Artikel top billede

Vidste du det? Derfor kom dine computere med Syvkabale og Minestryger

Det var ikke kun for underholdningens skyld, da Microsoft introducerede brugerne til Minestryger og Syvkabale.

Glem alt om Call of Duty og FIFA. Tilbage i 90'erne var to af de mest populære computerspil formodentlig Syvkabale eller Minestryger.

Begge spil kom præinstalleret på alle Windows-computere, og i tiden før internettet var det en af de få digitale adspredelser, der ikke krævede det helt store pc-kørekort.

Men hvorfor valgte Microsoft egentlig at forære de to spil gratis til brugerne?

Ifølge det amerikanske magasin Mental Floss, der specialiserer sig i at give sine læsere kuriøs og sjov viden, var det ikke udelukkende udtryk for et ønske om at underholde Windows-brugerne.

Det tjente også et større formål. 

Syvkabale blev introduceret med Windows 3.0 i 1990. På det tidspunkt var brug af mus og grafiske brugerflader stadigvæk helt nyt for mange almindelige mennesker.

Derfor tjente Syvkabale i høj grad et pædagogisk formål, hvor det blev set som det perfekte spil til at lære brugerne at betjene en mus og bruge en grafisk brugerflade.

Skulle lære at højreklikke

Minestryger tjente et lignende formål. Her handlede det dog mere om at lære brugerne at kende forskel på et venstre- og højreklik på musen. 

I dag kan det måske være svært at forstå. Men dengang var musen i manges øjne et underligt og måske endda lidt skræmmende nyt objekt. Derfor krævede det en ekstra indsats at få folk til at bruge musen.

Apple havde samme udfordring, da virksomheden i 1984 introducerede den første Macintosh. Her gik Steve Jobs så vidt som til helt at fjerne piletasterne på tastaturet, fordi han på denne måde ville tvinge brugerne til at bruge musen fremfor tastaturet. 

Mental Floss fortæller desuden, at det ligeledes tjente et pædagogisk og markedsføringsmæssigt formål, da Microsoft i forbindelse med lanceringen af Windows 3.1 Workgroups introducerede kortspillet Hjerterfri. 

Hjerterfri gjorde det muligt for flere brugere på samme netværk at spille mod hinanden. Hjerterfri fulgte med Windows 3.1 Workgroups og skulle derfor synliggøre de muligheder, der er forbundet med at koble sin computer på et lokalt netværk.

Læs også:
Vidste du det: Derfor er Nigeria-svindlerne så snot-dumme

Kan du huske det: Sådan var verdens første Mac

Galleri: Se Windows' vilde forandring gennem tiderne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere