Artikel top billede

Ny tendens spreder sig: Telegigant køber Warner for gigantiske 580 milliarder kroner

Teleselskaber lægger milliardvis af kroner for at få underholdning på hylderne til kunderne. Senest har AT&T meldt sig på banen for at købe Time Warner, som blandt andet står bag Batman og Game of Thrones.

Et af verdens største teleselskaber, amerikanske AT&T, har lagt omkring 580 milliarder kroner for mediegiganten Time Warner med blandt Batman-filmselskabet Warner Bros under vingerne.

Det skriver Reuters, som rapporter, at handlen vil foregå i en blanding af kontanter og aktier, og den forventes at blive endeligt afsluttet i slutningen af 2017.

Udover Warners Bros sidder Time Warner som en af verdens største mediekoncerner også på datterselskaber som CNN, Cartoon Networks, Time Magazine, HBO, DC Comics og New Line Cinema, hvoraf sidstnævnte stor bag filmatiseringerne af Ringenes Herre-trilogien.

Derimod får AT&T ikke den tidligere så kæmpestore onlineservice AOL med i købet, da Time Warner allerede for syv års tid siden skilte sig af med AOL, efter selv at have betalt over 1.000 milliarder kroner for AOL før dotcom-boblens bristen i år 2000.

Det kan du læse mere om her: It-historiens værste katastrofe-opkøb

Skal have indhold på hylderne
I dag er AOL opkøbt af AT&T's største konkurrent i USA, Verizon, som også længe har set ud som favoritten til at overtage kriseramte Yahoo.

Læs også: Kæmpe teleselskab storfavorit til at købe kriseramte Yahoo

Og det er ingen tilfældighed, at teleselskaberne er på udkig efter medie, online- og underholdningsgiganter.

For når al udvikling peger frem mod, at teleselskaber bliver til dataleverandører, skal der også indhold på hylderne for at fastholde kunderne.

Traditionelt har denne underholdning bestået af film og serier.

I det lys er det da heller ingen tilfældighed, at Danmarks største teleselskab TDC er løbet med det ikoniske Blockbuster-navn i Danmark for udover sin Yousee-kanal at kunne sælge netop film, tv-serier og spil til danskerne.

Slår igen mod nye konkurrenter
Samtidig bliver mediegiganter som Google, Facebook og Amazon ifølge it-magasinet Wired også en form for teleselskaber, der er med til at lægge infrastrukturen til de næste års eller årtiers udbygninger af internettet.

Derfor er teleselskaberne tvunget til at slå igen, som vi så i 2011, da det amerikanske teleselskab Comcast købte tv-selskabet NBC, og nu altså med Verizon og AT&T, som hver især forsøger at skrabe det bedste underholdningsudbud sammen til kunderne.

Om Time Warner-opkøbet så bliver en succes for AT&T eller ej, må fremtiden vise, men tidligere megaopkøb med AOL som det bedste eksempel på værste praksis, bør nok skræmme ledelsen i AT&T.

Udover AT&T har også it-giganten Apple været på banen for at kapre Time Warner-koncernen.

Læs også:
Efter Dells gigant-køb af EMC: Her er de 10 største it-opkøb nogensinde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.