Artikel top billede

Google og Microsoft indgår overraskende aftale: Slut med at bekæmpe hinanden med jura

Microsoft og Google afslutter med overraskende aftale alle verserende sager mod hinanden. Fremover vil de ikke igen klage over hinanden til myndighederne.

Efter i årevis at have sagsøgt hinanden på kryds og tværs og forsøgt at få myndighederne til at skride ind over for modparten slutter Microsoft og Google fred.

De to selskaber har nemlig aftalt, at de omgående afslutter alle lovgivningsmæssige bataljer mellem dem og alene fremover vil konkurrere i de rene markeder.

Det betyder, at de to selskabet vil holde inde med at forsøge at få myndighederne til at gribe ind over for modparten, hvilket de to selskaber ellers har investeret mange ressourcer i i de foregående år.

Microsoft har ellers længe været en af de førende stemmer i kritikken af Googles misbrug af selskabets dominerende position på ikke mindst søgemarkedet, hvor Microsoft i årevis uden held har forsøgt at udfordre Google med søgemaskinen Bing.

Meddelelsen fra de to selskaber kommer få dage efter, at EU-Kommissionen har indledt en kæmpe-sag mod Google, som kommissionen mener misbruger sin position på markedet ved at bundle apps på Android-telefoner.

Det kan du læse mere om her: EU åbner stor Android-sag mod Google

"Microsoft har indvilget i at tilbagetrække selskabets regulatoriske klager over Google, hvilket afspejler vores nye juridiske prioriteringer. Vi vil fortsætte med at fokusere på at konkurrere," lyder det fra Microsoft i en mail til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Samme melding kommer fra Google.

"Vores selskaber konkurrerer indædt, men det skal fremover ske på grundlag af vores produkter og ikke i retssalene. Derfor er vi nu blevet enige om at tilbagetrække alle juridiske anklager mod hinanden," lyder det fra Google.

Den nye aftale kommer i kølvandet på en aftale, som de to selskabet indgik for et halvt års tid siden.

Her besluttede de sig for med et pennestrøg at lægge stridigheder om 20 patenter i graven.

Det kan du læse mere om her: Microsoft og Google slutter fred: Dropper bølge af sagsanlæg mod hinanden

Det har i årevis hørt til dagens orden, at de store selskaber har sagsøgt og klaget over hinanden på kryds og tværs.

Både de amerikanske konkurrencemyndigheder og EU har således løbende modtaget en lind strøm af klager fra virksomhederne over deres konkurrenter - både formelle og på lobby-niveau.

Microsoft har selv været i denne mølle med tildelingen af en milliard-bøde fra EU efter klager fra rivaler, der blandt andet talte Novell og Sun.

Du kan læse mere om klage-industrien her: It-selskabernes effektive politiske våben.

Microsoft har i de senere år arbejdet ret målrettet på at lægge stort set alle af selskabets krigs-fronter i graven. Det gælder eksempelvis selskabets historiske uvenskab med open source- og Linux-miljøet.

Det kan du læse mere om her: Steve Ballmer ændrer mening: Linux er ikke længere en 'kræftsygdom'




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere