Uro blandt Atea-investorer: Storaktionær graver i bestikkelsessagen

Udenlandsk investeringsfond i gang med at undersøge Ateas rolle i bestikkelsessagen fra Region Sjælland. Meget usædvanlig fremgangsmåde, siger erfaren virksomhedsrådgiver.

Usikkerheden om it-firmaet Ateas rolle i bestikkelsessagen i Region Sjælland får nu en stor Atea-aktionær til at reagere.

En udenlandsk investeringsfond, der på vegne af en stribe mindre aktionærer angiveligt kontrollerer op mod fem procent af Ateas aktier, er på egen hånd begyndt at indsamle informationer om sagen.

Det fortæller en ledende medarbejder i investeringsfonden til Computerworld.

Den pågældende har selv henvendt sig til Computerworld og udtaler sig anonymt og på betingelse af, at navnet på investeringsfonden ikke kommer offentligt frem.

Den pågældende siger samtidig, at man ved at henvende sig til Computerworld håber at få mere viden om bestikkelsessagen.

Angiveligt er man især interesseret i at få klarlagt, hvad Ateas ledelse har vidst om sagen, og hvornår sagen blev anmeldt til politiet.

"Vi henvender os som investor alene for at få en bedre fornemmelse af, hvad Ateas ledelse vidste om den her sag og hvor stor tillid, der generelt er til Ateas ledelse," siger kilden til Computerworld.

Kilden understreger samtidig, at man har stor respekt for Ateas resultater, samt at man har tillid til, at ledelsen driver virksomheden effektivt.

Højst usædvanligt
At en professionel aktie-forvalter på den måde søger informationer direkte hos pressen, er ifølge seniorrådgiver Lars Krull fra Aalborg Universitet ikke noget, man ser hver dag.

"Det er højst usædvanligt, at en investor søger den slags oplysninger ved at kontakte udvalgte journalister. Det kan være udtryk for, at man som investor gerne vil vide, om der er flere ubehagelige ting på vej i pipelinen," siger Lars Krull.

Når en investor på den måde selv begynder at indsamle informationer om et firma eller en konkret sag, kan det være udtryk for frustration hos investorerne.

"Investorerne er givetvis trætte af at politiet, offentlige kunder og Ateas ledelse måske ved mere end dem selv om den her sag," lyder det fra Lars Krull.

Atea har i kølvandet på bestikkelsessagen måttet nedjustere sine forventninger til sit kommende regnskab.

Uroen om selskabet har fået aktiekursen til at falde med omkring tyve procent, hvad der svarer til et fald i aktieværdien på omkring halvanden milliard kroner.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommenter fra bestyrelsesformand og storaktionær i Atea, Ib Kunøe.

Læs også:

Fængslet Atea-ansat styrede bestikkelseskonto

Analyse: Bestikkelsessagen er et forretningsopgør, der løb af sporet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Ny topchef skal lede det danske it-sikkerhedsfirma CSIS mod nye internationale markeder
CSIS' nye topchef, Daniel Shepherd kommer til at stå i spidsen for selskabets ekspansion i nye markeder.
Computerworld
Apples næste MacOS rummer en potentiel bombe for udvalgte Mac-brugere
Brugere af Apples nyeste Macbooks og Macs kan opleve at visse apps ikke længere vil fungere i udvalgte regioner.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.