Artikel top billede

Svensker idømt lang fængselsstraf for salg af vildt effektivt hacker-program

Svensker skal i fængsel i fire år og ni måneder for at have solgt tusindvis af kopier af det effektive hacker-program Blackshades på sit website for 250 kroner per kopi.

Svenskeren Alex Yucel skal tilbringe de næste fire år og ni måneder i et amerikansk fængsel for at have solgt mere end 8.000 kopier af hacker-programmet Blackshades på sit website.

Den 25-årige svensker har skrevet programmet, der er et af de såkaldte remote access-programmer, som sikkerhedsfirmaer ofte advarer imod.

Disse programmer gør det muligt for bagmændene at overvåge og overtage kontrollen med de inficerede maskiner.

Det samme gælder Blackshades, som blev udviklet til at kunne stjæle filer, passwords og logins til online-konti, ligesom programmet kan anvendes til at fjern-kryptere inficerede maskiner og dernæst opkræve løsepenge.

Det kan du læse mere om her: Her er arbejdsmetoden: Sådan suger software-kidnappere penge ud af danskerne

Ifølge anklagemyndigheden er mere end en halv million computere gennem årene blevet inficeret med Blackshades, der blev distribueret ud til computerne via links i spammails eller via andre hackere, som blev betalt for at liste programmet ind via sårbarheder.

Alex Yucel har erkendt forbrydelserne. Han solgte fra efteråret 2010 og til sin anholdelse i april 2014 omkring 8.700 kopier af Blackshades via sit website. Prisen var 40 dollar - omkring 250 kroner.

Ifølge dommen nåede han i alt at omsætte for 350.000 dollar - 2,3 millioner kroner - på salget.

Den unge svensker blev anholdt i Moldavien som led i en stor international politi-kampagne, hvor 97 personer i 16 lande blev anholdt samtidig.

Blandt de anholdte var dengang også otte danskere.

Det kan du læse mere om her: Politi: Otte unge danskere er sigtet for hacking.

Alex Yucel blev dernæst udleveret til de amerikanske myndigheder.

Læs også:

Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

Ny skrap EU-datalov får konsekvenser for dig: Sådan kan du ruste din virksomhed




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere