Artikel top billede

Apple-chef forgyldes: Bestyrelse tildeler ham kæmpe-formue i Apple-aktier

Apple-topchef Tim Cook scorer en formue i Apple-aktier, efter han ifølge selskabets bestyrelse i den grad har leveret varen.

Efter en forrygende udvikling i Apples markedsværdi belønnes selskabets topchef, Tim Cook, nu med en ganske pæn bonus.

Han modtager nemlig 560.000 Apple-aktier, hvilket svarer til det maksimale antal i den bonus-aftale, som han for et år siden indgik med selskabets bestyrelse.

Den godt halve million Apple-aktier er omkring 400 millioner kroner værd.

Tim Cooks bonus bliver afregnet efter 'total shareholder return' (TSR), som sammenholder aktiekursens udvikling samt udbytte.

Her har Apple i de seneste to år konstant ligget blandt de tre bedste på listen over de TSR for de 500 største amerikanske virksomheder, som er listet i det såkaldte S&P 500-indeks.

Lå Apple længere nede på denne liste over TSR, ville Tim Cook få udbetalt tilsvarende lavere antal aktier i løn. Eksempelvis ville han 280.000 aktier, hvis Apple lå i den nederste tredjedel på denne liste over TSR.

De kommende udbetalinger af storportioner af aktier for Tim Cook ligger i august 2016, hvor han har mulighed for at score yderligere 700.000 aktier og i august 2021, hvor han ligeledes kan score 700.000 aktier, såfremt han stadig er topchef i selskabet på det tidspunkt.

Hertil kommer yderligere seks portioner mellem 2016 og 2021.

Tim Cook ejer for tiden 1,2 millioner Apple-aktier, der med dagens aktiekurs er omkring 875 millioner kroner værd.

Også Microsofts topchef, Satya Nadella, har modtaget en pæn portion aktier som led i sin aflønning, nemlig 266.000 Microsoft-aktier med en værdi på omkring 78 millioner kroner.

En væsentlig del af Satya Nadellas aflønning er aktier, og udbetalingerne er afhængige af, at han bliver siddende som topchef i en årrække.

Således vil han mellem 2019 og 2021 få udbetalet mellem 450.000 og 2,7 millioner aktier afhængigt af, hvordan Microsoft performer.

Nadella ejer i dag 1,3 millioner Microsoft-aktier med en samlet værdi på omkring 365 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere