Huawei vil ikke patche kritiske sårbarheder i udbredte 3G-routere - solgt i massevis i Danmark

12 forskellige routere fra Huawei solgt i Danmark og 20 andre lande er proppet med alvorlige sikkerhedshuller. Men Huawei har ingen planer om at lappe dem.

En hel stribe ældre Huawei-routere - heraf mange solgt i Danmark - er fyldt med alvorlige sikkerheds-huller. Men ingen af dem vil blive lappet, lyder det fra selskabet.

Kinesiske Huawei har ingen planer om at udsende patches til 12 af selskabets 3G-router-modeller, som gennem en årrække er blevet solgt i 21 forskellige lande, herunder Danmark.

De 12 forskellige modeller er fyldt med farlige sikkerheds-huller, som blandt andet gør det muligt for en hacker at ændre DNS-indstillingerne, oploade ny firmware uden at logge ind, anvende routerne til at gennemføre et DoS-angreb, monitorere brugen eller omdirigere folk til inficerede websites.

Det er ret basale sikkerheds-brister, som man sjældent ser, da patches til netop disse typer basale angrebsformer hører til i den fundamentale værktøjskasse.

Tiden er løbet ud
Men de pågældende routere er blevet så gamle, at de ikke længere er med i Huaweis opdaterings-cyklus.

Det betyder, at routerne i dag kører med firmware, som senest blev opdateret i slutningen af februar 2013.

Ifølge sikkerhedsmanden Pierre Kims blog drejer det som følgende router-modeller:

- E960, WLA1GCPU

- E968, WLA1GCYU

- B970, WLA1GAPU

- B932, WLB1TIPU

- B933, WLB1TIPU

- B220, WLA1GCYU

- B260, WLA1GCYU

- B270, WLA1GCYU

- B972, WLA1GCYU

- B200-20, WLB3TILU

- B200-30, WLB3TILU

- B200-40, WLB3TILU

- B200-50, WLB3TILU

- ? , WLA1GCPU

Sikkerhedsmanden har endda fundet eksempler på, at de pågældende 3G-routere lagrer administrator-navn og password i cleartext i en cookie, ligesom han har opdaget, at det er muligt at få udleveret password uden at gyldig tilladelse.

Routerne er ifølge ham "overordnet dårligt designet og indeholder massevis af sårbarheder."

Har kendt til huller i månedsvis
Huawei blev gjort opmærksom på de alvorlige sikkerheds-huller i august, men meddelte ret hurtigt Pierre Kim, at selskabet ingen planer havde om at lappe dem.

Han siger til Computerworlds amerikanske søstermedie, at en opdatering af routerne under alle omstændigheder ville være meget vanskelig, da firmware til routerne normalt distribueres af de mange forskellige ISP'er, som Huawei samarbejder med.

De pågældende routere er blevet solgt i Argentina, Armenien, Østrig, Brasilien, Chile, Kroatien, Danmark, Ecuador, Estland, Tyskland, Guatemala, Jamaica, Kenya, Mali, Mexico, Niger, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Sverige og Tunesien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.