Artikel top billede

Sikkerhedsfirma bygger Windows-system der ikke kan hackes

Et nystartet israelsk sikkerhedsfirma hævder, at det har bygget et Windows-system, der er modstandsdygtigt over for alle angreb og 0-dagssårbarheder.

Det virker næsten som en rød klud på alverdens it-kriminelle, når en virksomhed hævder, at den har bygget et it-system, der ikke kan hackes.

Især når det gælder Windows, som igennem årene ellers er blevet beskyldt for at være usikkert. 

Ikke desto mindre er det lige præcis, hvad den israelske iværksættervirksomhed Morphisec påstår.

Sikkerhedsfirmaet fra Israel forklarer, at dets Windows-version er 100 procent sikker, og det kan dermed bruges til blandt andet at styre våbensystemer og luftfarten over det konfliktramte land.

Det skriver Softpedia.

Blokerer også 0-dagssårbarheder

Medstifter af Morphisec. Dudu Mimram, siger ifølge Softpedia, at selskabets version af Windows er det, som Microsoft burde have udviklet.

Oprindeligt er systemet bygget til brug for tophemmelige regeringssystemer, men Morphisec hævder, at det lige så vel kan benyttes af virksomheder, der gerne vil holde snushaner fra sine servere.

Også når det gælder 0-dagssårbarheder, lyder det fra Morphisec.

Grundtanken i operativsystemet er, at al hukommelse bliver randomiseret (fordelt tilfældigt), og dermed skulle der være lukket for adgangen til hukommelsen og de bagvedliggende data på diverse diskdrev.

100 procent sikkert

Endnu er systemet ikke til salg, da der stadig pågår en masse tests.

Prisen for systemet er dermed også ukendt på nuværende tidspunkt. 

Ifølge Softpedia forklarer Morphisec-medstifter Dudu Mimram, som også er teknisk chef for Deutsche Telekom i Israel, at testforsøg indtil videre har vist, at systemet blokerer 100 procent for alle angreb.

Indtil videre er Windows-udviklerne fra Microsoft ikke involveret i projektet, som har fået omkring 10 millioner økonomisk opbakning fra forskellige israelske investorer.

Det kan dog forventes, at kodefabrikken fra Redmond bliver trukket med ind i projektet, hvis Windows-systemet virkelig viser sig at være så modstandsdygtigt, som Morphisec hævder.

Læs også:

Snedig Windows 10-mail forsøger at plante ramsomware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere