Artikel top billede

Apple-chef forgyldes: Bestyrelse tildeler ham kæmpe-formue i Apple-aktier

Apple-topchef Tim Cook scorer en formue i Apple-aktier, efter han ifølge selskabets bestyrelse i den grad har leveret varen.

Efter en forrygende udvikling i Apples markedsværdi belønnes selskabets topchef, Tim Cook, nu med en ganske pæn bonus.

Han modtager nemlig 560.000 Apple-aktier, hvilket svarer til det maksimale antal i den bonus-aftale, som han for et år siden indgik med selskabets bestyrelse.

Den godt halve million Apple-aktier er omkring 400 millioner kroner værd.

Tim Cooks bonus bliver afregnet efter 'total shareholder return' (TSR), som sammenholder aktiekursens udvikling samt udbytte.

Her har Apple i de seneste to år konstant ligget blandt de tre bedste på listen over de TSR for de 500 største amerikanske virksomheder, som er listet i det såkaldte S&P 500-indeks.

Lå Apple længere nede på denne liste over TSR, ville Tim Cook få udbetalt tilsvarende lavere antal aktier i løn. Eksempelvis ville han 280.000 aktier, hvis Apple lå i den nederste tredjedel på denne liste over TSR.

De kommende udbetalinger af storportioner af aktier for Tim Cook ligger i august 2016, hvor han har mulighed for at score yderligere 700.000 aktier og i august 2021, hvor han ligeledes kan score 700.000 aktier, såfremt han stadig er topchef i selskabet på det tidspunkt.

Hertil kommer yderligere seks portioner mellem 2016 og 2021.

Tim Cook ejer for tiden 1,2 millioner Apple-aktier, der med dagens aktiekurs er omkring 875 millioner kroner værd.

Også Microsofts topchef, Satya Nadella, har modtaget en pæn portion aktier som led i sin aflønning, nemlig 266.000 Microsoft-aktier med en værdi på omkring 78 millioner kroner.

En væsentlig del af Satya Nadellas aflønning er aktier, og udbetalingerne er afhængige af, at han bliver siddende som topchef i en årrække.

Således vil han mellem 2019 og 2021 få udbetalet mellem 450.000 og 2,7 millioner aktier afhængigt af, hvordan Microsoft performer.

Nadella ejer i dag 1,3 millioner Microsoft-aktier med en samlet værdi på omkring 365 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere