Du kan sagtens arbejde 60 timer om ugen og have fritid nok

Klumme: Med benhård prioritering kan ledere sagtens arbejde 60 timer om ugen, få tid til både at dyrke sport, sove og samtidig have tre timer om dagen til venner og familie. Har man brug for mere?

Selv om man til tider hører om ledere, der arbejder under 37,5 timer, og der er skrevet en håndfuld bøger om korte arbejdsuger (for eksempel "The 4-Hour Workweek"), tillader jeg mig alligevel som udgangspunkt at mene, at man skal lægge en masse timer udover standardugen, hvis man er leder.

"Work smart not hard" holder stadig, men hvis du arbejder smart i 50 timer i stedet at arbejde smart i 37,5 timer, så får du alt andet lige udrettet flere smarte ting.

Og det lægger virksomheden mærke til.

Det samme gør kunder og partnere. Og hvis de ikke gør, arbejder du ikke smartere. 


50 timer om ugen eller mere
En nyere undersøgelse fra Lederne viser, at en gennemsnitlig arbejdstid for en leder i Danmark er 44,4 timer om ugen, og for 20 procent af lederne sniger ugen sig op på 50 timer.

En arbejdsdag på 7,5 timer er bare ikke realistisk for ledere med ambitioner. 
Mark Zuckerbergs søster Randi udtrykte det således i et tweet: "The entrepreneur's dilemma: Maintaining friendships. Building a great company. Spending time w/family. Staying fit. Getting sleep."

Og selv om hun her snakker om iværksættere, kunne hun lige så godt have ment lederen og ledernes dilemma. 
Så hvis du vil være leder, se dine børn vokse op og er glad for dine syv-otte timers søvn, kan du godt glemme vennerne og sporten. Det er barske løjer, men sådan er det. Du kan ikke nå det hele, synes Zuckerberg at mene. 
Og så alligevel...


Lad os lige regne den ud
Journalist og kommunikationschef i Dansk Boldspil Union, Jakob Høyer, har begået en glimrende tidsaktuel bog bestående af en række fortællinger om topledere med 60 timers arbejdsuger, som alligevel får tid til at dyrke maraton, triatlon og andet tidskrævende sport, som let kan stjæle 10-12 timer om ugen. 
Så lad os lige prøve at regne den ud.
Med sport og arbejde er vi oppe på 70 timer.

Og hvis vi antager, at der soves syv timer per nat, der købes lidt ind en gang imellem, transport til og fra arbejde samt andre småforstyrrelser for 28 timer ugentligt, ryger vi op på 147 timer, hvilket i en 168 timers uge giver 21 timer tilbage til familien og venner. 
Altså med benhård prioritering kan ledere arbejde 60 timer om ugen, få tid til både at dyrke sport, sove og samtidig have tre timer om dagen til venner og familie. 
Og for at være helt ærlig. Det er vel også mere end nok!?

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling. 

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt? 

Læs vores klumme-guidelines og send os noget tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.