Artikel top billede

Sikkerhedsfirma bygger Windows-system der ikke kan hackes

Et nystartet israelsk sikkerhedsfirma hævder, at det har bygget et Windows-system, der er modstandsdygtigt over for alle angreb og 0-dagssårbarheder.

Det virker næsten som en rød klud på alverdens it-kriminelle, når en virksomhed hævder, at den har bygget et it-system, der ikke kan hackes.

Især når det gælder Windows, som igennem årene ellers er blevet beskyldt for at være usikkert. 

Ikke desto mindre er det lige præcis, hvad den israelske iværksættervirksomhed Morphisec påstår.

Sikkerhedsfirmaet fra Israel forklarer, at dets Windows-version er 100 procent sikker, og det kan dermed bruges til blandt andet at styre våbensystemer og luftfarten over det konfliktramte land.

Det skriver Softpedia.

Blokerer også 0-dagssårbarheder

Medstifter af Morphisec. Dudu Mimram, siger ifølge Softpedia, at selskabets version af Windows er det, som Microsoft burde have udviklet.

Oprindeligt er systemet bygget til brug for tophemmelige regeringssystemer, men Morphisec hævder, at det lige så vel kan benyttes af virksomheder, der gerne vil holde snushaner fra sine servere.

Også når det gælder 0-dagssårbarheder, lyder det fra Morphisec.

Grundtanken i operativsystemet er, at al hukommelse bliver randomiseret (fordelt tilfældigt), og dermed skulle der være lukket for adgangen til hukommelsen og de bagvedliggende data på diverse diskdrev.

100 procent sikkert

Endnu er systemet ikke til salg, da der stadig pågår en masse tests.

Prisen for systemet er dermed også ukendt på nuværende tidspunkt. 

Ifølge Softpedia forklarer Morphisec-medstifter Dudu Mimram, som også er teknisk chef for Deutsche Telekom i Israel, at testforsøg indtil videre har vist, at systemet blokerer 100 procent for alle angreb.

Indtil videre er Windows-udviklerne fra Microsoft ikke involveret i projektet, som har fået omkring 10 millioner økonomisk opbakning fra forskellige israelske investorer.

Det kan dog forventes, at kodefabrikken fra Redmond bliver trukket med ind i projektet, hvis Windows-systemet virkelig viser sig at være så modstandsdygtigt, som Morphisec hævder.

Læs også:

Snedig Windows 10-mail forsøger at plante ramsomware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere