Artikel top billede

Sådan vil Apple sætte en stopper for usikre apps til iPhone og iPad

Alt for mange apps mangler kryptering og dermed sikkerhed. Nu vil Apple have udviklerne til at ændre praksis.

Alt for mange apps har ringe eller slet ingen kryptering af kommunikationen og af brugernes private informationer, har vi tidligere skrevet om.

Nu forsøger Apple med en ny guide at få udviklerne til at satse på HTTPS og kryptering.

Den australske sikkerhedsekspert Troy Hunt, der har et stort kendskab til app-udvikling, har tidligere udtalt, at vi stadig i 2015 fejler massivt på krypterings-området - og at der er en "vanvittig" mangel på privacy og sikkerhed i nogle apps.

Computerworld har i flere artikler haft fokus på manglende sikkerhed i apps, hvilket du kan læse mere om her.

Eksempelvis er det vurderet, at der i øjeblikket er omkring 1.500 iOS-apps, der har en HTTPS-sårbarhed, der gør det lettere for hackere at afkode ellers krypterede adgangskoder, bank-oplysninger og andre fortrolige informationer.

Bedre ser det ikke ud på Android. Det er blevet vurderet, at ud af en million scannede Android-apps havde 23.667 apps ikke styr på de sikre forbindelser.

Apples besked til udviklerne

Apple forsøger med en ny guide at få udviklerne til at gå over til HTTPS frem for blot HTTP, skriver Threatpost.

Apple har publiceret guiden til udviklerne i forbindelse med iOS 9. Her kan man blandt andet kan læse følgende besked:

"Hvis du udvikler en ny app, skal du udelukkende benytte HTTPS."

"Hvis du har en eksisterende app, bør du anvende HTTPS så meget, som du kan lige nu, og lægge en plan for migreringen af resten af din app så hurtigt som muligt."

Vil have sikkerhed ind som standard

Samtidig giver Apple ifølge Threatpost udviklerne besked om inkluderingen af Application Transport Security-protokollen, der gør det muligt for udviklerne at kræve sikre forbindelser til specifikke domæner fra appen.

"ATS forhindrer eksponeringer ved en fejl, tilbyder en sikkerhed som standard og er let at tage i brug. Du bør gå i gang med ATS så hurtigt som muligt, uanset om du udvikler en ny app eller opdaterer en eksisterende," lyder det fra Apple.

Også på browser-niveau er der i øjeblikket et stigende fokus på nødvendigheden af kryptering.

Både Firefox og Chrome har konkrete planer om at markere ganske tydeligt, hvis en webside er usikker - i modsætning til i dag, hvor browseren primært giver besked, når en webside er sikker.

Google-søgemaskinen rangerer i dag også sikre websider højere end de usikre i søgeresultaterne. 

Læs også:

Ekspert advarer om vanvittig mangel på sikkerhed og privacy i apps

Alvorligt problem: Både Android og iOS har apps uden ordentlig kryptering

Vild plan fra Firefox-browseren: HTTP skal sendes ud i kulden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere