Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

Dårligt nyt til danske it-afdelinger: Jeres it-budget kan være sat 20 procent for lavt

Dollarens himmelflugt kan give it-cheferne problemer med at overholde it-budgetterne. Forvent prisstigninger på op til 20 procent på mange it-produkter og -ydelser.

Dollarens høje kurs får nu rådgivningsfirmaet Gartner til at anbefale, at it-cheferne tjekker deres it-budgetter en ekstra gang.

Gartner henviser til, at blandt andet euroen over det seneste år er faldet med omkring 20 procent i værdi i forhold til dollaren - hvilket blandt andet betyder dyrere it-produkter for os her i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Dollarens himmelflugt sætter en brat stopper for it-væksten.

"CIO'er i alle lande, hvis valuta er blevet svækket i forhold til U.S.-dollaren, er nødt til at gennemgå deres budgetter igen og tage højde for en 20 procents stigning i prisen på dollar-baserede it-produkter i 2015 og fremover," skriver Gartner.

"Som CIO er din vigtigste opgave at gennemgå projekterne frem til andet kvartal 2016. Antag at der vil være en 20 procents stigning i euro-prisen på dollar-baserede it-produkter og læg en plan for, hvordan du vil håndtere det."

Læs også: Prisboom på pc'er: Nu stiger priserne - selvom der sælges for få pc'er

Gartner skriver blandt andet, at europæiske it-chefer skal forvente 20 procent højere priser på servere - og at der formentlig ikke vil være mange muligheder for at forhandle priserne med producenterne.

Det samme gælder software-produkterne, hvor størstedelen også kommer fra USA.

Her venter Gartner også, at mange af leverandørerne vil hæve priserne i Europa som en følge af dollarkursen.

"CIO'erne er nødt til at have planer for en omprioritering og for at fuldføre projekterne inden for budgetttet," lyder det fra rådgivningsfirmaet.

Det ventes, at konsekvenserne af den høje dollarkurs vil kunne mærkes mange steder, når it-kontrakter skal genforhandles, og nye investeringer i it-løsninger er aktuelle.

Her vil man nemlig opdage, at det, man har budgetteret med, ikke længere har hold i virkeligheden. 

"Undersøg hvor du kan minimere konsekvensen af disse ændringer, hold øje med nye muligheder for at skære i udgifterne og identificer de risici, muligheder og investeringer, som planen medfører."

Læs også:

Prisboom på pc'er: Nu stiger priserne - selvom der sælges for få pc'er

Dollarens himmelflugt sætter en brat stopper for it-væksten

Dollaren stiger helt vildt: Prisstigninger på vej til it-kunderne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere