Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Uro blandt Atea-investorer: Storaktionær graver i bestikkelsessagen

Udenlandsk investeringsfond i gang med at undersøge Ateas rolle i bestikkelsessagen fra Region Sjælland. Meget usædvanlig fremgangsmåde, siger erfaren virksomhedsrådgiver.

Usikkerheden om it-firmaet Ateas rolle i bestikkelsessagen i Region Sjælland får nu en stor Atea-aktionær til at reagere.

En udenlandsk investeringsfond, der på vegne af en stribe mindre aktionærer angiveligt kontrollerer op mod fem procent af Ateas aktier, er på egen hånd begyndt at indsamle informationer om sagen.

Det fortæller en ledende medarbejder i investeringsfonden til Computerworld.

Den pågældende har selv henvendt sig til Computerworld og udtaler sig anonymt og på betingelse af, at navnet på investeringsfonden ikke kommer offentligt frem.

Den pågældende siger samtidig, at man ved at henvende sig til Computerworld håber at få mere viden om bestikkelsessagen.

Angiveligt er man især interesseret i at få klarlagt, hvad Ateas ledelse har vidst om sagen, og hvornår sagen blev anmeldt til politiet.

"Vi henvender os som investor alene for at få en bedre fornemmelse af, hvad Ateas ledelse vidste om den her sag og hvor stor tillid, der generelt er til Ateas ledelse," siger kilden til Computerworld.

Kilden understreger samtidig, at man har stor respekt for Ateas resultater, samt at man har tillid til, at ledelsen driver virksomheden effektivt.

Højst usædvanligt

At en professionel aktie-forvalter på den måde søger informationer direkte hos pressen, er ifølge seniorrådgiver Lars Krull fra Aalborg Universitet ikke noget, man ser hver dag.

"Det er højst usædvanligt, at en investor søger den slags oplysninger ved at kontakte udvalgte journalister. Det kan være udtryk for, at man som investor gerne vil vide, om der er flere ubehagelige ting på vej i pipelinen," siger Lars Krull.

Når en investor på den måde selv begynder at indsamle informationer om et firma eller en konkret sag, kan det være udtryk for frustration hos investorerne.

"Investorerne er givetvis trætte af at politiet, offentlige kunder og Ateas ledelse måske ved mere end dem selv om den her sag," lyder det fra Lars Krull.

Atea har i kølvandet på bestikkelsessagen måttet nedjustere sine forventninger til sit kommende regnskab.

Uroen om selskabet har fået aktiekursen til at falde med omkring tyve procent, hvad der svarer til et fald i aktieværdien på omkring halvanden milliard kroner.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommenter fra bestyrelsesformand og storaktionær i Atea, Ib Kunøe.

Læs også:

Fængslet Atea-ansat styrede bestikkelseskonto

Analyse: Bestikkelsessagen er et forretningsopgør, der løb af sporet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere