Artikel top billede

Vidste du det? Derfor kom dine computere med Syvkabale og Minestryger

Det var ikke kun for underholdningens skyld, da Microsoft introducerede brugerne til Minestryger og Syvkabale.

Glem alt om Call of Duty og FIFA. Tilbage i 90'erne var to af de mest populære computerspil formodentlig Syvkabale eller Minestryger.

Begge spil kom præinstalleret på alle Windows-computere, og i tiden før internettet var det en af de få digitale adspredelser, der ikke krævede det helt store pc-kørekort.

Men hvorfor valgte Microsoft egentlig at forære de to spil gratis til brugerne?

Ifølge det amerikanske magasin Mental Floss, der specialiserer sig i at give sine læsere kuriøs og sjov viden, var det ikke udelukkende udtryk for et ønske om at underholde Windows-brugerne.

Det tjente også et større formål. 

Syvkabale blev introduceret med Windows 3.0 i 1990. På det tidspunkt var brug af mus og grafiske brugerflader stadigvæk helt nyt for mange almindelige mennesker.

Derfor tjente Syvkabale i høj grad et pædagogisk formål, hvor det blev set som det perfekte spil til at lære brugerne at betjene en mus og bruge en grafisk brugerflade.

Skulle lære at højreklikke

Minestryger tjente et lignende formål. Her handlede det dog mere om at lære brugerne at kende forskel på et venstre- og højreklik på musen. 

I dag kan det måske være svært at forstå. Men dengang var musen i manges øjne et underligt og måske endda lidt skræmmende nyt objekt. Derfor krævede det en ekstra indsats at få folk til at bruge musen.

Apple havde samme udfordring, da virksomheden i 1984 introducerede den første Macintosh. Her gik Steve Jobs så vidt som til helt at fjerne piletasterne på tastaturet, fordi han på denne måde ville tvinge brugerne til at bruge musen fremfor tastaturet. 

Mental Floss fortæller desuden, at det ligeledes tjente et pædagogisk og markedsføringsmæssigt formål, da Microsoft i forbindelse med lanceringen af Windows 3.1 Workgroups introducerede kortspillet Hjerterfri. 

Hjerterfri gjorde det muligt for flere brugere på samme netværk at spille mod hinanden. Hjerterfri fulgte med Windows 3.1 Workgroups og skulle derfor synliggøre de muligheder, der er forbundet med at koble sin computer på et lokalt netværk.

Læs også:
Vidste du det: Derfor er Nigeria-svindlerne så snot-dumme

Kan du huske det: Sådan var verdens første Mac

Galleri: Se Windows' vilde forandring gennem tiderne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere