Artikel top billede

Så potent bliver mobilen: Her er 10 ting du kan forvente i din smartphone i 2017

Er du nysgerrig efter at vide, hvordan din næste mobiltelefon kommer til at se ud? Her er 10 tendenser og teknologier, som du kan forvente allerede næste år.

Tyndere, hurtigere og endnu smartere.

Det kan du forvente af din næste mobiltelefon.

Computerworlds amerikanske søsterside har indsamlet 10 tendenser, der (måske) vil blive bygget ind i de smarte telefoner i 2017.

Det handler blandt andet om, at virtual reality vil sprede sig, at grafikken bliver bedre, skærmopløsningen højere og lagerkapaciteten sendes i samme retning.

Læs også: Nye danske data afslører: Her er de mest populære smartphones i Danmark

Vi kommer også til at se hurtigere chips, nye design, bedre trådløs kommunikation, og så vil flere firmaer nok gå i Apples fodspor og slå hovedtelefonstikket ihjel.

Her er de ti ting, du skal holde øje med på mobilen i 2017

Hurtigere LTE: Hastighederne for LTE vil få et spark op i de nye modemteknologier. Telefoner som Galaxy S7 og Iphone 7 kan hente data over LTE-netværket med en hastighed på op til 600 Mbit/s og skyde data afsted med 150 Mbit/s. Med Qualcomms nye Snapdragon X16-modem nærmer vi os en Gbit/s.

USB-C: 2017 bliver året hvor USB-C erstatter den aldrende USB 2.0-port i Android-enhederne. USB-C har mange funktioner og kan eksempelvis anvendes til at koble mobilen sammen med højopløsningsskærme, hovedtelefoner eller eksterne lagerenheder.

Trådløs lyd: De fleste telefoner vil nok stadig have et hovedtelefonstik næste år, men der er også producenter, der vil følge i Apples fodspor og fjerne stikket. Det betyder, at en del brugere skal købe nye Bluetooth-hovedtelefoner, men også, at telefonerne bliver tyndere og lettere.

Hurtigopladning: En anden fordel ved USB-C-kablerne er, at de kan oplade telefonerne hurtigere. Der er også nye teknologier, som Qualcomms Quick Charge 4, på vej, som vil gøre det muligt ot opnå fem timers batterilevetid med bare fem minutters opladning. Den teknologi kommer i 2017, og vil sikkert gøre mange batterihungrende telebrugere glade.

Nye design: Apple har luftet tanker om at give den ti år gamle iPhone en ansigtsløftning og Samsung frigiver en sammenfoldelig telefon. Du kan godt forvente nyheder på design-fronten.

Hurtigere chips: Grafikken bliver smidigere, og applikationer kan køres hurtigere på næste års modeller. Qualcomm har allerede præsenteret en ny chip kaldet Snapdragon 835, der skal installeres i top-modellerne, mens andre måske vil vente på Mediateks ti-kerne-chip Helio X30.

Virtuel virkelighed: En af pointerne med at gøre mobilerne hurtigere er, at de skal køre applikationer som virtuel virkelighed, hvilket er ressourcekrævende. Det er i dag begrænset til få topmodeller som Samsungs Galaxy S7, men tendensen vil sprede sig næste år. Det vil også betyde højere skærmopløsninger for at give den visuelle oplevelse.

Intelligente telefoner: Lenovo Phab 2 Pro viser vejen frem. Det er en teknologi, der giver augmented reality i spil og værktøjer. Her kan man lægge et ekstra digitalt lag oven på virkeligheden. Man kan eksempelvis visualisere møblerne for at se, hvordan de passer ind i hjemmet.

Bluetooth 5: To gange hurtigere og fire gange så lang rækkevidde end forgængeren Bluetooth 4.2. Det betyder, at du ikke behøver at sidde klistret til højttaleren for at få forbindelse fra mobilos.

Lagerkapacitet: Ekstra lagerplads skader aldrig. I dag ligger topmodellernes interne hukommelse på 250 gigabyte og SD-kortene på 512 gigabyte, men Sanddisk har allerede i år fremvist prototypen på et SD-kort med en terabyte hukommelse.

Læs også:
Test af Alcatel Idol 4: Prisvenlig smartphone overrasker positivt

Spritnye smartphone-tal afslører dramatisk udvikling i kampen mellem Android, iOS og Windows

Ikke bare en stor smartphone med stylus: Samsungs Note 7 får afgørende betydning

Ikke bare en stor smartphone med stylus: Samsungs Note 7 får afgørende betydning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere