Artikel top billede

Atea landede flere millionordrer hos Region Sjælland uden om lovpligtige udbud

Region Sjælland har i årevis købt it-udstyr for millioner af kroner hos it-giganten Atea uden at sende indkøbene i udbud.

En ekstern undersøgelse af Region Sjællands it-indkøb viser, at regionen i årevis har købt stort ind hos it-firmaet Atea uden at sende ordrerne i udbud.

Det skriver nyhedssitet Finans.dk

Regionen har på baggrund af den igangværende bestikkelsessag bedt konsulentfirmaet Rambøll gennemtrevle flere års it-indkøb.

Og selv om undersøgelsen først forventes færdig i slutningen af denne måned, kan Region Sjællands it-direktør, Per Buchwald,t allerede nu slå fast, at regionens indkøb hos Atea i vidt omfang er sket uden konkurrence.

Per Buchwaldt forklarer til Finans.dk, at han hidtil har haft den opfattelse, at regionens indkøb hos Atea foregik gennem SKI-aftaler.

"Det havde jeg fået at vide af min medarbejder (som i forbindelse med bestikkelsessagen er afskediget og underlagt navneforbud, red.). Men nu viser det sig, at virkeligheden nok har været en anden,« siger Per Buchwaldt.

»Vi må konstatere, at vi ikke har handlet i overensstemmelse med loven, for udbudsbekendtgørelsen siger, at vores anskaffelser skal konkurrenceudsættes, og det er de ikke blevet i tilstrækkelig grad,« siger han.

Årligt salg for 150 millioner

Ifølge finans.dk har Ateas omsætning ved salg til regionen årligt været på cirka 150 milioner kroner. Det svarer til godt to tredjedele af regionens samlede it-indkøb.

Rambøll undersøger også, om andre it-indkøb blev gennemført uden konkurrence, eller om regionen dermed har betalt for meget for sine indkøb.

»Som det ser ud nu, er det dog ikke det billede, der tegner sig,« lyder det fra Per Buchwaldt.

Lektor i konkurrenceret på CBS, Grith Ølykke, siger til Finans.dk, at de ulovlige kontrakter kan annulleres, og at regionen risikerer bøder for de indkøb, der allerede er gennemført.

Hverken Atea eller Statens og Kommunernes Indkøbs Service har ønsket at kommentere de nye oplysninger overfor Finans.dk.

Læs også:

Bestikkelsessag: Nu er fløjlshandskerne taget af

Lydoptagelse i bestikkelsessag: Flere kunder havde særordning med Atea
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere