Artikel top billede

CIO halverer it-omkostningerne: Flytter 70.000 medarbejdere til Google Apps

Sikkerhedsselskabet G4S mere end halverer it-omkostningerne ved at rykke 70.000 medarbejdere til Googles cloud-løsning, Google Apps for Work.

Det internationale sikkerheds- og vagtselskab G4S, der har danske rødder og er noteret på Københavns Fondsbørs, rykker 70.000 medarbejdere over på den cloud-baserede løsning Google Apps for Work.

Google Apps for Work er Googles pendant til Microsofts Office 365 og giver adgang til blandt andet email, kalender, tekstbehandling, regneark, præsentationer, online lagerplads og samarbejdsværktøjer i browseren via et abonnement.

G4S er ifølge eget udsagn verdens største sikkerhedsvirksomhed med 610.000 ansatte i over 100 lande - heraf cirka 1.800 i Danmark.

Halverer it-omkostningerne

It-direktør i G4S, Nick Folkes, forklarer til det britiske tech-medie V3, at han forventer at kunne mindske omkostningerne og øge samarbejdet med skiftet til Google Apps for Work.

Han fremhæver også, at nye kontorer på fjerne lokationer vil kunne drage nytte af de nye værktøjer uden at skulle investere i en masse hardware.

"Google har mere end halveret vores it-omkostninger til produktivitets-teknologi på tværs af gruppen, men endnu vigtigere er det, at vores mindre forretninger, særligt på nye markeder, nu har it-infrastruktur i sværvægter-klassen uden ydeligere omkostninger, hvilket giver dem en konkurrence-fordel," forklarer G4S-CIO'en til V3.

V3 skriver videre, at skiftet til Google Apps for Work er en del af et større projekt, hvor medarbejderne i højere grad end tidligere skal anvende de samme applikationer.

I øjeblikket er der over 50 forskellige apps og email-systemer i G4S.

Samtidig forventer G4S at kunne drage nytte af, at nye teknologier og løsninger rulles ud løbende til cloud-brugerne, og især samarbejdsværktøjerne forventer Nick Folkes sig meget af.

Google versus Microsoft

Selvom Google løber med en af de helt store kunder her, er det generelt Microsoft, der har haft bedst held med at vinde cloud-kunder med Office 365 i de seneste fem år.

Mens kapløbet er mere lige i USA, har Microsoft specielt her i Danmark vundet langt det meste af markedet for cloud-baserede produktivitets-løsninger.

Det er ikke mindst sket med udgangspunkt i Microsofts i forvejen stærke position hos private og offentlige organisationer med alt fra Windows til Office-pakken, Exchange, SharePoint og alle forretningsløsningerne.

Google har dog også mange fans af Google Apps for Work - ikke mindst i store, globale koncerner og på mange uddannelsesinstitutioner.

Sidste efterår kom Google med et ganske opsigtsvækkende tilbud til Microsofts kunder: Normalt koster Googles cloud-kontorpakke fem til 10 dollars per bruger per måned. 

Denne pris lovede Google at droppe lige så længe, som kundernes eksisterende kontrakt med eksempelvis Microsoft løb.

Læs mere om det angreb på Microsoft her

Læs også:

Fem vilde år med Office 365: Derfor er Microsofts fremmarch slet ikke toppet endnu

Skal det være Office 365 eller Googles cloud-mail? Her bruger virksomhederne pengene
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere