Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Region Sjælland annullerede stor it-kontrakt kort før anholdelser

Flere klager over forløbet af EU-udbud fik i sidste uge Region Sjælland til at droppe en stor hardwarekontrakt med it-firma, der er involveret i den store bestikkelsessag. Nu overvejer regionen af kulegrave sine it-indkøb.

Fredag i sidste uge valgte Region Sjælland at annullere et EU-udbud på levering af it-udstyr på op til flere hundrede millioner kroner.

Regionen var ellers klar til at skrive kontrakt med it-firmaet 3A-it, som i første omgang var udpeget som vinder af udbuddet.

Kontrakten med 3A-it lå klar til underskrift, men efter flere klager fra de øvrige tilbudsgivere - blandt andet fra Atea - valgte Region Sjælland at annullere udbuddet, som nu skal gå helt om.

Annulleringen af den store kontrakt skete kun fire dage før, at politiet i går anholdt 13 personer mistænkt for bestikkelse i forbindelse med blandt andet Regions Sjællands it-indkøb.

3A-it er dybt involveret i den store bestikkelsessag, hvor flere af firmaets medarbejdere er blevet varetægtsfængslet. Også Atea er involveret i den sjællandske bestikkelsessag, efter at politiet i går ransagede selskabet danske hovedkvarter i Ballerup.

It-direktør i Region Sjælland, Per Buchwaldt, bekræfter overfor Computerworld, at regionen har valgt at annullere det store EU-udbud.

"Indholdet af klagerne gjorde, at vi vurderede, at risikoen ved at underskrive en kontrakt, var for stor. Derfor foretrækker vi at lade udbuddet gå om," siger Per Buchwaldt til Computerworld

Han vil af hensyn til politiets efterforskning ikke udtale sig om, hvorvidt der er en forbindelse mellem det aflyste udbud og den verserende sag om påstået bestikkelse.

"Jeg kan ikke udtale mig om, hvorvidt der er en sammenhæng mellem det aflyste udbud og de ting, politiet efterforsker. Skulle det vise sig at være tilfældet, må det indgå i politiets efterforskning," siger Per Buchwaldt.

Han fortæller videre, at mistanken om mulig bestikkelse i Region Sjælland dukkede op for godt to uger siden.

"Vi blev bekendt med oplysninger, som tydede på, at der er virksomheder, som tilsyneladende overskrider nogle grænser for, hvordan man skal samarbejde med offentlige kunder."

"Det øjeblik, vi konstaterer, at der er et problem, tager vi kontakt til politiet," siger Per Buchwaldt, som ikke vil udelukke, at Region Sjælland vil gå i gang med en generel kulegravning af sine it-indkøb længere tilbage i tiden.

"Vi har behov for at få resultatet af politiets efterforskning, så vi kan vurdere, om vi står med et større problem, end det vi umiddelbart kan se. Så vil vi reagere i forhold til, hvad der måtte dukke op," slutter Per Buchwaldt.

Læs også:

Seks personer fængslet i it-bestikkelsessag i forbindelse med it-indkøb i Region Sjælland

Politiet ransager Ateas hovedkvarter i Ballerup

Sigtelse i bestikkelsessagen: Offentlige ansatte modtog penge og luksusrejser fra it-firmaer

Efter dagens 13 it-anholdelser: Stor sag under opsejling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere