TOPNYHED:Kyndryl får ny dansk topchef

Artikel top billede

Ny tendens spreder sig: Telegigant køber Warner for gigantiske 580 milliarder kroner

Teleselskaber lægger milliardvis af kroner for at få underholdning på hylderne til kunderne. Senest har AT&T meldt sig på banen for at købe Time Warner, som blandt andet står bag Batman og Game of Thrones.

Et af verdens største teleselskaber, amerikanske AT&T, har lagt omkring 580 milliarder kroner for mediegiganten Time Warner med blandt Batman-filmselskabet Warner Bros under vingerne.

Det skriver Reuters, som rapporter, at handlen vil foregå i en blanding af kontanter og aktier, og den forventes at blive endeligt afsluttet i slutningen af 2017.

Udover Warners Bros sidder Time Warner som en af verdens største mediekoncerner også på datterselskaber som CNN, Cartoon Networks, Time Magazine, HBO, DC Comics og New Line Cinema, hvoraf sidstnævnte stor bag filmatiseringerne af Ringenes Herre-trilogien.

Derimod får AT&T ikke den tidligere så kæmpestore onlineservice AOL med i købet, da Time Warner allerede for syv års tid siden skilte sig af med AOL, efter selv at have betalt over 1.000 milliarder kroner for AOL før dotcom-boblens bristen i år 2000.

Det kan du læse mere om her: It-historiens værste katastrofe-opkøb

Skal have indhold på hylderne
I dag er AOL opkøbt af AT&T's største konkurrent i USA, Verizon, som også længe har set ud som favoritten til at overtage kriseramte Yahoo.

Læs også: Kæmpe teleselskab storfavorit til at købe kriseramte Yahoo

Og det er ingen tilfældighed, at teleselskaberne er på udkig efter medie, online- og underholdningsgiganter.

For når al udvikling peger frem mod, at teleselskaber bliver til dataleverandører, skal der også indhold på hylderne for at fastholde kunderne.

Traditionelt har denne underholdning bestået af film og serier.

I det lys er det da heller ingen tilfældighed, at Danmarks største teleselskab TDC er løbet med det ikoniske Blockbuster-navn i Danmark for udover sin Yousee-kanal at kunne sælge netop film, tv-serier og spil til danskerne.

Slår igen mod nye konkurrenter
Samtidig bliver mediegiganter som Google, Facebook og Amazon ifølge it-magasinet Wired også en form for teleselskaber, der er med til at lægge infrastrukturen til de næste års eller årtiers udbygninger af internettet.

Derfor er teleselskaberne tvunget til at slå igen, som vi så i 2011, da det amerikanske teleselskab Comcast købte tv-selskabet NBC, og nu altså med Verizon og AT&T, som hver især forsøger at skrabe det bedste underholdningsudbud sammen til kunderne.

Om Time Warner-opkøbet så bliver en succes for AT&T eller ej, må fremtiden vise, men tidligere megaopkøb med AOL som det bedste eksempel på værste praksis, bør nok skræmme ledelsen i AT&T.

Udover AT&T har også it-giganten Apple været på banen for at kapre Time Warner-koncernen.

Læs også:
Efter Dells gigant-køb af EMC: Her er de 10 største it-opkøb nogensinde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere