Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Dårligt nyt til danske it-afdelinger: Jeres it-budget kan være sat 20 procent for lavt

Dollarens himmelflugt kan give it-cheferne problemer med at overholde it-budgetterne. Forvent prisstigninger på op til 20 procent på mange it-produkter og -ydelser.

Dollarens høje kurs får nu rådgivningsfirmaet Gartner til at anbefale, at it-cheferne tjekker deres it-budgetter en ekstra gang.

Gartner henviser til, at blandt andet euroen over det seneste år er faldet med omkring 20 procent i værdi i forhold til dollaren - hvilket blandt andet betyder dyrere it-produkter for os her i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Dollarens himmelflugt sætter en brat stopper for it-væksten.

"CIO'er i alle lande, hvis valuta er blevet svækket i forhold til U.S.-dollaren, er nødt til at gennemgå deres budgetter igen og tage højde for en 20 procents stigning i prisen på dollar-baserede it-produkter i 2015 og fremover," skriver Gartner.

"Som CIO er din vigtigste opgave at gennemgå projekterne frem til andet kvartal 2016. Antag at der vil være en 20 procents stigning i euro-prisen på dollar-baserede it-produkter og læg en plan for, hvordan du vil håndtere det."

Læs også: Prisboom på pc'er: Nu stiger priserne - selvom der sælges for få pc'er

Gartner skriver blandt andet, at europæiske it-chefer skal forvente 20 procent højere priser på servere - og at der formentlig ikke vil være mange muligheder for at forhandle priserne med producenterne.

Det samme gælder software-produkterne, hvor størstedelen også kommer fra USA.

Her venter Gartner også, at mange af leverandørerne vil hæve priserne i Europa som en følge af dollarkursen.

"CIO'erne er nødt til at have planer for en omprioritering og for at fuldføre projekterne inden for budgetttet," lyder det fra rådgivningsfirmaet.

Det ventes, at konsekvenserne af den høje dollarkurs vil kunne mærkes mange steder, når it-kontrakter skal genforhandles, og nye investeringer i it-løsninger er aktuelle.

Her vil man nemlig opdage, at det, man har budgetteret med, ikke længere har hold i virkeligheden. 

"Undersøg hvor du kan minimere konsekvensen af disse ændringer, hold øje med nye muligheder for at skære i udgifterne og identificer de risici, muligheder og investeringer, som planen medfører."

Læs også:

Prisboom på pc'er: Nu stiger priserne - selvom der sælges for få pc'er

Dollarens himmelflugt sætter en brat stopper for it-væksten

Dollaren stiger helt vildt: Prisstigninger på vej til it-kunderne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere