Artikel top billede

Kunde forlanger kæmpe-erstatning fra HP: System endnu ikke færdigt efter 10 år

Amerikansk delstat anvender fortsat gammelt mainframe-system fra 1960'erne, fordi HP efter 10 år endnu ikke har været i stand til at levere en afløser. Nu hives HP i retten.

Det er ikke kun i Danmark, at leverancer af store, offentlige it-systemer kan trække ud.

Herhjemme har vi senest set Skats kuldsejlede EFI-system blive lagt i graven efter otte års udviklingsarbejde og samlede udgifter og tab i milliard-klassen, hvilket du kan læse mere om her: Hvordan kan det blive ved? Få nu stoppet de offentlige it-skandaler

Også i USA har de bøvl med store offentlige systemet.

Således trækker den amerikanske delstat Michigan nu Hewlett-Packard i retten med krav om betydelig erstatning.

Det sker efter, at HP ikke har været i stand til at levere et stort it-system, som Michigan afgav bestilling på for hele 10 år siden.

Kontrakten mellem parterne blev indgået i 2005. Det nye system skulle erstatte delstatens mainframe-baserede it-system, der blev taget i anvendelse i 1960'erne.

På grund af den manglende levering, anvender delstaten fortsat det gamle mainframe-system, der blandt andet bliver brugt til registrering af køretøjer.

Det var aftalen, at det nye system efter en udskydelse skulle leveres i 2010, men dette skete ikke.

Indtil videre har delstaten betalt 350 millioner til HP for den ikke-leverede ordre. Delstaten forlanger nu 75 millioner kroner retur, ligesom staten forlanger al kildekode udleveret.

Nok at se til

HP har ellers nok at se til for tiden, hvor fire års konstant og dramatisk nedtur har ført til en markant reduktion af medarbejderstaben samt en total opsplitning af det store selskab, der engang var verdens største it-firma.

Det kan du læse mere om her: Nedtur fortsætter: HP's omsætning falder for 16. kvartal i træk

På den juridiske side indgik HP tidligere på året forlig med PGGM Vermogensbeheer B.V om selskabets køb af det omstridte it-selskab Autonomy.

Det forlig kostede HP omkring en halv milliard kroner.

Læs også:

[b]HP vil af med hver 10. medarbejder: Danske ansattes fremtid svæver i det uvisse

Computerworld-læsere: Derfor plages det offentlige stadig af ekstremt dyre it-skandaler

Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere