Artikel top billede

Kritisk sårbarhed i 600 millioner Samsung-smartphones

Kritisk sårbarhed opdaget i en af de mest udbredte apps på Samsungs smartphone. Hackere kan få adgang til det hele.

Sikkerhedsselskabet NowSecure har opdaget en kritisk sårbarhed i den tastatur-løsning, som Samsung anvender i mange af selskabets smartphones.

Sårbarheden kan ifølge sikkerhedsselskabet udnyttes til at bane sig vej til telefonens GPS, kamera, billeder, sms-beskeder mikrofon og lignende, ligesom den kan udnyttes til at installere malware på telefonerne og aflytte telefonerne.

Fejlen findes i den tredjeparts-tastatur-løsning, som Samsung har installeret som default-løsning i ikke mindre end 600 millioner telefoner - nemlig Galaxy S6, S6 Edge og S5

Løsningen hedder SwiftKey, og den kendes helt sikkert af mange Android-brugere.

SwiftKey-app'en er ekstra sårbar, fordi den hverken kan afinstalleres eller slåes helt fra.

Det betyder, at Samsung-telefonerne er særdeles sårbare, da de er bundet til SwiftKey-app'en.

Mange Android-brugere downloader tastatur-app til erstatning for default-apps som SwiftKey, men ifølge Ryan Welton fra NowSecure spiller det ikke nogen rolle for sikkerheds-niveauet, som SwiftKey er tændt eller ej.

Sikkerhedsselskabet meddeler, at det gav Samsung besked om sårbarheden helt tilbage i november 2014. Googles sikkerheds-folk fik besked i december.

Samsung lancerede en patch til mobilselskaberne til sårbarheden i Android 4.2 og op i marts.
Ifølge NowSecure er det imidlertid usikkert, om mobilselskaberne har videresendt patchen til de mobiltelefoner, der findes på deres netværk.

Ifølge Samsung er alle selskabets topmodeller fra og med Galaxy S4 udstyret med sikkerhedsplatformen Knox, som automatisk kan pushe sikkerheds-opdateringerne ud til telefonerne, hvor brugeren dog skal acceptere installeringen.

Samsung meddeler, at selskabet arbejde på en opdatering af firmwaren, som kan lukke hullet.

Indtil da anbefalder sikkerhedsfirmaer, at man ikke forbinder sin smartphone til noget netværk, hvis man skal være på den sikre side.

Læs også:

Her er de syv "bedste" smartphones i dag

Får dine apps ud på alle platforme: Så vildt et software-puslespil lægger it-giganterne i kulissen

Smartphones er små super-computere: Så kraftig er en Samsung S6

Gratis Android-apps har usynlig kontakt til tusindevis af reklameservere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere