Artikel top billede

Kunde forlanger kæmpe-erstatning fra HP: System endnu ikke færdigt efter 10 år

Amerikansk delstat anvender fortsat gammelt mainframe-system fra 1960'erne, fordi HP efter 10 år endnu ikke har været i stand til at levere en afløser. Nu hives HP i retten.

Det er ikke kun i Danmark, at leverancer af store, offentlige it-systemer kan trække ud.

Herhjemme har vi senest set Skats kuldsejlede EFI-system blive lagt i graven efter otte års udviklingsarbejde og samlede udgifter og tab i milliard-klassen, hvilket du kan læse mere om her: Hvordan kan det blive ved? Få nu stoppet de offentlige it-skandaler

Også i USA har de bøvl med store offentlige systemet.

Således trækker den amerikanske delstat Michigan nu Hewlett-Packard i retten med krav om betydelig erstatning.

Det sker efter, at HP ikke har været i stand til at levere et stort it-system, som Michigan afgav bestilling på for hele 10 år siden.

Kontrakten mellem parterne blev indgået i 2005. Det nye system skulle erstatte delstatens mainframe-baserede it-system, der blev taget i anvendelse i 1960'erne.

På grund af den manglende levering, anvender delstaten fortsat det gamle mainframe-system, der blandt andet bliver brugt til registrering af køretøjer.

Det var aftalen, at det nye system efter en udskydelse skulle leveres i 2010, men dette skete ikke.

Indtil videre har delstaten betalt 350 millioner til HP for den ikke-leverede ordre. Delstaten forlanger nu 75 millioner kroner retur, ligesom staten forlanger al kildekode udleveret.

Nok at se til

HP har ellers nok at se til for tiden, hvor fire års konstant og dramatisk nedtur har ført til en markant reduktion af medarbejderstaben samt en total opsplitning af det store selskab, der engang var verdens største it-firma.

Det kan du læse mere om her: Nedtur fortsætter: HP's omsætning falder for 16. kvartal i træk

På den juridiske side indgik HP tidligere på året forlig med PGGM Vermogensbeheer B.V om selskabets køb af det omstridte it-selskab Autonomy.

Det forlig kostede HP omkring en halv milliard kroner.

Læs også:

[b]HP vil af med hver 10. medarbejder: Danske ansattes fremtid svæver i det uvisse

Computerworld-læsere: Derfor plages det offentlige stadig af ekstremt dyre it-skandaler

Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere