Atea landede flere millionordrer hos Region Sjælland uden om lovpligtige udbud

Region Sjælland har i årevis købt it-udstyr for millioner af kroner hos it-giganten Atea uden at sende indkøbene i udbud.

En ekstern undersøgelse af Region Sjællands it-indkøb viser, at regionen i årevis har købt stort ind hos it-firmaet Atea uden at sende ordrerne i udbud.

Det skriver nyhedssitet Finans.dk

Regionen har på baggrund af den igangværende bestikkelsessag bedt konsulentfirmaet Rambøll gennemtrevle flere års it-indkøb.

Og selv om undersøgelsen først forventes færdig i slutningen af denne måned, kan Region Sjællands it-direktør, Per Buchwald,t allerede nu slå fast, at regionens indkøb hos Atea i vidt omfang er sket uden konkurrence.

Per Buchwaldt forklarer til Finans.dk, at han hidtil har haft den opfattelse, at regionens indkøb hos Atea foregik gennem SKI-aftaler.

"Det havde jeg fået at vide af min medarbejder (som i forbindelse med bestikkelsessagen er afskediget og underlagt navneforbud, red.). Men nu viser det sig, at virkeligheden nok har været en anden,« siger Per Buchwaldt.

»Vi må konstatere, at vi ikke har handlet i overensstemmelse med loven, for udbudsbekendtgørelsen siger, at vores anskaffelser skal konkurrenceudsættes, og det er de ikke blevet i tilstrækkelig grad,« siger han.

Årligt salg for 150 millioner
Ifølge finans.dk har Ateas omsætning ved salg til regionen årligt været på cirka 150 milioner kroner. Det svarer til godt to tredjedele af regionens samlede it-indkøb.

Rambøll undersøger også, om andre it-indkøb blev gennemført uden konkurrence, eller om regionen dermed har betalt for meget for sine indkøb.

»Som det ser ud nu, er det dog ikke det billede, der tegner sig,« lyder det fra Per Buchwaldt.

Lektor i konkurrenceret på CBS, Grith Ølykke, siger til Finans.dk, at de ulovlige kontrakter kan annulleres, og at regionen risikerer bøder for de indkøb, der allerede er gennemført.

Hverken Atea eller Statens og Kommunernes Indkøbs Service har ønsket at kommentere de nye oplysninger overfor Finans.dk.

Læs også:

Bestikkelsessag: Nu er fløjlshandskerne taget af

Lydoptagelse i bestikkelsessag: Flere kunder havde særordning med Atea
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cloud er godt, men cloud er ikke billigt: Sådan håndterer du bedst den nye komplekse cloud-verden

Cloud-teknologien giver adgang til store fordele: Skalerbarhed, sikkerhed, fleksibilitet og adgang til nye teknologier. I denne talk stiller vi derfor skarpt på de optimale it-strategiske valg, prismodellerne og fælderne ved det store cloud-skifte.

27. november 2020 | Læs mere


Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Premium
ERP-virksomhed har indført ubegrænset ferie for alle medarbejdere - og resultatet er en succes: "Medarbejderne knokler og har et smil på læben"
ERP-virksomheden Unit4 har indført ubegrænset betalt ferie for samtlige medarbejdere verden over, hvor man som ansat nu selv kan bestemme. "Som direktør har jeg det rigtig godt med det", siger dansk landechef Anders Holm Jørgensen. Ifølge ham kan medarbejderne sagtens administrere ordningen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.