskellige skatte-restancer.

Der er også gang i den i Schweiz, hvor forskerne, der passer den store accellerator i Cern nu efter en del forvirring omsider anerkender eksistensen af 'The Force'.

"Very impressive, this result is," udtaler en meget lille talsperson, hedder det.

Også Samsung er på banen. Selskabet har i hvert fald offentliggjort et helt nyt produkt, nemlig den såkaldte Samsung Galaxy Blade Edge Chefs Edition, der ifølge selskabet er en såkaldt 'smart knife' med smartphone-funktionaliteter, som uden videre kan anvendes i køkkenet.

Er du faldet over flere sjove gags i forbindelse med 1. april? Del dem os andre i debatfeltet herunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje