Artikel top billede

Dur de overhovedet? Googles førerløse biler indblandet i en stribe uheld

Førerløse biler fra Google er indblandet i flere trafikuheld på de amerikanske veje. "Det er ikke vores skyld," lyder det fra Google.

Der bruges rigtig meget udviklerkrudt og bunker af investeringskroner på at udvikle kørertøjer, der kan gebærde sig gennem trafikken uden brug af en chauffør.

Det gælder også for søgegiganten Google, der meget gerne vil sende de førerløse biler ud på de amerikanske veje.

Faktisk kører der allerede mange forsøgsbiler rundt i trafikken, og nu erkender Google, at firmaets biler har været involveret i 11 trafikuheld i de seks år, som de chaufførløse enheder har kørt rundt på vejene i Californien eller på lukkede testområder. 

Alene siden september sidste år, hvor bilerne blev sluttet løs i de åbne områder, har de været indblandet i fire påkørsler.

Det skriver Associated Press.

Googles direktør for de selvkørende biler fortæller, at der er registreret 11 episoder, men forklarer samtidig, at der har været tale om mindre beskadigelser og, at der ikke har været menneskelige skader.

Læs også: Mød den it-baserede trafikstyring: Sådan slipper du for rødt lys

De 11 uheld er sket i forbindelse med testkørsler, der har strakt sig over en million miles, svarende til 1,6 millioner kilometer, hvor bilerne har været i selvkørende indstilling.

"Ikke en eneste gang har det været de selvkørende biler, der har været skyld i uheld," lyder det fra Google's Chris Urmson.

Her kan du læse om de teknologier, som Google anvender til at komme uden om forhindringerne på vejen: Sådan undgår Googles selvkørende bil dig i trafikken

Ingen information til offentligheden

Associated Press, der har opgjort skaderne, beretter, at Google ikke tidligere har informeret offentligheden om omfanget af uheldene.

Google har ligeledes ikke ønsket at kommentere de enkelte uheld overfor Associated Press.

Heller ikke The California Department of Motor Vehicles har kunnet fortælle noget om uheldene eller omstændighederne omkring dem.

Derfor kritiseres Google nu for manglende transparens omkring projektet, så offentligheden kan tage stilling til den ny teknologi på et nuanceret datagrundlag.

Flyvende bil styrtet

Det er dog ikke kun Google, der er indblandet i uheld.

Den futuristiske flyvende bil Aeromobil 3.0, der er planlagt til at kommer på hylderne i løbet af to år, har også problemer med sikkerheden.

Den plan er nu stødt på massive problemer og grundlæggeren af den virksomhed, Stefan Klein, må være blevet forsynet med et par ekstra grå hår i pandelokkerne.

En testflyvning med bilen i fredags sluttede nemlig med, at den styrtede ned i en skov i det vestlige Slovakiet.

Det skriver The Prague Post, der også har en foto-reportage fra uheldet.

Et sikkerhedssystem med en faldskærm skulle have givet en blød landing på marken, men det virkede angiveligt ikke helt efter hensigten.

Stefan Klein, der selv var pilot, kom dog ikke alvorligt til skade.

Læs også:
Nu får de selvkørende biler deres helt egen motorvej

De selvkørende biler rykker mod Danmark

Advarsel fra amerikanerne: Nye biler kan hackes så let som ingenting

Sådan skal din bil sikres mod it-angreb fra hackere




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere