Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Så potent bliver mobilen: Her er 10 ting du kan forvente i din smartphone i 2017

Er du nysgerrig efter at vide, hvordan din næste mobiltelefon kommer til at se ud? Her er 10 tendenser og teknologier, som du kan forvente allerede næste år.

Tyndere, hurtigere og endnu smartere.

Det kan du forvente af din næste mobiltelefon.

Computerworlds amerikanske søsterside har indsamlet 10 tendenser, der (måske) vil blive bygget ind i de smarte telefoner i 2017.

Det handler blandt andet om, at virtual reality vil sprede sig, at grafikken bliver bedre, skærmopløsningen højere og lagerkapaciteten sendes i samme retning.

Læs også: Nye danske data afslører: Her er de mest populære smartphones i Danmark

Vi kommer også til at se hurtigere chips, nye design, bedre trådløs kommunikation, og så vil flere firmaer nok gå i Apples fodspor og slå hovedtelefonstikket ihjel.

Her er de ti ting, du skal holde øje med på mobilen i 2017

Hurtigere LTE: Hastighederne for LTE vil få et spark op i de nye modemteknologier. Telefoner som Galaxy S7 og Iphone 7 kan hente data over LTE-netværket med en hastighed på op til 600 Mbit/s og skyde data afsted med 150 Mbit/s. Med Qualcomms nye Snapdragon X16-modem nærmer vi os en Gbit/s.

USB-C: 2017 bliver året hvor USB-C erstatter den aldrende USB 2.0-port i Android-enhederne. USB-C har mange funktioner og kan eksempelvis anvendes til at koble mobilen sammen med højopløsningsskærme, hovedtelefoner eller eksterne lagerenheder.

Trådløs lyd: De fleste telefoner vil nok stadig have et hovedtelefonstik næste år, men der er også producenter, der vil følge i Apples fodspor og fjerne stikket. Det betyder, at en del brugere skal købe nye Bluetooth-hovedtelefoner, men også, at telefonerne bliver tyndere og lettere.

Hurtigopladning: En anden fordel ved USB-C-kablerne er, at de kan oplade telefonerne hurtigere. Der er også nye teknologier, som Qualcomms Quick Charge 4, på vej, som vil gøre det muligt ot opnå fem timers batterilevetid med bare fem minutters opladning. Den teknologi kommer i 2017, og vil sikkert gøre mange batterihungrende telebrugere glade.

Nye design: Apple har luftet tanker om at give den ti år gamle iPhone en ansigtsløftning og Samsung frigiver en sammenfoldelig telefon. Du kan godt forvente nyheder på design-fronten.

Hurtigere chips: Grafikken bliver smidigere, og applikationer kan køres hurtigere på næste års modeller. Qualcomm har allerede præsenteret en ny chip kaldet Snapdragon 835, der skal installeres i top-modellerne, mens andre måske vil vente på Mediateks ti-kerne-chip Helio X30.

Virtuel virkelighed: En af pointerne med at gøre mobilerne hurtigere er, at de skal køre applikationer som virtuel virkelighed, hvilket er ressourcekrævende. Det er i dag begrænset til få topmodeller som Samsungs Galaxy S7, men tendensen vil sprede sig næste år. Det vil også betyde højere skærmopløsninger for at give den visuelle oplevelse.

Intelligente telefoner: Lenovo Phab 2 Pro viser vejen frem. Det er en teknologi, der giver augmented reality i spil og værktøjer. Her kan man lægge et ekstra digitalt lag oven på virkeligheden. Man kan eksempelvis visualisere møblerne for at se, hvordan de passer ind i hjemmet.

Bluetooth 5: To gange hurtigere og fire gange så lang rækkevidde end forgængeren Bluetooth 4.2. Det betyder, at du ikke behøver at sidde klistret til højttaleren for at få forbindelse fra mobilos.

Lagerkapacitet: Ekstra lagerplads skader aldrig. I dag ligger topmodellernes interne hukommelse på 250 gigabyte og SD-kortene på 512 gigabyte, men Sanddisk har allerede i år fremvist prototypen på et SD-kort med en terabyte hukommelse.

Læs også:
Test af Alcatel Idol 4: Prisvenlig smartphone overrasker positivt

Spritnye smartphone-tal afslører dramatisk udvikling i kampen mellem Android, iOS og Windows

Ikke bare en stor smartphone med stylus: Samsungs Note 7 får afgørende betydning

Ikke bare en stor smartphone med stylus: Samsungs Note 7 får afgørende betydning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere