CIO halverer it-omkostningerne: Flytter 70.000 medarbejdere til Google Apps

Sikkerhedsselskabet G4S mere end halverer it-omkostningerne ved at rykke 70.000 medarbejdere til Googles cloud-løsning, Google Apps for Work.

Det internationale sikkerheds- og vagtselskab G4S, der har danske rødder og er noteret på Københavns Fondsbørs, rykker 70.000 medarbejdere over på den cloud-baserede løsning Google Apps for Work.

Google Apps for Work er Googles pendant til Microsofts Office 365 og giver adgang til blandt andet email, kalender, tekstbehandling, regneark, præsentationer, online lagerplads og samarbejdsværktøjer i browseren via et abonnement.

G4S er ifølge eget udsagn verdens største sikkerhedsvirksomhed med 610.000 ansatte i over 100 lande - heraf cirka 1.800 i Danmark.

Halverer it-omkostningerne
It-direktør i G4S, Nick Folkes, forklarer til det britiske tech-medie V3, at han forventer at kunne mindske omkostningerne og øge samarbejdet med skiftet til Google Apps for Work.

Han fremhæver også, at nye kontorer på fjerne lokationer vil kunne drage nytte af de nye værktøjer uden at skulle investere i en masse hardware.

"Google har mere end halveret vores it-omkostninger til produktivitets-teknologi på tværs af gruppen, men endnu vigtigere er det, at vores mindre forretninger, særligt på nye markeder, nu har it-infrastruktur i sværvægter-klassen uden ydeligere omkostninger, hvilket giver dem en konkurrence-fordel," forklarer G4S-CIO'en til V3.

V3 skriver videre, at skiftet til Google Apps for Work er en del af et større projekt, hvor medarbejderne i højere grad end tidligere skal anvende de samme applikationer.

I øjeblikket er der over 50 forskellige apps og email-systemer i G4S.

Samtidig forventer G4S at kunne drage nytte af, at nye teknologier og løsninger rulles ud løbende til cloud-brugerne, og især samarbejdsværktøjerne forventer Nick Folkes sig meget af.

Google versus Microsoft
Selvom Google løber med en af de helt store kunder her, er det generelt Microsoft, der har haft bedst held med at vinde cloud-kunder med Office 365 i de seneste fem år.

Mens kapløbet er mere lige i USA, har Microsoft specielt her i Danmark vundet langt det meste af markedet for cloud-baserede produktivitets-løsninger.

Det er ikke mindst sket med udgangspunkt i Microsofts i forvejen stærke position hos private og offentlige organisationer med alt fra Windows til Office-pakken, Exchange, SharePoint og alle forretningsløsningerne.

Google har dog også mange fans af Google Apps for Work - ikke mindst i store, globale koncerner og på mange uddannelsesinstitutioner.

Sidste efterår kom Google med et ganske opsigtsvækkende tilbud til Microsofts kunder: Normalt koster Googles cloud-kontorpakke fem til 10 dollars per bruger per måned. 

Denne pris lovede Google at droppe lige så længe, som kundernes eksisterende kontrakt med eksempelvis Microsoft løb.

Læs mere om det angreb på Microsoft her

Læs også:

Fem vilde år med Office 365: Derfor er Microsofts fremmarch slet ikke toppet endnu

Skal det være Office 365 eller Googles cloud-mail? Her bruger virksomhederne pengeneYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?