Artikel top billede

Huawei vil ikke patche kritiske sårbarheder i udbredte 3G-routere - solgt i massevis i Danmark

12 forskellige routere fra Huawei solgt i Danmark og 20 andre lande er proppet med alvorlige sikkerhedshuller. Men Huawei har ingen planer om at lappe dem.

En hel stribe ældre Huawei-routere - heraf mange solgt i Danmark - er fyldt med alvorlige sikkerheds-huller. Men ingen af dem vil blive lappet, lyder det fra selskabet.

Kinesiske Huawei har ingen planer om at udsende patches til 12 af selskabets 3G-router-modeller, som gennem en årrække er blevet solgt i 21 forskellige lande, herunder Danmark.

De 12 forskellige modeller er fyldt med farlige sikkerheds-huller, som blandt andet gør det muligt for en hacker at ændre DNS-indstillingerne, oploade ny firmware uden at logge ind, anvende routerne til at gennemføre et DoS-angreb, monitorere brugen eller omdirigere folk til inficerede websites.

Det er ret basale sikkerheds-brister, som man sjældent ser, da patches til netop disse typer basale angrebsformer hører til i den fundamentale værktøjskasse.

Tiden er løbet ud

Men de pågældende routere er blevet så gamle, at de ikke længere er med i Huaweis opdaterings-cyklus.

Det betyder, at routerne i dag kører med firmware, som senest blev opdateret i slutningen af februar 2013.

Ifølge sikkerhedsmanden Pierre Kims blog drejer det som følgende router-modeller:

- E960, WLA1GCPU

- E968, WLA1GCYU

- B970, WLA1GAPU

- B932, WLB1TIPU

- B933, WLB1TIPU

- B220, WLA1GCYU

- B260, WLA1GCYU

- B270, WLA1GCYU

- B972, WLA1GCYU

- B200-20, WLB3TILU

- B200-30, WLB3TILU

- B200-40, WLB3TILU

- B200-50, WLB3TILU

- ? , WLA1GCPU

Sikkerhedsmanden har endda fundet eksempler på, at de pågældende 3G-routere lagrer administrator-navn og password i cleartext i en cookie, ligesom han har opdaget, at det er muligt at få udleveret password uden at gyldig tilladelse.

Routerne er ifølge ham "overordnet dårligt designet og indeholder massevis af sårbarheder."

Har kendt til huller i månedsvis

Huawei blev gjort opmærksom på de alvorlige sikkerheds-huller i august, men meddelte ret hurtigt Pierre Kim, at selskabet ingen planer havde om at lappe dem.

Han siger til Computerworlds amerikanske søstermedie, at en opdatering af routerne under alle omstændigheder ville være meget vanskelig, da firmware til routerne normalt distribueres af de mange forskellige ISP'er, som Huawei samarbejder med.

De pågældende routere er blevet solgt i Argentina, Armenien, Østrig, Brasilien, Chile, Kroatien, Danmark, Ecuador, Estland, Tyskland, Guatemala, Jamaica, Kenya, Mali, Mexico, Niger, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Sverige og Tunesien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere