Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Atea landede flere millionordrer hos Region Sjælland uden om lovpligtige udbud

Region Sjælland har i årevis købt it-udstyr for millioner af kroner hos it-giganten Atea uden at sende indkøbene i udbud.

En ekstern undersøgelse af Region Sjællands it-indkøb viser, at regionen i årevis har købt stort ind hos it-firmaet Atea uden at sende ordrerne i udbud.

Det skriver nyhedssitet Finans.dk

Regionen har på baggrund af den igangværende bestikkelsessag bedt konsulentfirmaet Rambøll gennemtrevle flere års it-indkøb.

Og selv om undersøgelsen først forventes færdig i slutningen af denne måned, kan Region Sjællands it-direktør, Per Buchwald,t allerede nu slå fast, at regionens indkøb hos Atea i vidt omfang er sket uden konkurrence.

Per Buchwaldt forklarer til Finans.dk, at han hidtil har haft den opfattelse, at regionens indkøb hos Atea foregik gennem SKI-aftaler.

"Det havde jeg fået at vide af min medarbejder (som i forbindelse med bestikkelsessagen er afskediget og underlagt navneforbud, red.). Men nu viser det sig, at virkeligheden nok har været en anden,« siger Per Buchwaldt.

»Vi må konstatere, at vi ikke har handlet i overensstemmelse med loven, for udbudsbekendtgørelsen siger, at vores anskaffelser skal konkurrenceudsættes, og det er de ikke blevet i tilstrækkelig grad,« siger han.

Årligt salg for 150 millioner

Ifølge finans.dk har Ateas omsætning ved salg til regionen årligt været på cirka 150 milioner kroner. Det svarer til godt to tredjedele af regionens samlede it-indkøb.

Rambøll undersøger også, om andre it-indkøb blev gennemført uden konkurrence, eller om regionen dermed har betalt for meget for sine indkøb.

»Som det ser ud nu, er det dog ikke det billede, der tegner sig,« lyder det fra Per Buchwaldt.

Lektor i konkurrenceret på CBS, Grith Ølykke, siger til Finans.dk, at de ulovlige kontrakter kan annulleres, og at regionen risikerer bøder for de indkøb, der allerede er gennemført.

Hverken Atea eller Statens og Kommunernes Indkøbs Service har ønsket at kommentere de nye oplysninger overfor Finans.dk.

Læs også:

Bestikkelsessag: Nu er fløjlshandskerne taget af

Lydoptagelse i bestikkelsessag: Flere kunder havde særordning med Atea
IT-JOB

Bunker Holding A/S

Cloud CoE Lead

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Data Architect

Halberg A/S

IT Operations Manager

Mobile Industrial Robots A/S

Software Automation Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere