Artikel top billede

Kunde forlanger kæmpe-erstatning fra HP: System endnu ikke færdigt efter 10 år

Amerikansk delstat anvender fortsat gammelt mainframe-system fra 1960'erne, fordi HP efter 10 år endnu ikke har været i stand til at levere en afløser. Nu hives HP i retten.

Det er ikke kun i Danmark, at leverancer af store, offentlige it-systemer kan trække ud.

Herhjemme har vi senest set Skats kuldsejlede EFI-system blive lagt i graven efter otte års udviklingsarbejde og samlede udgifter og tab i milliard-klassen, hvilket du kan læse mere om her: Hvordan kan det blive ved? Få nu stoppet de offentlige it-skandaler

Også i USA har de bøvl med store offentlige systemet.

Således trækker den amerikanske delstat Michigan nu Hewlett-Packard i retten med krav om betydelig erstatning.

Det sker efter, at HP ikke har været i stand til at levere et stort it-system, som Michigan afgav bestilling på for hele 10 år siden.

Kontrakten mellem parterne blev indgået i 2005. Det nye system skulle erstatte delstatens mainframe-baserede it-system, der blev taget i anvendelse i 1960'erne.

På grund af den manglende levering, anvender delstaten fortsat det gamle mainframe-system, der blandt andet bliver brugt til registrering af køretøjer.

Det var aftalen, at det nye system efter en udskydelse skulle leveres i 2010, men dette skete ikke.

Indtil videre har delstaten betalt 350 millioner til HP for den ikke-leverede ordre. Delstaten forlanger nu 75 millioner kroner retur, ligesom staten forlanger al kildekode udleveret.

Nok at se til

HP har ellers nok at se til for tiden, hvor fire års konstant og dramatisk nedtur har ført til en markant reduktion af medarbejderstaben samt en total opsplitning af det store selskab, der engang var verdens største it-firma.

Det kan du læse mere om her: Nedtur fortsætter: HP's omsætning falder for 16. kvartal i træk

På den juridiske side indgik HP tidligere på året forlig med PGGM Vermogensbeheer B.V om selskabets køb af det omstridte it-selskab Autonomy.

Det forlig kostede HP omkring en halv milliard kroner.

Læs også:

[b]HP vil af med hver 10. medarbejder: Danske ansattes fremtid svæver i det uvisse

Computerworld-læsere: Derfor plages det offentlige stadig af ekstremt dyre it-skandaler

Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere