Artikel top billede

Den røde farve indikerer ringe dækning. Kilde: Energistyrelsen.

Ny taskforce skal sørge for bedre bredbånd til 100.000 danskere

100.000 danskere kan nu få hjælp til at søge midler til en hurtigere internetforbindelse. Men der mangler stadig masser af penge, lyder det fra Region Sjælland.

Energistyrelsen har udpeget godt 300.000 adresser i Danmark, der kan få tilskud, fordi deres bredbåndsforbindelse er meget langsom eller helt mangler.

Pengene kommer fra en pulje på 80 millioner kroner i 2016 og yderligere 120 millioner frem til 2019, som regeringen har afsat til netop at få sparket gang i hastighederne i de områder af kongeriget, hvor forbindelsen er sløv.

En af de regioner, der er hårdest ramt af manglen på båndbredde, er Region Sjælland, men nu kan borgerne se frem til en hjælpende hånd.

Regionen har nemlig nedsat en taskforce, der skal hjælpe borgerforeninger, bylaug og kommuner med at søge penge fra puljen.

Region Sjælland er således gået aktivt ind i kampen mod dårlige internetforbindelser.

100.000 af de 300.000 adresser med dårlig forbindelse ligger i netop Region Sjælland.

Send flere penge

"Når vi ser på dækningskortet over hele Danmark, er det tydeligt, at behovet for bedre bredbåndsdækning er særlig stort i Region Sjælland."

"Vi er meget tilfredse med, at der nu er kommet en bredbåndspulje, som kan rette op på den digitale ulighed. Det kan ikke passe, at man som gymnasieelev ikke kan aflevere sine opgaver eller, at en virksomhed ikke kan sælge sin produkter over nettet," siger regionsrådsformand Jens Stenbæk om taskforce-initiativet.

Han siger desuden, at det er fint med 80 millioner, men at det vil koste betydelig mere at opgradere borgerne i hans region til den nye verden.

"Dansk Energi anslår, at det vil koste knapt to milliarder kroner at få bredbånd i hele regionen. Så de 80 millioner kroner til hele Danmark er en god start, men der skal langt mere til."

Den nyoprettede taskforce består af tre rådgivere, der kan hjælpe bredbåndsplagede borgere med at søge en bid af pengene, der fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Ansøgningsfristen er den 31. oktober 2016.

Læs også:

100 Mbit-bredbånd i Danmark femdoblet på et enkelt år - men der er et men....

Så mange danskere har fået fiber-bredbånd i de seneste 10 år

Danmarkspremiere på gigabit-bredbånd på kabel-tv-nettet - kan være på vej til dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere