Artikel top billede

Nyt danskudviklet antihacker-værktøj skal sikre mod spionage

Industriens Fond og en tidligere PET-chef skal udvikle sikkerhedssoftware, der skal beskytte danske virksomheder mod industrispionage fra fremmede lande.

Industriens Fond fortæller nu, at man vil udvikle software til sikkerhedsbrug.

Målet er at bevidstgøre danske virksomheder om deres beredskab mod industrispionage.

Ifølge Dansk Industri (DI) bliver små og mellemstore danske industrivirksomheder i stigende grad ofre for industrispionage.

Konsekvenserne er en forringet konkurrenceevne, der udhuler virksomhedernes vækstpotentiale.

Derfor har Industriens Fond nu besluttet at finansiere udviklingen af en kombineret selvtest og værktøjskasse, der skal styrke danske industrivirksomheders beskyttelse mod industrispionage.

Det nye sikkerhedsværktøj, der er døbt CounterSpy, vil bygge på erfaringer fra blandt andet efterretnings- og sikkerhedstjenester i ind- og udland og vil dække alle områder af sikkerhed med relevans for industrispionage.

Værktøjet kortlægger blandt andet virksomhedens sikkerhed i forbindelse med: governance, management, beredskab, fysisk sikkerhed, IT-sikkerhed, personsikkerhed og rejsesikkerhed.

"Danske industrivirksomheder står med seriøse udfordringer i forhold til industrispionage, når det gælder kampen mod konkurrenter, kriminelle og fremmede stater. Samtidig er det for mange virksomheder vanskeligt at få overblik over opgaven med at beskytte forretningen mod industrispionage," lyder det fra administrerende direktør i Industriens Fond, Mads Lebech i en pressemeddelelse.

Tidligere PET-chef skal udvikle

Projektet består først og fremmest i udviklingen af et digitalt værktøj til danske industrivirksomheder, så de dels får overblik over deres aktuelle beskyttelse imod industrispionage, dels udstyres med konkrete anbefalinger til at forbedre eller udvikle passende værn mod spionage.

Pengene til projektet giver man til efterretnings- og sikkerhedsvirksomheden Certa, der er grundlagt af blandt andre tidligere chef for PET, Jakob Scharf.

"Med udviklingen af dette nye, digitale værktøj er det vores hensigt at skærpe opmærksomheden mod industrispionage ved at bevidstgøre virksomheder om trusler og risici samt ikke mindst deres aktuelle beskyttelsesniveau. Samtidig udstyrer vi virksomhederne med vejledende, gode råd til, hvordan de videre arbejder med at øge deres sikkerhed," siger Jakob Scharf, direktør i Certa.

Virksomheder vil først skulle besvare en række spørgsmål, og på basis af svarene genererer værktøjet en statusrapport, og herefter opstiller værktøjet en række individuelle, gode råd, som virksomhederne herefter anbefales at arbejde videre med.

CounterSpy forventes at være klar til brug sidst i 2016.

Læs også:
Hollandsk politi hacker krypteret smartphone: Sådan har det kunnet lade sig gøre

Hackere blærer sig på de sociale medier med reklamevideoer og billeder

Dansk it-direktør: Vi har brug for et nyt og stærkt it-tilsyn

Sådan er trusselsniveauet i Danmark lige nu: Disse ting truer især det danske it-landskab




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Computerworld giver dig hver måned 30 minutter med de nyeste cybertrusler, konkrete angreb og brugbare råd. Få indsigt i AI og sikkerhed, compliance, risikovurdering og forsvarsstrategier. Tilmeld dig næste Cyber Briefing nu.

14. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere