Ateas bestikkelsessag: Sigtede risikerer flere år i fængsel

Tyveri af forretningshemmelighender kan i meget grove tilfælde udløse fængsel i op til seks år.

De sigtede i sagen om tyveri af forretningshemmeligheder i it-firmaet Atea risikerer årelange fængselsstraffe, hvis de ender med at blive dømt i sagen.

Politiet har sigtet flere personer i sagen, efter at Atea i sidste måned anmeldte en tidligere betroet medarbejder, som i dag arbejder for Atea-konkurrenten 3A-it, for at have stjålet en stor mængde kundedata fra Ateas it-systemer.

Læs også: Bestikkelsessag: Atea politianmelder 3A-it for at stjæle forretningshemmeligheder

Sagen åbner endnu et alvorligt kapitel i det slagsmål mellem Atea og konkurrenten 3A-it, som blandt andet har udløst den såkaldte bestikkelsessag i Region Sjælland.

Det kan du læse mere om her: Overblik: Det ved vi om bestikkelses-sagen i Atea efter ny politi-anmeldelse

Ateas politianmeldelse handler om overtrædelse af Markedsføringslovens paragraf 19.

Og ligesom den påståede bestikkelse ligger politiets sigtelser for tyveri af forretningshemmeligheder i den absolut tunge ende af skalaen med en straframme på helt op til seks års fængsel.

Det fortæller specialist i erhvervsstrafferet og partner i advokatfirmaet Horten, Finn Schwartz, til Computerworld.

"Den her slags sager udløser typisk en bøde, men i meget grove sager kan der blive tale om fængselstraf på op til halvandet år. Og er det helt ekstraordinært skærpende forhold, ryger vi over i straffeloven, hvor straframmen går op til seks års fængsel. Men det vil være meget usædvanligt," siger Finn Schwartz.

Han understreger, at han kun kender den aktuelle sag fra mediernes omtale.

Han peger dog på, at det normalt er svært at få politiet til at gå seriøst ind i en efterforskning.

"Det har politiet så gjort i det her tilfælde," siger Finn Schwartz.

14 sigtede
I forvejen er 14 nuværende og tidligere medarbejdere fra Region Sjælland, Rigspolitiet, Atea og 3A-it sigtet for at have givet eller modtaget bestikkelse.

Med politianmeldelsen mod konkurrenten 3A-it om tyveri af forretningshemmeligheder har Atea taget det helt tunge skyts i brug.

Ifølge Atea har den tidligere medarbejder stjålet komplette oversigter Ateas kunder med oplysninger om priser, omsætning og indtjening for hver enkelt kunde.

Desuden hævder Atea, at der blandt andet er stjålet kontrakter og samarbejdsaftaler med en stor mængde offentlige kunder.

Læs også:
Atea langer voldsomt ud efter rival: Vi er ofre for grove, systematiske og planlagte kriminelle handlinger

Beskyldningerne om tyveri af kundedata er en udløber af de såkaldte bestikkelsessag i Region Sjælland, hvor nuværende og tidligere medarbejdere i Region Sjælland, Rigspolitiet, Atea og konkurrenten 3A-it i forvejen er sigtet for at have givet og modtaget bestikkelse.

Ligesom med tyverisigtelsen ligger straframmen for at give eller modtage bestikkelse på op til seks års fængsel, hvis sagen ender med en domfældelse.

Læs også:

Overblik: Det ved vi om bestikkelses-sagen i Atea efter ny politi-anmeldelse

3A-it efter Ateas politianmeldelse: Det er grove og udokumenterede beskyldninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Den store test: Configurable Business Documents vs. SSRS og Lasernet
3 Output Management løsninger i direkte sammenligning. Vi har sat markedets 3 mest populære dokumenthåndteringsværktøjer under lup og vurderet bl.a. anvendelsesområder, muligheder og begrænsninger for hver løsning. Whitepaperet giver dig et overblik over forskellige muligheder indenfor implementering, design, udvikling og vedligeholdelse af eksterne ERP business documenter i Microsoft Dynamics 365 til Finance & Operations.