Artikel top billede

Sikkerhedsfirma bygger Windows-system der ikke kan hackes

Et nystartet israelsk sikkerhedsfirma hævder, at det har bygget et Windows-system, der er modstandsdygtigt over for alle angreb og 0-dagssårbarheder.

Det virker næsten som en rød klud på alverdens it-kriminelle, når en virksomhed hævder, at den har bygget et it-system, der ikke kan hackes.

Især når det gælder Windows, som igennem årene ellers er blevet beskyldt for at være usikkert. 

Ikke desto mindre er det lige præcis, hvad den israelske iværksættervirksomhed Morphisec påstår.

Sikkerhedsfirmaet fra Israel forklarer, at dets Windows-version er 100 procent sikker, og det kan dermed bruges til blandt andet at styre våbensystemer og luftfarten over det konfliktramte land.

Det skriver Softpedia.

Blokerer også 0-dagssårbarheder

Medstifter af Morphisec. Dudu Mimram, siger ifølge Softpedia, at selskabets version af Windows er det, som Microsoft burde have udviklet.

Oprindeligt er systemet bygget til brug for tophemmelige regeringssystemer, men Morphisec hævder, at det lige så vel kan benyttes af virksomheder, der gerne vil holde snushaner fra sine servere.

Også når det gælder 0-dagssårbarheder, lyder det fra Morphisec.

Grundtanken i operativsystemet er, at al hukommelse bliver randomiseret (fordelt tilfældigt), og dermed skulle der være lukket for adgangen til hukommelsen og de bagvedliggende data på diverse diskdrev.

100 procent sikkert

Endnu er systemet ikke til salg, da der stadig pågår en masse tests.

Prisen for systemet er dermed også ukendt på nuværende tidspunkt. 

Ifølge Softpedia forklarer Morphisec-medstifter Dudu Mimram, som også er teknisk chef for Deutsche Telekom i Israel, at testforsøg indtil videre har vist, at systemet blokerer 100 procent for alle angreb.

Indtil videre er Windows-udviklerne fra Microsoft ikke involveret i projektet, som har fået omkring 10 millioner økonomisk opbakning fra forskellige israelske investorer.

Det kan dog forventes, at kodefabrikken fra Redmond bliver trukket med ind i projektet, hvis Windows-systemet virkelig viser sig at være så modstandsdygtigt, som Morphisec hævder.

Læs også:

Snedig Windows 10-mail forsøger at plante ramsomware




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere






Premium
Erik Damgaards nye firma tjener millioner og stryger ind i Top 100: “Uniconta er mit comeback, og det føles fantastisk at være tilbage”