Artikel top billede

Dur de overhovedet? Googles førerløse biler indblandet i en stribe uheld

Førerløse biler fra Google er indblandet i flere trafikuheld på de amerikanske veje. "Det er ikke vores skyld," lyder det fra Google.

Der bruges rigtig meget udviklerkrudt og bunker af investeringskroner på at udvikle kørertøjer, der kan gebærde sig gennem trafikken uden brug af en chauffør.

Det gælder også for søgegiganten Google, der meget gerne vil sende de førerløse biler ud på de amerikanske veje.

Faktisk kører der allerede mange forsøgsbiler rundt i trafikken, og nu erkender Google, at firmaets biler har været involveret i 11 trafikuheld i de seks år, som de chaufførløse enheder har kørt rundt på vejene i Californien eller på lukkede testområder. 

Alene siden september sidste år, hvor bilerne blev sluttet løs i de åbne områder, har de været indblandet i fire påkørsler.

Det skriver Associated Press.

Googles direktør for de selvkørende biler fortæller, at der er registreret 11 episoder, men forklarer samtidig, at der har været tale om mindre beskadigelser og, at der ikke har været menneskelige skader.

Læs også: Mød den it-baserede trafikstyring: Sådan slipper du for rødt lys

De 11 uheld er sket i forbindelse med testkørsler, der har strakt sig over en million miles, svarende til 1,6 millioner kilometer, hvor bilerne har været i selvkørende indstilling.

"Ikke en eneste gang har det været de selvkørende biler, der har været skyld i uheld," lyder det fra Google's Chris Urmson.

Her kan du læse om de teknologier, som Google anvender til at komme uden om forhindringerne på vejen: Sådan undgår Googles selvkørende bil dig i trafikken

Ingen information til offentligheden

Associated Press, der har opgjort skaderne, beretter, at Google ikke tidligere har informeret offentligheden om omfanget af uheldene.

Google har ligeledes ikke ønsket at kommentere de enkelte uheld overfor Associated Press.

Heller ikke The California Department of Motor Vehicles har kunnet fortælle noget om uheldene eller omstændighederne omkring dem.

Derfor kritiseres Google nu for manglende transparens omkring projektet, så offentligheden kan tage stilling til den ny teknologi på et nuanceret datagrundlag.

Flyvende bil styrtet

Det er dog ikke kun Google, der er indblandet i uheld.

Den futuristiske flyvende bil Aeromobil 3.0, der er planlagt til at kommer på hylderne i løbet af to år, har også problemer med sikkerheden.

Den plan er nu stødt på massive problemer og grundlæggeren af den virksomhed, Stefan Klein, må være blevet forsynet med et par ekstra grå hår i pandelokkerne.

En testflyvning med bilen i fredags sluttede nemlig med, at den styrtede ned i en skov i det vestlige Slovakiet.

Det skriver The Prague Post, der også har en foto-reportage fra uheldet.

Et sikkerhedssystem med en faldskærm skulle have givet en blød landing på marken, men det virkede angiveligt ikke helt efter hensigten.

Stefan Klein, der selv var pilot, kom dog ikke alvorligt til skade.

Læs også:
Nu får de selvkørende biler deres helt egen motorvej

De selvkørende biler rykker mod Danmark

Advarsel fra amerikanerne: Nye biler kan hackes så let som ingenting

Sådan skal din bil sikres mod it-angreb fra hackere




IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

ORTEC Nordic A/S

Implementation Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere