Vil du have hurtigere internet på smartphonen? Så brug 4G i stedet for WiFi

Danskernes smartphones er oftere på WiFi-netværk end på 4G. Det er dog på 4G-nettet, at hastighederne for alvor skyder til vejrs.

Danmark er blandt de lande i verden, hvor dækningen og hastighederne på 4G er bedst. Alligevel er danskernes smartphones oftere på lokale WiFi-netværk end på mobilselskabernes netværk.

Undersøgelser fra OpenSignal har vist, at de danske mobilbrugere i gennemsnit er på WiFi 56 procent af tiden frem for på 3G eller 4G. Læs mere om det her.

Hvis man vil have de hurtigste datahastigheder ved hånden, er det dog klogt, at slå WiFi fra og i stedet satse på 4G.

Det er i hvert fald konklusionen i en ny global opgørelse fra OpenSignal, der løbende tracker 4G- og WiFi-situationen i en lang række lande.

Det sker ved hjælp af data fra OpenSignal-appen, som flere hundrede tusinde mobilbrugere har installeret.

Datagrundlaget bag den nye 4G-undersøgelse er 17 milliarder test fra over 500.000 brugere i perioden 1. juli til 30. september. 78 lande indgår i undersøgelsen.

Læs mere her: Ny måling af 4G-netværk verden over: Sådan står det til med 4G i Danmark

I den nye rapport kan OpenSignal blandt andet fortælle, at 4G-hastighederne på globalt plan siger kraftigt i disse år, efterhånden som flere operatører tilføjer kapacitet til deres netværk og gør brug af de nyeste LTE-Advanced-teknologier.

"Mange steder er det mobile bredbånd blevet ægte bredbånd med gennemsnitlige 4G-hastigheder på over 30 Mbps," lyder det blandt andet i rapporten.

Disse hastigheder leverer 4G og WiFi
Denne udvikling kommer også til udtryk i OpenSignals målinger af, hvordan det står til med hastighederne på henholdsvis 3G, 4G og WiFi.

For selvom det er det sidste, som smartphones oftest anvender til dataoverførsler, så er det 4G, der leverer de bedste gennemsnitlige hastigheder i den globale opgørelse.

Med WiFi får OpenSignal-brugerne leveret en gennemsnitlig download-hastighed på 10,8 Mbps.

Med 4G/LTE er den gennemsnitlige hastighed på 17,4 Mbps, lyder det fra analysefirmaet.

Samtidig skriver OpenSignal, at den gennemsnitlige 3G-hastighed ligger på 3,3 Mbps i download-hastighed, mens 2G blot kan levere 0,1 Mbps.

Læs også: Vil du have den hurtigste LTE-hastighed? Det skal du kigge efter, når du køber en ny smartphone

Det er dog sammenligningen mellem 4G og WiFi, der er mest interessant - og hvor 4G-forbindelserne altså gennemsnitligt set leverer den højeste hastighed.

"Det kan virke overraskende, at den gennemsnitlige 4G-hastighed langt overstiger den typiske WiFi-forbindelse."

"Det er ikke for at kritisere WiFi. Snarere er det en reflektion over de begrænsede bredbåndsforbindelser, der typisk er sluttet til WiFi-adgangspunkter," skriver OpenSignal.

"En 802.11ac-forbindelse kan måske nok levere flere hundrede megabits per sekund trådløst, men hvis kablet til routeren er begrænset til nogle få megabits, er det så hurtig, forbindelsen bliver."

Skriv gerne i debatten herunder, hvor hurtig en download-hastighed dit WiFi og dit 4G leverer på smartphonen. Brug eventuelt den gratis app Speedtest eller lignende til at måle hastigheden.

Læs også:

Ny måling af 4G-netværk verden over: Sådan står det til med 4G i Danmark

Danskernes smartphones bruger WiFi det meste af tiden: 3G og 4G får baghjul af WiFi

Vil du have den hurtigste LTE-hastighed? Det skal du kigge efter, når du køber en ny smartphone

Fem grunde til at WiFi vinder over 3G og 4G på vores
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Sådan vil Udbetaling Danmark løse problemerne med nyt boligstøttesystem fra Netcompany: Se planen her
Interview: Når Udbetaling Danmark blåstempler lanceringen af det nye boligssystem skyldes det, at der spares mere end 20 millioner kroner hver måned i forhold til det gamle system. Selskabet erkender dog, at it-systemet har en række udfordringer. Læs her, hvordan de skal løses.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.