Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft kæmper for at få godkendt LinkedIn-opkøb i EU: Her er selskabets tilbud til EU

Microsoft forsøger med en række tilbud at gøre EU mindre skeptisk overfor fusionen mellem Microsoft og LinkedIn. Men er det nu også nok?

EU har været skeptisk over for Microsofts planlagte kæmpe-opkøb af LinkedIn, som de to parter aftalte i sommeren.

Nu tyder alt imidlertid på, at EU's konkurrencemyndigheder med den radikale konkurrence-kommissær Margrethe Vestager i spidsen siger ja til opkøbet.

Opkøbet vil tilføre Microsoft enorme mængder data om brugerens professionelle vaner, baggrunde, forbindelser og interesser, og det er noget, som selskabet vil kunne udnytte i den fremadrettede forretning.

Det kan du læse mere om her: Derfor er LinkedIn en guldgrube for Microsoft: Kommer til at vide alt om dit arbejdsliv.

Har spurgt konkurrenterne

Vanen tro har EU bedt Microsofts konkurrenter i markedet om at komme med deres betragtninger.

Salesforce har her - måske ikke overraskende - argumenteret for, at opkøbet vil skade konkurrence-mulighederne i markedet for CRM-løsninger, i det opkøbet giver Microsoft mulighed for at høste i de enorme mængder relevante bruger-data, som LinkedIn indeholder.

Salesforce var selv interesseret i at købe LinkedIn.

Microsoft forsøger sig nu derfor med et par mindre opblødninger og tilrettelser, som altså ser ud til at have blødgjort EU.

Microsoft meddeler således, at LinkedIns konkurrenter fortsat vil få mulighed for at indlejre 'add-ins' i Outlook, så (også) deres indhold vil blive vist i Microsofts office-tjeneste - eksempelvis kontakters oplysninger i kalender-opslag.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er det allerede muligt for andre at skrive og publicere Office add-ins i blandt andet Outlook via Microsoft Office Store eller andre kanaler.

Salesforce har eksempelvis egen Outlook-add in, som selskabet har udviklet i samarbejde med Microsoft, og det vurderes derfor, at forslaget fra Microsoft ikke vil få Salesforce til at fire på klagerne til EU.

Microsoft vil desuden åbne for, at hardware-producenterne skal have mulighed for at fravælge alle former for genveje til LinkedIn på deres maskiner med præinstalleret Windows og i stedet præinstallere genveje til rivaliserende sociale netværk, hvis de vil.

Microsoft har tidligere fået en klækkelig bøde i EU for netop bundling af selskabets produkter på denne måde.

Det kan du læse mere om her: Her er den sande historie bag EU's gigant-bøder til Microsoft

Microsoft har hele tiden fastholdt, at selskabet forventer, at købet vil være endeligt godkendt og faldet på plads inden årsskiftet.

Læs også:

Microsofts topdirektør: Her er de tre byggesten for fremtidens vinder-virksomheder

Salesforce forsøgte at købe LinkedIn for næsen af Microsoft - se hvorfor her

Ulmende oprør blandt LinkedIn-brugere: Hvad er Microsoft ude på med vores data?

Derfor er LinkedIn en guldgrube for Microsoft: Kommer til at vide alt om dit arbejdsliv




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere