Artikel top billede

Kritisk sårbarhed i 600 millioner Samsung-smartphones

Kritisk sårbarhed opdaget i en af de mest udbredte apps på Samsungs smartphone. Hackere kan få adgang til det hele.

Sikkerhedsselskabet NowSecure har opdaget en kritisk sårbarhed i den tastatur-løsning, som Samsung anvender i mange af selskabets smartphones.

Sårbarheden kan ifølge sikkerhedsselskabet udnyttes til at bane sig vej til telefonens GPS, kamera, billeder, sms-beskeder mikrofon og lignende, ligesom den kan udnyttes til at installere malware på telefonerne og aflytte telefonerne.

Fejlen findes i den tredjeparts-tastatur-løsning, som Samsung har installeret som default-løsning i ikke mindre end 600 millioner telefoner - nemlig Galaxy S6, S6 Edge og S5

Løsningen hedder SwiftKey, og den kendes helt sikkert af mange Android-brugere.

SwiftKey-app'en er ekstra sårbar, fordi den hverken kan afinstalleres eller slåes helt fra.

Det betyder, at Samsung-telefonerne er særdeles sårbare, da de er bundet til SwiftKey-app'en.

Mange Android-brugere downloader tastatur-app til erstatning for default-apps som SwiftKey, men ifølge Ryan Welton fra NowSecure spiller det ikke nogen rolle for sikkerheds-niveauet, som SwiftKey er tændt eller ej.

Sikkerhedsselskabet meddeler, at det gav Samsung besked om sårbarheden helt tilbage i november 2014. Googles sikkerheds-folk fik besked i december.

Samsung lancerede en patch til mobilselskaberne til sårbarheden i Android 4.2 og op i marts.
Ifølge NowSecure er det imidlertid usikkert, om mobilselskaberne har videresendt patchen til de mobiltelefoner, der findes på deres netværk.

Ifølge Samsung er alle selskabets topmodeller fra og med Galaxy S4 udstyret med sikkerhedsplatformen Knox, som automatisk kan pushe sikkerheds-opdateringerne ud til telefonerne, hvor brugeren dog skal acceptere installeringen.

Samsung meddeler, at selskabet arbejde på en opdatering af firmwaren, som kan lukke hullet.

Indtil da anbefalder sikkerhedsfirmaer, at man ikke forbinder sin smartphone til noget netværk, hvis man skal være på den sikre side.

Læs også:

Her er de syv "bedste" smartphones i dag

Får dine apps ud på alle platforme: Så vildt et software-puslespil lægger it-giganterne i kulissen

Smartphones er små super-computere: Så kraftig er en Samsung S6

Gratis Android-apps har usynlig kontakt til tusindevis af reklameservere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere