Artikel top billede

Du kan sagtens arbejde 60 timer om ugen og have fritid nok

Klumme: Med benhård prioritering kan ledere sagtens arbejde 60 timer om ugen, få tid til både at dyrke sport, sove og samtidig have tre timer om dagen til venner og familie. Har man brug for mere?

Selv om man til tider hører om ledere, der arbejder under 37,5 timer, og der er skrevet en håndfuld bøger om korte arbejdsuger (for eksempel "The 4-Hour Workweek"), tillader jeg mig alligevel som udgangspunkt at mene, at man skal lægge en masse timer udover standardugen, hvis man er leder.

"Work smart not hard" holder stadig, men hvis du arbejder smart i 50 timer i stedet at arbejde smart i 37,5 timer, så får du alt andet lige udrettet flere smarte ting.

Og det lægger virksomheden mærke til.

Det samme gør kunder og partnere. Og hvis de ikke gør, arbejder du ikke smartere. 

50 timer om ugen eller mere

En nyere undersøgelse fra Lederne viser, at en gennemsnitlig arbejdstid for en leder i Danmark er 44,4 timer om ugen, og for 20 procent af lederne sniger ugen sig op på 50 timer.

En arbejdsdag på 7,5 timer er bare ikke realistisk for ledere med ambitioner. 

Mark Zuckerbergs søster Randi udtrykte det således i et tweet: "The entrepreneur's dilemma: Maintaining friendships. Building a great company. Spending time w/family. Staying fit. Getting sleep."

Og selv om hun her snakker om iværksættere, kunne hun lige så godt have ment lederen og ledernes dilemma. 

Så hvis du vil være leder, se dine børn vokse op og er glad for dine syv-otte timers søvn, kan du godt glemme vennerne og sporten. Det er barske løjer, men sådan er det. Du kan ikke nå det hele, synes Zuckerberg at mene. 
Og så alligevel...

Lad os lige regne den ud

Journalist og kommunikationschef i Dansk Boldspil Union, Jakob Høyer, har begået en glimrende tidsaktuel bog bestående af en række fortællinger om topledere med 60 timers arbejdsuger, som alligevel får tid til at dyrke maraton, triatlon og andet tidskrævende sport, som let kan stjæle 10-12 timer om ugen. 

Så lad os lige prøve at regne den ud.
Med sport og arbejde er vi oppe på 70 timer.

Og hvis vi antager, at der soves syv timer per nat, der købes lidt ind en gang imellem, transport til og fra arbejde samt andre småforstyrrelser for 28 timer ugentligt, ryger vi op på 147 timer, hvilket i en 168 timers uge giver 21 timer tilbage til familien og venner. 

Altså med benhård prioritering kan ledere arbejde 60 timer om ugen, få tid til både at dyrke sport, sove og samtidig have tre timer om dagen til venner og familie. 
Og for at være helt ærlig. Det er vel også mere end nok!?

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling. 

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt? 

Læs vores klumme-guidelines og send os noget tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.