Artikel top billede

Sådan vil Apple sætte en stopper for usikre apps til iPhone og iPad

Alt for mange apps mangler kryptering og dermed sikkerhed. Nu vil Apple have udviklerne til at ændre praksis.

Alt for mange apps har ringe eller slet ingen kryptering af kommunikationen og af brugernes private informationer, har vi tidligere skrevet om.

Nu forsøger Apple med en ny guide at få udviklerne til at satse på HTTPS og kryptering.

Den australske sikkerhedsekspert Troy Hunt, der har et stort kendskab til app-udvikling, har tidligere udtalt, at vi stadig i 2015 fejler massivt på krypterings-området - og at der er en "vanvittig" mangel på privacy og sikkerhed i nogle apps.

Computerworld har i flere artikler haft fokus på manglende sikkerhed i apps, hvilket du kan læse mere om her.

Eksempelvis er det vurderet, at der i øjeblikket er omkring 1.500 iOS-apps, der har en HTTPS-sårbarhed, der gør det lettere for hackere at afkode ellers krypterede adgangskoder, bank-oplysninger og andre fortrolige informationer.

Bedre ser det ikke ud på Android. Det er blevet vurderet, at ud af en million scannede Android-apps havde 23.667 apps ikke styr på de sikre forbindelser.

Apples besked til udviklerne

Apple forsøger med en ny guide at få udviklerne til at gå over til HTTPS frem for blot HTTP, skriver Threatpost.

Apple har publiceret guiden til udviklerne i forbindelse med iOS 9. Her kan man blandt andet kan læse følgende besked:

"Hvis du udvikler en ny app, skal du udelukkende benytte HTTPS."

"Hvis du har en eksisterende app, bør du anvende HTTPS så meget, som du kan lige nu, og lægge en plan for migreringen af resten af din app så hurtigt som muligt."

Vil have sikkerhed ind som standard

Samtidig giver Apple ifølge Threatpost udviklerne besked om inkluderingen af Application Transport Security-protokollen, der gør det muligt for udviklerne at kræve sikre forbindelser til specifikke domæner fra appen.

"ATS forhindrer eksponeringer ved en fejl, tilbyder en sikkerhed som standard og er let at tage i brug. Du bør gå i gang med ATS så hurtigt som muligt, uanset om du udvikler en ny app eller opdaterer en eksisterende," lyder det fra Apple.

Også på browser-niveau er der i øjeblikket et stigende fokus på nødvendigheden af kryptering.

Både Firefox og Chrome har konkrete planer om at markere ganske tydeligt, hvis en webside er usikker - i modsætning til i dag, hvor browseren primært giver besked, når en webside er sikker.

Google-søgemaskinen rangerer i dag også sikre websider højere end de usikre i søgeresultaterne. 

Læs også:

Ekspert advarer om vanvittig mangel på sikkerhed og privacy i apps

Alvorligt problem: Både Android og iOS har apps uden ordentlig kryptering

Vild plan fra Firefox-browseren: HTTP skal sendes ud i kulden




IT-JOB

Unik System Design A/S

Experienced agile QA Engineer

Quadsat ApS

Mechanical Engineer

Netcompany

IT Manager

Comby Denmark A/S

Netværksspecialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere